Home > E2

Weer spannende derby tegen Roden

Mon 25 Apr, 06:41

Roden komt op het laatst nog sterk terug

Afgelopen zaterdag mochten we tegen Roden de strijd om de een na laatste plaats voeren zoals ze bij Roden grapten. We spelen in een zeer sterke 1e klasse, waar beide teams goed in mee kunnen komen maar vaak net naast de winst grijpen. Daarom beloofde dit ook een leuke pot voetbal te worden en beide teams hadden er zin in. Omdat het accent bij Roden op de aanval ligt was er deze wedtrijd ook ruimte om onze keeper Jelle een wedstrijd te laten voetballen. En kon Immo als keeper laten zien wat hij op training allemaal al had geleerd.

Daarnaast was de opdracht deze wedstrijd om meer te gaan opbouwen. Hierbij is het vooral ook belangrijk dat we beter vrij moesten gaan lopen om aangespeeld te kunnen worden. De 1e helft was een aantrekkelijk duel met prima voetbal over en weer. We gingen met een 3-2 voorsprong de rust in maar de wedstrijd kon op dat moment nog alle kanten op. Na de rust kwamen we met prima combinatievoetbal snel op 4-2 en vervolgens op 5-2. Toch maakten we het onszelf nog moeilijk aan het einde van de wedstrijd, aan de ene kant lieten we de mogelijkheden om verder uit te lopen onbenut. En aan de andere kant werd er door de vleugels te weinig meeverdedigd. Hierdoor wist Roden nog terug in de wedstrijd te komen en scoorden ze in de laatste minuut zelfs nog de aansluitende 4e goal. Gelukkig was het toen tijd en hadden we de verdiende overwinning op zak. En nu maar kijken of we deze competitie nog wat punten kunnen pakken!