Home > E2
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

ONR wint bloedstollend spannend duel in Zevenhuizen

Sun 17 Oct, 02:30




Keeper Jelle pakte 3 punten voor zijn team in een bloedstollend duel tegen Zevenhuizen

V.v. ONR E2 speelt tot nu toe boven verwachting. Het team bestaat uit allemaal 1e-jaars E-spelers en is ingedeeld in de 1e klasse Noord. Het gaat zelfs zo goed dat alle duels tot nu toe werden gewonnen. VEV '67 uit Leek en Zevenhuizen, uit het gelijknamige dorp, doen het ook uitstekend. VEV '67, Zevenhuizen en ONR maken dan ook de dienst uit in deze competitie. Zaterdag stond het uitduel tegen Zevenhuizen op het programma. Op voorhand een prachtig affiche. Zevenhuizen had dit seizoen alleen met 3-6 verloren van VEV '67.

Zevenhuizen, bestaande uit een team met vooral 2e-jaars E-spelers, begon sterk en aanvallend. De druk voor ONR was groot. De verdediging van ONR moest zwaar aan de bak om de mannen uit Zevenhuizen te stoppen. Door prima verdedigend werk van Tom Bak en Immo Epema ondersteund met verdedigende acties van mid-mid Jesse Kort lukte dit. Uitblinker keeper Jelle (zie foto) onderscheidde zich door meerdere zeer goede reddingen, mede hierdoor hield ONR in de 1e helft lang de nul. Na ongeveer 10 minuten kwam ONR eruit met een counter over links. Linksbuiten Thomas Baelde scoorde op dat moment tegen de verhouding in een briljant doelpunt. Een dalend schot van afstand net onder de lat van de keeper van Zevenhuizen. Uit een hoekschop wist Zevenhuizen gelijk te maken. De goed genomen hoekschop werd goed ingekopt door één van de lange, volledig vrijgelaten, spelers van Zevenhuizen . De ruststand was hierdoor 1-1.

Het werd een wedstrijd met 2 gezichten, want in de 2e helft durfde ONR meer initiatief te nemen. Buitenspelers Rik de Boer en Thomas Baelde creërden kansen en wisten, ondersteund door Jesse de Jong, ook spits Jorn Buigholt te bereiken. Dit drong Zevenhuizen naar achteren. Echter enkele zeer grote kansen leverden nog géén doelpunt op. Tot het moment dat Thomas met een steekpass spits Jorn alleen voor de keeper zette en Jorn onberispelijk de 1-2 inschoot. ONR bleef aanvallen en dit gaf Zevenhuizen de ruimte om te counteren. In één van deze aanvallen kwam de bal tegen de hand van een ONR-speler. Vlak voor tijd besloot de scheidsrechter een penalty te geven. Een zeer zware beslissing voor slechts een ongelukkig moment. Keeper Jelle moest de drie punten zien te behouden voor zijn team. De bal knalde via Jelle zijn vingertoppen keihard tegen de binnenkant van de paal het veld weer in. Doordat alle spelers zo uitgelaten reageerden vergaten ze bijna dat de bal nog in het spel was. Het leverde gelukkig géén gevaar meer op. Kort daarna maakte de scheidsrechter een einde aan deze bloedstollend spannende wedstrijd. Zowel bij spelers en meegereisde fans ging een luid gejuich op. Eindstand: Zevenhuizen - v.v ONR 1-2.

Door de drie behaalde punten staat ONR nu samen met VEV '67 op kop. Beide teams zijn nog ongeslagen. Dat beloofd een spannend slot van deze competitie te worden. Maar of ze nou de resterende wedstrijden winnen of verliezen de herfstcompetitie voor ONR E2 is nu al geslaagd. Het aanstekelijke enthousiasme wat deze groep jongens uitstraalt is groot. Behoud van sportbeleving, het zijn van een team en plezier zijn belangrijker dan een eventueel kampioenschap.

 








Terug
 
 
Sponsorgalerie