Tjomme in duel

Dansje rond de bal

Het is wel er geel bij dat doel

Doelpoging Tieme

De laatste zaterdag van de herfstvakantie mocht F2 naar het nieuwe sportcomplex in Oostindië (Leek) voor een wedstrijd tegen Vev'67 F3. Ard en Hilde konden er niet bij zijn en Tjomme Dijkma en Tieme Kort (uit F4) vielen voor hen in.

Ook VeV'67 speelt, net als Zuidhorn, op kunstgras. De valpartijen vandaag waren dan ook wel wat pijnlijk. De eerste helft begon op de helft van VeV'67. ONR bleef vaak aan de bal. Lars scoorde al vrij snel de 0-1. Na de aftrap ging VeV gelijk in de aanval, maar hun doelpoging ging naast het doel. Over en weer werd er pittig gespeeld. Een nieuwe poging van VeV werd mooi gestopt door Nathan, die de eerste helft keepte. Toch kwam er een nieuwe kans voor VeV, en kwam de gelijkmaker, 1-1. De volgende poging van VeV werd afgeremd maar niet compleet gestopt, de bal schoot weg en werd alsnog in het doel geschoten. Toen was het dus snel 2-1. De scheids van deze wedstrijd was erg schappelijk, tussendoor coachte hij beide teams ook nog een beetje. De lol in het spel stond voorop! De lol verging ONR alleen wel een beetje toen het 3-1 werd. In de rust was de stemming niet bij iedereen even goed. Nathan wisselde met Tom van keepertenue, omdat Ard er niet was.

De tweede helft ging ONR voortvarend van start, de achterstand zat ze niet lekker. Lourens, Nathan, Tjomme, Tieme, Chris, Lars, Martijn en Tom op doel gingen er helemaal voor. Al snel ondernamen zowel Martijn als Nathan een doelpoging. Jammer genoeg was de keeper van VeV steeds op de "juiste" plek. Voor het doel van VeV werd daarna flink heen en weer gespeeld, Lars kreeg een kans en maakte de stand 3-2. Tieme maakte er vervolgens 3-3 van, het ging steeds beter! Chris ondernam een poging, die werd maar half gestopt en zo kon Lars weer een doelpunt op z'n naam schrijven: 3-4. Tom had het een stuk minder druk dan de keeper van VeV. Die keeper zag uiteindelijk ook nog een laatste schot van Lars achter hem in het net verdwijnen: 3-5! En zo werd een, voor het gevoel halverwege al verloren wedstrijd toch op een geweldige manier gewonnen. Niet in de laatste plaats door geweldig spel van Tjomme en Tieme: geweldig bedankt jongens!