Home > D2

ONR nadert de koploper SVMH tot op een punt....

Sat 14 May, 10:06

Na twee gemakkelijke overwinningen op respectievelijk Actief D5 (12-0) en jongstleden woensdag op Boerakker (6-0), stond vandaag de topper tegen SVMH uit op het programma. Door de twee eerder genoemde overwinningen stonden we tweede en vier punten achter op de koploper SVMH. Dus is de opdracht voor de resterende wedstrijden simpel; zelf alles winnen en hopen dat SVMH nog ergens punten laat liggen om aan het eind van de competitie bovenaan te staan.

Vandaag konden we de eerste slag slaan. Ikzelf was al wat eerder aanwezig in het pitoreske Niebert en werd door de kantinejuffrouw, welke vroeger uit Roden kwam, maar al vele jaren alweer in Niebert woonde en nu zeker voor Niebert was getrakteerd op een heerlijk kop koffie. Zij vertelde mij dat D1 kampioen kon worden en dat ze dan patat kon gaan bakken. Ik heb haar gelijk maar uit haar droom gehaald en gezegd dat de frituur wat mij betreft uit kon blijven, het kampioenchap nog zeker niet beslist was en haar uitgenodigd om over twee weken naar de Hullenweg te komen voor een kop koffie en?? Met de koffie in de hand ben ik toen maar gaan wachten op mijn talenten.

Na een korte wedstrijdbespreking waarin de booschap was : ga uit van je eigen voetbal en doe het met z'n allen! Met het meegereisde publiek van ONR in de dugout en vijf zeer gemotiveerde wissels begonnen we aan de wedstrijd.

Ja dan zie je een eerste helft die ik als leider nog niet eerder heb gezien. Wat een mooi verzorgd voetbal lieten jullie zien de eerste helft. Alles klopte. Vanaf het eerste fluitsignaal was het ONR wat de klok sloeg. Hier stond echt een team. Het spel was zeer verzorgd, mooie combinaties, goede passing, sterk verdediging en prachtige doelpunten.

De eerste kwam op naam van Rik. Een directe vrije bal genomen vanaf links ter hoogte van de 16 meter welke in de verre hoek van het doel het net liet bollen. Dan mag je wel even de vinger op de lippen leggen. De tweede was een echte Nathan goal. Een heerlijke frommel goal, deze tellen ook. De derde werd gemaakt door Maurits. Hij rondde een zeer fraaie actie opgezet vanaf onze eigen helft op links door Max P op een mooie manier af. En dan werd er nog een doelpunt gemaakt voor rust. Wederom was het Rik die zijn negende van het (voorjaars)seizoen alweer kon maken. Rik verschalkte nu de keeper met een bekeken afstandschot. SVMH kon hier weinig tegenin brengen. En wanneer ze al door kwamen dan loste de achterhoede dit op. Wat een weelde en wat een goed voetbal.

Het enige wat je als leider in de rust kan zeggen is dat we scherp moeten blijven en dat we niet dezelfde fout moeten maken als in de thuiswedstrijd. Ook verwacht je een strijdbaarder SVMH dan in de eerste helft.

En dat bleek ook zo te zijn. Je zag een heel ander SVMH dat in de tweede helft de mouwen had opgestroopt en er vol inging. Hierdoor kwamen wij minder aan voetballen toe. We werden steeds meer teruggedrongen en vastgezet op onze eigen helft. Dit vergde een andere manier van spelen, zeker toen ze een op een gingen spelen achterin. Uiteindelijk konden ze onze uitstekend spelende verdediging onderleiding van de goed keepende Gerjan tot twee keer toe verschalken. Als we zelf bij de counters wat slimmer hadden gespeeld dan hadden we de wedstrijd helemaal en eerder op slot kunnen gooien. Zo kwam het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter als bevrijding.

In de kleedkamer was de stemming opperbest en werd de overwinning luid bezongen door de jongens.

Een overwinning waardoor we SVMH tot op een punt benaderen en met nog twee wedstrijden te spelen wordt het een spannende ontknoping.

Bij het verlaten van het veld kreeg ik de complimenten van de scheidsrechter voor jullie wijze van spelen. Ze hadden in de rust de jongens gezegd dat ze niet op eigen veld op deze manier vernederd wilden worden door een goed spelend ONR!!

Als leider en aanwezig publiek denk ik dat jullie trots mogen zijn op deze prestatie vandaag. Ga zo door.