ONR A1 - Lewenborg A1 6 - 0

Sat 16 Oct, 09:04

ONR wint drie punten.

Mitchell maakt de 5-0

Vooraf werd het team op het hard gedrukt om de tegenstander niet te onderschatten. Ondanks dat Lewenborg nog op 0 punten stond moest er geconcentreerd gespeel worden. Om 10.30 uur stonden beide teams op het veld. De scheidsrechter nam de tijd om alles precies te regelen. Om 10.45 uur kon de wedstrijd beginnen. Dat de scheidsrechter zijn preciesheid in de wedstrijd doorzette bleek wel uit alle inworpen en vrije trappen tot op de cm nauwkeurig op de juiste plaats genomen moesten worden. In de eerste helft werd er een te laag tempo gehanteerd. Er werden wel wat kansjes gecreëerd, maar geen grote kansen. Schoten van Mitchell en Thom werden tegen de keeper geplaatst. Een kopbal vn Gert Jan ging over. Vanuit een vrije trap van Danel wist Rolf de punt van de schoen tegende bal te zetten. Zijn doelpoging kwam op de lat terecht. In de 25e minuut was het Mitchell die de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Een minut later ging Leon alleen op de keepr af. Zijn schot miste de juiste snelheid om het net te vinden. Heel af en toe kwam de tegenstander op de ONR-helft. Op nog wat schoten en kopballen na, gebeurde er weinig in de eerste helft. De thee werd opgezocht met een 1-0 ruststand.

In de rust werden de puntenop de i gezet. De opstelling werd omgezet naar een3-4-3 formatie. Dit om de veldbezetting beterte krijgen. Daarnaast werd er afgesproken om in een hoger tempo te spelen. Dit bleek resultaat te hebben. Al in de 48e minuut wist Leon een voorzet van Mitchell in te koppen, 2-0. ONR bleef op de helft van de tegenstander spelen. Mitchell wit in de 57e minuut de bal via de binnenkat van de paal in het doel te kijgen, 3-0. Zo'n6 minute later was het Leon, die uit voorzet van Matthijs, de 4-0  wist te maken. Ook in de tweede helft wist Lewenborg af en toe op onze helft te komen. Uit een van deze situaties was het Anko die de bal veroverde en vanuit de ht 16-metergebied de bal naar voren passte richting Mitchell. Deze bal ging over de verdedigers heen. Mitchell kon alleen op de keeper af en rondde deze kans beheerst af, 5-0. Een kwartier voor tijd ging Matthijs goed door aan de rechterkant. Zijn voorzet bereikte Leon, die de bal droog in het net schoot, 6-0. De van een blessure teruggekomen Stephan maakte zijn eerste speelminuten vnht eizoen. Zoals we Stephan kennen heeft hij een neusje voor het doel. Ook in deze wedstrijd wist hij het net te vinden. Helaas werd het doelpunt afgkeurd, omdat er een handsbal aan vooraf was gegaan. Na exact 90 minuten vloot de scheidsrechter voor de laatste keer in deze wedstrijd. Na een slechte eerste en een betere tweede helft bleven de drie punten bij ONR.

opstelling: Marten, Jasper (Matthijs), Anko, Rolf (Tom V), Tom v L, Thom, Jelmer (Camiel), Danel, Gert Jan, Mitchell (Stephan) en Leon