A1 nacompetitie: zaterdag thuis om 10.30 uur!

Sat 28 May, 10:00

Doelpunt Bram, 1-7.

A1 wint in Blijham en gaat door in de nacompetitie!

Op een mooie zomeravond naar Blijham. Gezien de eerste wedstrijd wisten we dat we zeker kans hadden om door te gaan in de nacompetitie. Wel moest er dan gescoord gaan worden.

Voor een aantal spelers was het niet mogelijk om mee te gaan. Gelukkig waren Nick, Bram, Peter, Andrew en Martijn beschikbaar zodat we toch met voldoende spelers konden aantreden.

In de eerste 20 minuten werd er goed en geconcentreerd gespeeld. Er werden enkele speldenprikken uitgedeeld. Helaas bracht dit nog geen doelpunten. In de 20e minuut was het Andrew die alleen door ging op de keeper en zo ongeveer vanaf de achterlijn de bal in het doel wist te leggen, 0-1.

In het volgende kwartier waren er een paar kansen voor ASVB. Tot scoren kwamen ze niet. Wel kreeg Anko nog een gele kaart na een overtreding.

In de 41e minuut wist Gert Jan de bal voor te zetten. Het was weer Andrew die de bal in het doel kreeg, 0-2. Zo’n drie minuten later gaf Bram een prima voorzet op Mitchell en wist hij zijn eerste van deze avond te scoren, 0-3. Dit was de ruststand.

Ook tijdens de rust bleven de spelers geconcentreerd. Dit was dan ook aan het begin van de tweede helft te merken. ONR kwam goed uit de kleedkamer en wist het spel gelijk weer op te pakken.

Al na vier minuten in de tweede helft wist Mitchell voor te zetten op Andrew. Hij bedacht zich niet en zette zijn derde doelpunt op het scorebord, 0-4. ASVB probeerde nog wel terug te komen, maar het echte geloof was er niet meer.

Toch wisten ze, na een rommelige situatie in ons strafschopgebied, tegen te scoren, 1-4.

Vanaf de aftrap ging ONR weer in de aanval. Een lange bal van Anko kwam bij Mitchell. Hij wist Andrew te bereiken, die de bal weer in het doel wist te krijgen, 1-5. Hierna was het weer de beurt weer aan Mitchell. Dit keer kwam de voorzet van Andrew, 1-6.

In de 90e minutt van de wedstrijd kwam de bal via Mitchell bij Bram. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal boven in de hoek van het doel, 1-7.

Een verdiende overwinning van ONR. Dit betekent dat we nog een ronde mogen gaan voetballen in de nacompetitie. He team verdient en compliment voor de wijze waarop er gespeeld is. Ze hebben het op kunnen brengen om 2x45 minuten zeer geconcentreerd te spelen.

Bij terugkomst in Roden had, de geblesseerde, Jasper het bier klaar staan. Dit hebben de spelers en trainer/coach zich prima laten smaken.

Opstelling: Marten, Camiel, Anko, Rolf, Tom B, Gert Jan (Nick), Jelmer, Bram, Thom (Peter), Mitchell en Andrew

ASVB A1 - ONR A1 (rust 0-3, eindstand 1-7)