Home > A1

Valthermond A1 - ONR A1 (rust 1-1, eindstand 1-3)

Wed 01 Jun, 19:56

ONR bereikt de beslissingswedstrijd van de nacompetitie!

Op een mooie en zonnige avond moest ONR aantreden tegen Valthermond. Dit keer in Valthermond. Bij aankomst daar bleek er een prima grasmat klaar te liggen voor dit tweede duel in de tweede ronde van de nacompetitie. ONR moest zien dat ze een 1-0 voorsprong wist te verdedigen. De beste wijze om dat te doen is om ons eigen spel te spelen en voor de overwinning te gaan. Met deze intentie werd begonnen aan de wedstrijd. Valthermond wilde de achterstand goed maken en liet dit vanaf de aftrap ook weten. De eerste kans was voor hen. Hierna nam ONR het initiatief. Tot twee keer toe werd er geprobeerd om koppend te scoren. Beide kopballen gingen over. Halverwege de eerste helft gaf Anko een prima pass op Matthijs. Hij wist een prima Aktie te maken, speelde zich hierbij vrij en wist de bal het doel in te jagen, 0-1. Twee minuten later wist Valthermond gelijk te maken. ONR kreeg de balniet goed weg en van dichtbij kon Valthermond de bal in het doel krijgen, 1-1. Thom moest gewisseld worden voor Andrew. In het vervolg van de eerste helft waren er nog twee kopballen op doel. De kopbal van Mitchell belandde op de lat en van Jelmer ging over. De rust werd bereikt met een 1-1 stand. In de rust werden de puntjes op de i gezet. Bram kon niet verder. Hierdoor kwam Nick in het veld.

In de tweede helft was er een zelfde spelbeeld. ONR zocht de aanval en wist wederom goede kansen te creëren. Matthijs werd weggestuurd. Zijn schot ging via de keeper naast. Zo’n vijf minuten later gaf Mitchell een voorzet op Matthijs. Zijn schot ging over. Halverwegde de tweede helft mocht Camiel een ingooi nemen. Hij gooide de bal ver in. Deze kwam bij Jelmer en hij wist de bal in het doel te krijgen, 1-2. Met lange ballen probeerde Valthermond de aanval te zoeken. DE ONR verdedigers bleven geconcentreerd spelen en wisten kansen voor Valthermond te voorkomen. Een paar minuten voor tijd ging ONR in de aanval. De keeper kwam uit en schoot de bal uit. Deze kwam bij, de voor Gert Jan ingevallen, Stephan terecht, op de middenlijn. Hij bedacht zich niet en zag dat de keeper ver uit zijn doel was. Zijn schot kwam exact geplaatst in het doel, 1-3. Dit betekende dat ONR ook deze wedstrijd won en door gaat naar de beslissingswedstrijd. In deze wedstrijd zal Peize de tegenstander zijn. Zij wisten SC Stadskanaal uit te schakelen. Al met al een uitstekend resultaat van de A1-spelers. Ook deze wedstrijd was er weer een supportersschare met ons mee. Dat wordt door het team zeer op prijs gesteld.

Opstelling: Marten, Camiel, Anko, Rolf, Tom B, Thom (Andrew), Jelmer, Bram (Nick), Gert Jan (Stephan), Matthijs en Mitchell