Home > S1

09-04-2011 CSVH-ONR, rust 1-0 eind 1-0

Tue 29 Mar, 19:51

Bouke schermt de bal af

Op het zonovergoten sportpark van CSVH is het ONR niet gelukt de aansluiting bij de 2 koplopers in de competitie vast te houden. ONR heeft gestreden voor wat het waard was en had ook het beste van het spel. Een 'gestolen' penalty in de eerste helft heeft ONR genekt en daarmee bleven de punten in Hoogkerk. Zoals de trainer van CSVH onderstreepte, een 'gestolen' overwinning.

Voor aanvang van de wedstrijd haalde Martin het interview aan dat gisteravond op de TV was met Robin van Persie. Met name het voor de volle 100% gaan kreeg de aandacht en moest de spelers overtuigen volop de wedstrijd in te gaan. ONR had hier toch moeite mee, misschien wel door de hoge temperatuur en de felle zon. In het begin was het van beide kanten een rommelige wedstrijd met weinig enerverende momenten. Door de eerste blessures werd dat beeld versterkt. ONR had hier het meeste last van, want Karsten moest na 9 minuten het veld verlaten na een stevige charge op zijn enkel. Na 20 minuten was ONR voor het eerst echt gevaarlijk. Tim ging zijn man op snelheid voorbij en legde de bal terug op Bouke, die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. CSVH was voor het eerst gevaarlijk in de 34e minuut, nadat de spits vrij gespeeld werd maar gelukkig naast schoot. ONR bleef aandringen, maar zag tot schrik van iedereen de spits van CSVH op de 16 afgaan met Wouter in de achtervolging. De spits wachtte op contact en liet zich daarna binnen de 16 vallen. Het gevolg een gele kaart voor Wouter en een penalty, die snoeihard werd ingeschoten (1-0, 37). ONR was hierdoor van slag geraakt en kon in de eerste helft geen extra gevaar meer stichten.

Na de rust kwam ONR als beste uit de startblokken. Een soepel lopende aanval bereikte Lars die de bal veel te zacht raakte en zijn schot gestopt zag worden. ONR bleef het spel beheersen en nam CSVH in de houdgreep. Deze greep werd steeds strakker, maar het resulteerde niet in al te grote kansen. De spitsen hadden moeite om venijnig te spelen en het de directe tegenstander lastig te maken. Kleine kansjes werden gecreëerd, maar de afronding was het net niet. Ook lukten in bepaalde situaties de eindpasses niet en kon de keeper steeds reddend optreden. CSVH kon hier weinig tegenin brengen. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer ONR de duimschroeven aandraaide. CSVH loerde op de counter en was daar ook een paar keer gevaarlijk mee, tot op de afronding na. In de laatste 5 minuten perste ONR er een slotoffensief uit, waarbij Hein bijna raak kon schieten. De laatste corner bracht ook gevaar, maar het knietje van Michel ging naast, waarna de scheidsrechter affloot.

Gelukkig hebben de directe concurrenten ook punten laten liggen, zodat de derde plaats nog steeds in handen is van ONR. Volgende week volgt de volgende topper, thuis tegen Lycurgus.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher (85, Rob van Baak), Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Wouter Bloemendal (54, Michel Kremer), Sander Ottens, Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma (9, Lars Wendel), Tim van der Meulen, Benjamin Vogelzang, Bouke Plat