19-03-2011 OKVC - ONR, rust 0-1 eind 0-5

Thu 17 Mar, 15:09

Tim helpt in de verdediging

Debuut Anko van der Knaap

In Oldehove werd op het zonovergoten sportpark, door ONR de grootste overwinning van het seizoen behaald. Na een 0-1 voorsprong werd in de laatste 10 minuten het verschil gemaakt en de score naar een hoog niveau getild. Nuttige overwinning met een goede nasmaak voor meer.

ONR moest deze zaterdag aantreden tegen de rode lantaarndrager in de derde klasse C. ONR wilde het verschil zo snel mogelijk ook in de stand duidelijk maken en startte fel aan de wedstrijd. De eerste kansjes waren daarom ook voor ONR en het goede vroege storen leidde tot het veroveren van de bal. In de tweede minuut al werd Tim in stelling gebracht, maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Verdere kansen bleven in eerste instantie uit ondanks het goede opbouwende voetbal. ONR had de hulp van OKVC nodig om de eerste keer te scoren. Een voorzet van Benjamin werd verkeerd weggewerkt door een verdediger, met als gevolg dat de bal voor de voeten van Tim belandde. Die aarzelde geen moment en schoot de bal beheerst in het net (0-1). ONR probeerde direct door te drukken en kreeg daarvoor kansen. Na 20 á 25 minuten was de puf er even uit en liet ONR OKVC in het eigen spel komen. Het gevaar van OKVC bleef beperkt tot schoten van afstand die het doel misten. Na deze korte inzinking, pakte ONR de draad weer op en nam ONR het initiatief weer over. De kleine kansen die werden gecreëerd werden echter niet benut en kon er met een 0-1 stand de thee worden opgezocht.

Na de rust kwam ONR gemotiveerd uit de kleedkamer, op zoek naar meer goals. De eerste kans was dus ook voor ONR, maar het schot van Bouke was te zacht en werd gestopt. ONR hield de moed erin en bleef aanvallend spelen, daarbij gebruik makend van de ruimte die werd geboden. Aan de rechterkant kreeg Sander de bal in de diepte aangespeeld. Op snelheid ging hij de 16 binnen, hield in en probeerde de verdediger te omspelen. De verdediger greep in, miste de bal en maar haalde bij die actie Sander onderuit. De scheidsrechter bedacht zich geen moment en gaf ONR een penalty, die vervolgens feilloos werd raak geschoten door Hein (0-2, 58). Deze goal was het breekpunt in de wedstrijd en OKVC bleek van slag. Het werd nog erger voor OKVC toen Tim in de 16 de keeper omspeelde, waarbij de keeper zijn knie verdraaide. Hij moest geblesseerd van het veld en werd vervangen door de toevallig aanwezige keeper van OKVC 2. Na 25 minuten in de tweede helft nam ONR weer gas terug en liet het OKVC aanvallend optreden. Gelukkig werd OKVC niet echt gevaarlijk. Na deze dip perste ONR er nog even een eind offensief uit. Nadat Lars op de rand van de 16 onderuit was gehaald, werd de vrije bal razendsnel genomen door Lars. Lart kreeg de bal mee en stormde op naar de achterlijn. Hij legde de bal precies terug op Bouke, die vlekkeloos de bal in het doel schoot (0-3, 84). OR ging steeds vrijer uit voetballen en OKVC verloor helemaal de grip op het spel. Via een aanval over links bereikte de bal Lars, die uithaalde maar zijn schot geblokt zag. Wel lukte het hem Bouke in stelling te brengen die vervolgens de bal opnieuw in het doel schoot (0-4, 88). Na de aftrap veroverde ONR weer snel de bal en bij de volgende aanval over links nam Lart de bal mee en passte de bal voor op Anko (van der Knaap, jongere broer van Rens die zijn debuut heeft gemaakt). Anko aarzelde niet en schoot de bal in het doel (0-5, 89). Het venijn in de wedstrijd zat duidelijk in de staart en ONR behaalde de grootste overwinning van dit seizoen. Volgende week rust omdat de wedstrijd tegen Mamio vervalt en daarna het beker- inhaal weekend.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher (68, Anko van der Knaap), Hein Luinstra, Rens van der Knaap, Harmjan Poel, Lart Wolthuis, Sander Ottens, Michel Kremer (68, Rob van Baak), Tim van der Meulen, Benjamin Vogelzang (45, Lars Wendel), Bouke Plat