Home > Nieuwsbericht
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

Interland onbeslist: 3-3

Mon 20 Sep, 16:55

Door: Gerard Douma




Hebt ù wel eens 16 Fransen op bezoek gehad? En dan ook nog wel in het Rodermarkt weekend? Ik zal een kort verslag doen.

Samen met Johan, Bert en Erik zaten wij in de kampeerboerderij te wachten op onze Franse gasten.  Aankomsttijd: vrijdagnacht 01.30 uur. We waren inmiddels al een paar biertjes verder toen dit buitenlands clubje onder leiding van Peter Brandsma arriveerde. De mannen hadden nog net een alcoholcontrole in Roden overleefd – de dagen daarna zou dit overigens niet meer lukken – toen wij ze in ons beste Frans konden ontvangen. Een erg gezellig uurtje volgde en toen moesten wij Nederlanders het pand verlaten om ons nog enigszins fit op de wedstrijddag bij de rest van het team te voegen. De zaterdag begon met de optocht en darna gingen drommen toeschouwers richting ONR complex. Het accent ligt op richting, want veel hebben we er niet van teruggezien. We hadden wel wat dames van onze mannen kunnen verwelkomen en die hebben een mooie pot voetbal gezien. Het hoogtepunt in de eerste helft was…..het stilleggen van de wedstrijd om een groepsfoto te maken. De fotograaf van De Krant arriveerde te laat, maar wij waren niet te beroerd hiervoor het spel stil te leggen en werden vervolgens met z’n allen op de gevoelige prent vastgelegd.  Het spel werd hervat en niet lang daarna scoorde Hans met een gelukje de 1-0. Publiek op de banken: het eerste interlanddoelpunt op de velden van ONR tenslotte. Leider Johan vond dat hij dit voorbeeld moest volgen en scoorde de tweede. Dat het vlak voor de rust nog 2-1 werd door een wonderschoon afstandsschot van een Fransoos mocht de pret niet drukken.

Bier in de rust

In de rust gebeurde er wat bijzonders. We schrijven 17.15 uur. Normaal onze derde helft en barman Hilco vond het nodig om ons geen thee maar bier in bekertjes te schenken. Wel lekker, maar de eerste meters op het veld daarna  voelden toch anders aan. Laten we dit bij een incident houden. Dat het dan ook 2-2 werd laat zich raden. Een heel andere wedstrijd dan in oktober vorig jaar toen we op bezoek waren in de Dordogne.  Johan maakte de 3-2 en zag graag dat uw verslaggever expliciet vermeldt dat hij dit seizoen zowel nationaal als internationaal topscoorder is van ons team. Bij deze vriend! Laat onze spitsen hierdoor getergd aan de volgende wedstrijd – zaterdag aanstaande uit bij DIO Groningen – beginnen! Het werd uiteindelijk 3-3 en de verlenging diende zich aan, gevolgd door mogelijke strafschoppen. Voor de scheids Ben , die het fluitje van René in de tweede helft had overgenomen, was dit geen item. Stoppen, douchen en aan de Chinees, die Anne keurig geregeld had.

Opvallende actie

Moet me nog van het hart dat we op een wel zeer opvallende manier de winst aan ons voorbij zagen gaan. Wat had het mooi kunnen zijn René!  Met een flinterhard afstandsschot knalde  hij de bal  - een hele echte Derby Star Eredivisiebal – beschikbaar gesteld door, hoe kan het ook anders , Henk van Bergen –tegen de onderkant van de lat. De bal sprong het veld weer in en de keeper stond erbij en keek erna.  En dan komt het.

Voor de beeldvorming:Het doel is ruim zeven meter breed zoals u weet, de keeper staat op 29 cm van de linkerpaal en je hebt vervolgens de bal alleen maar voor het inkoppen. U voelt hem al aankomen beste lezers. Je kiest als je meneer Strijker heet niet de gemakkelijkste oplossing en probeert de bal – jawel…… - tussen de keeper en de paal (lees 29 cm) in te mikken. Knap, maar jammerlijk mislukt. Weg 4-3, weg beker en René af. We hebben er een hoop lol om gehad. Hoe blijf je aandacht trekken. Mooie actie René!

Ik ben Frans en ik ben de weg kwiet (Hullenweg 6)

Na de wedstrijd vonden er nog wat uitwisselingen plaats. Wij deelden een mooi shirt uit met bovenstaande tekst en ontvingen de nodige flessen drank en een shirt waarop vrijvertaald de tekst  ’respect voor elkaar’ stond. Dit is in de kantine te bewonderen. Dat we de Fransen nog volop in de nachten van Roden tegenkwamen laat zich raden. Maar goed dat we geen wedstrijd drinken hoefden aan te gaan….. en het bleef nog lang onrustig in de feesttent!

Zondag hebben we met een groepje van een man of zeven de Fransen daggezegd onder het genot van een hapje eten en een drankje. De maandagmorgen togen ze weer huiswaarts.

 Een mailtje van Peter ontvingen we later: ”We zijn als vorsten  in Roden door de Van Bergen Boys van ONR ontvangen” .

 Au revoir!

 

Aankondiging interland

Voor het eerst in haar bestaan mag ONR zich gelukkig prijzen met een ware interland! Wat onze broederverenigingen Nieuw Roden en Roden nog niet hebben kunnen realiseren lukte ons eigen ONR wel: het binnenhalen van een interland! Met dank aan vele sponsoren – lees hier het voltallige team van de Van Bergen Boys – die het mogelijk maakten dit sterke team naar het noorden van Nederland te halen. Een Frans team, geselecteerd door niemand minder dan coach Peter Brandsma, velen u wel bekend. Dit team strijkt neer op Rotterdam airport op vrijdagavond en wordt door een delegatie van de VBB opgewacht met een hapje en vooral een drankje. De warming-up vindt zaterdag plaats middels een fietstocht door het Drentse land en wordt gevolgd door een bespreking tijdens de Roder Markt optocht, speciaal op deze dag georganiseerd. Een voorproefje alvast voor wat de mannen te wachten staat. Veel publiek namelijk! Wij- als organiserend team - zullen er alles aan doen de vele toeschouwers van dit mooie evenement naar de velden van ONR te lokken. De tribunes zijn door vrijwilligers neergezet en we hebben besloten de prijzen gelijk te houden met de andere wedstrijden van ONR 5. De kosten worden door dit team zelf gedekt. Ook is het de VBB gelukt een groot dorpsfeest om deze interland te realiseren. Roden heeft speciaal hiervoor een feestweek in elkaar gezet wat de Rodermarktweek wordt genoemd.

Ook zult u de hereniging van oud ONR speler GD, beter bekend als ‘de Hinde’ kunnen meemaken. Hij is namelijk vorig jaar in Frankrijk achtergebleven (verkocht werd gezegd toenertijd, omdat hij de Fransen gewillig was met het enige doelpunt; een wonderschone overigens).

De wedstrijd wordt voorafgegaan door een voorwedstrijd. Ons eerste team verricht de aftrap om 14.30 uur. Komt allen!

 







Terug
 
Sponsorgalerie