Home > Nieuwsbericht

ONR A1 promoveert naar de hoofdklasse!!!

Sat 04 Jun, 20:30

Peize A1 - ONR A1 1-2 (1-0).

Na twee nacompetitierondes stond de beslissingswedstrijd op het programma. Op een zonovergoten sportpark van vv Roden kon deze plaats vinden. De medewerkers van vv Roden hadden gezorgd dat het veld er speelklaar bij lag. Ook de supportersschare stroomde aan het begin van de wedstrijd toe. Over publiek deze wedstrijd niet te klagen. Mooi al die enthousiaste supporters!

Na een gezamenlijke opkomst op het veld en het handen schudden klonk het eerste fluitsignaal van een goede leidende scheidsrechter Hadders.

ONR kwam niet echt goed uit de startblokken. Er werd veel balverlies geleden. Passes kwamen niet goed aan en er werd veel de lange bal gespeeld.

Peize probeerde vanaf het begin druk te zetten en kwam feller ut de startblokken. In de 13e minuut wist een Peizerspeler Anko de bal afhandig te maken aan de zijlijn. De voorgegeven bal werd niet goed weggewerkt en Peize kon de 1-0 op het scorebord zetten.

In de 20e minuut kon Tom Bijen niet meer verder en kwam Nick Pathuis in het veld. ONR bleef met voornamelijk lange ballen proberen om de aanval te zoeken. Er kwamen wel wat mogelijkheden maar echte grote kansen niet. Ook Peize kwam niet tot echte kansen, zodat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. De rust werd dan ook met een 1-0 achterstand bereikt.

In de rust werd aangegeven dat er meer gevoetbald moest gaan worden. De combinaties zoeken en meer ons eigen spel spelen. Dit gaf ook een ander wedstrijdbeeld in de tweede helft. ONR ging meer voetballen en nam het heft en initiatief meer in handen.

Andrew v/d Looi kwam er in voor Gert Jan Dam. Na een kwartier spelen in de tweede helft wist ONR een prima aanval op te zetten. De peizerkeeper wist met een goede reflex te voorkomen dat er gescoord werd.

Dit gaf wel aan dat er nog wat te winnen was. Een schot van Jelmer ging over. Peize probeerde met snelle uitbraken gevaarlijk te worden. Een peizerspeler ging alleen op ons doel af. Marten bleef koel in de een op een situatie en kwam hier als winnaar uit. Hiermee werd een 2-0 achterstand voorkomen.

Ruim een kwartier voor tijd kwam Stephan er in voor Bram. Dit bleek uiteindelijke een gouden wissel te worden. In de 80e minuut loste Mitchell een schot op doel. Deze werd niet goed verwerkt en Stephan wist de bal tegen de touwen te koppen, 1-1.

Drie minuten later gaf Stephan een voorzet. Deze werd bijna in het eigen doel gewerkt door een Peizerspeler. De bal ging niet over de lijn. Nu was Mitchell attent om de bal over de doellijn te werken, 1-2. De vreugde was groot bij deze voorsprong.

Tom Vegter kwam erin voor Thom de Jonge. ONR zette aan om ook de 1-3 te maken. Dit lukte echter niet. In de laatste paar minuten van de wedstrijd probeerde Peize nog wel aan te zetten om de gelijkmaker te maken. Na 2x45 minuten floot de scheidsrechter af en was deze beslissingswedstrijd gewonnen door ONR. Hiermee heeft het team promotie naar de Hoofdklasse weten te bereiken.

Het team van Peize bleek zeer sportief en na de feestvreugde bleken beide teams goed met elkaar om te kunnen gaan.

Het is mooi dat we deze wedstrijd tussen twee clubs uit Noordenveld ook in Noordenveld hebben kunnen spelen. Met dank aan vv Roden.

Ook alle supporters bedankt voor de belangstelling. Dit heeft zeker meegeholpen aan het behaalde resultaat.

Opstelling: Marten, Camiel, Anko, Rolf, Tom B (Nick), Gert Jan (Andrew), Jelmer, Bram (Stephan), Thom (Tom V), Mitchell en Matthijs.