ONR A1 - Peize A1

Sat 23 Apr, 18:13

ONR A1, met geluk een punt.

Marten hield met een paar goede reddingen ONR in de wedstrijd.

Op een mooie zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Peize op het programma. Vooraf wisten we dat Peize nog iets goed wilde maken na de 1-6 overwinning die ONR in Peize had behaald. Zonder Jelmer (vakantie) Leon (blessure), Stephan (blessure) en Danel (blessure) waren er exact 11 A1 spelers beschikbaar. Gelukkig had B1 een vrije dag waardoor Bram en Andrew konden aansluiten.

Peize begon fel vanaf de aftrap. Ze zette ons gelijk onder druk. Binnen 10 minuten kregen ze al drie kansen. Vanuit een corner belande de bal op het doel, ging er een schot naast en wist Marten met zijn voet een inzet van een Peizerspeler te keren. Na deze eerste 10minuten kwam ONR wat beter in het spel. Mitchel werd twee keer instelling gebracht. Beide keren wist de keeper de inzet onschadelijk te maken. De derde mogelijkheid was wel raak. De bal werd slecht weggewerkt in de Peizerverdediging. De bal kwam bij Mitchel terecht. Zonder nadenken werkt hij de bal het doel in, 1-0. Peize bleef proberen om ONR onder druk te zetten. Dit leverde een aantal schoten op het ONR doel op. Gelukkig gingen de schoten over of naast. Een paar keer moest Marten handelend optreden, hierbij af en toe bijgestaan door de verdedigers. Vlak voor de rust was er een misverstand tussen Marten en Anko, hierdoor kon een Peizerspeler de bal oppikken en de bal in het doel werken, 1-1. Op een vervelend moment een goal tegen. Ruststand 1-1.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Peize begon fel en ONR begon slordig. De eerste kans was dan ook in de 2e helft voor Peize. Jasper wist de bal weg te werken. Peize bleef de aanval zoeken. Een inzet van een Peizer speler ging via Anko tegen de onderkant van de lat. De bal kon hierna door Marten gepakt worden. Na zo’n 1o minuten in de 2e helft deed ONR wat terug. Helaas ging het schot van Matthijs voorlangs. Ook een aantal minuten later ging werd een schot van Matthijs gepakt door de keeper. ONR moest goed op blijven letten. Regelmatig moest er snel omgeschakeld worden van aanval naar verdediging. Peize hanteerde regelmatig de lange bal. Voor de ONR verdedigers was het dus oppassen bij deze ballen. Dit gebeurde geconcentreerd en zonder risico’s te nemen. Een kwartier voor tijd had Peize nog een prima mogelijkheid. De bal werd op doel gekopt. Marten moest zich helemaal uitstrekken en kon de bal met de vingertoppen naast tikken. In de 90eminuut was er nog een kans voor ONR helaas ging dit schot naast. Al met al moet de conclusie van deze wedstrijd zijn dat ONR met geluk een punt in Roden wist te houden. Er is met inzet gestreden en dit geeft vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden van de competitie.

Opstelling: Marten, Tom B, Anko, Rolf, Jasper, Gert Jan (Andrew), Tom V, Camiel, Thom (Bram), Matthijs en Mitchel