Sat 26 Feb, 16:50

Door: Dick

ONR komt goed uit de winterstop

Bram die met 3 doelpunten zijn A1 debuut kleur gaf.

Na een lange winterstop stond de eerste inhaalwedstrijd op het programma. Na de winterstop is het altijd afwachten hoe de spelers het spel weer oppakken. De oefenwedstrijd van vorige week gaf in ieder geval qua spel het goede gevoel. Door de voorjaarsvakantie waren we niet compleet. Camiel, Mitchell, Leon en Tom V genoten van de wintersport. Stephan had last van een blessure. Gelukkig konden Bram, Robert Jan en Andrew met ons mee zodat we toch met voldoende spelers konden afreizen naar Haren. Gorecht, de nr.  4 op de ranglijst, was voor ons een onbekende tegenstander. Gezien de stand op de ranglijst werd een pittige wedstrijd verwacht. Vooraf werd door Hans aangegeven dat we geconcentreerd en met inzet moesten beginnen. Het belang van de wedstrijd was bekend.

De spelers begonnen inderdaad geconcentreerd en met inzet. Al in de 3e minuut werd Matthijs door Gert Jan weggestuurd. De Gorecht keeper wist het schot te pakken. Niet lang daarna loste Thom een schot op doel. Ook deze bal kwam nog niet in het net terecht. Hierna was de beurt aan Danel. Zijn schot ging recht op de keeper af. In de 10e minuut wist Bram Matthijs te vinden. Nu wist hij het net prima te vinden, 0-1. Na ongeveer een kwartier spelen wist Gorecht het eerste schot op ons doel te lossen. Deze ging echter over. Uit de doeltrap die volgde wist ONR de bal naar voren te krijgen. Thom gaf de bal op Bram. Hij ging goed door en wist de 0-2 op het scorebord te zetten. In de 25e minuut was het bijna een eigen doelpunt van Gorecht. De keeper wist de bal nog net naast te werken. Uit de corner die volgde nam Jelmer de bal lekker op zijn schoen. Helaas ging de bal over. ONR bleef goed voetballen. In de 27e minuut volgde de 0-3. Thom wist Bram te bereiken. Hij nam de bal prima aan en met een schijnbeweging de tegenstander kwijt te raken. Met een droog schot belandde de bal in het net. ONR nam wat gas terug, zonder veel weg te geven. Helaas mocht Bram geen hattrick maken. Hij wist wel te scoren, maar werd buitenspel gegeven, zodat zijn doelpunt werd afgekeurd. Met de 0-3 stand werd de rust bereikt.

Gorecht kwam met goede bedoelingen de kleedkamer uit. Ze probeerden vanaf de aftrap meer druk te zetten om zo ons het voetballen lastiger te maken. Dit resulteerde in een kans die voorlangs ging. ONR pakte het spel toch weer goed op. Uit een corner van Danel wist Jelmer de bal het doel in te koppen, 0-4. In de 53e minuut werd Thom gewisseld voor Andrew. Na zo’n 10 minuten in de tweede helft werd Matthijs weggestuurd door Danel. Het schot van Matthijs ging voor het doel langs. Bram was alert bij de tweede paal en schoot de bal in het doel, 0-5. Hierna deed Gorecht wat terug. De kans van hen werd gestopt door Marten. ONR bleef zakelijk en efficiënt spelen. Na schoten van Danel en Matthijs op de paal, wist Matthijs uit een voorzet van Jelmer de 0-6 op het scorebord te zetten. ONR bleef rustig doorspelen. Gorecht was niet bij machte om veel tegenstand te bieden. Robert Jan werd voor Gert Jan in het veld gebracht. Ook Bram wist de paal nog te raken. Vlak voor tijd wist Matthijs nog een schot op doel te lossen. Helaas ging dit schot voorlangs. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg ONR nog een kans. Op het moment dat de bal in de lucht hing klonk het laatste fluitsignaal van de wedstrijd. Een goede en nuttige overwinning was een feit. Met een onverwacht makkelijke uitslag kon ONR met drie punten weer terug naar Roden.

Opstelling: Marten, Tom B, Anko, Rolf, Jasper, Thom (Andrew), Jelmer, Danel, Gert Jan (Robert Jan), Bram, Matthijs