Hunsingo A1 - ONR A1

Sun 06 Mar, 09:55

Met 10 spelers drie punten

kopbal Jelmer

Jeroen wist een mooie, toeristische, route naar Winsum. Helaas was hij niet door alle auto’s te volgen. Hierdoor kwam het team wat verspreid bij Hunsingo aan. Deze bijzondere heenreis bleek een voorbode voor het verloop van de wedstrijd. Na de nodige ‘stikkerperikelen’ kon de wedstrijd beginnen.  ONR begon met goede intenties aan de wedstrijd. Toch was het Hunsingo die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Marten wist te voorkomen dat er gelijk een tegendoelpunt viel. Hierna gingen de spelers van ONR aan de slag. Er werden kansjes gecreëerd. Gert Jan schoot op de keeper, schoten van Danel en Jelmer naast en kopbal van Rolf die door de keeper kon worden opgeraapt. In de 11e minuut werd Matthijs in het strafschopgebied onderuit gehaald. De vrije trap werd buiten de 16 meter gegeven. In de 20e minuut moest er al gewisseld worden. Tom B had last van een blessure, Tom V verving hem. ONR ging door met kleine kansen creëren. Helaas was er niet altijd oog voor elkaar. Hierdoor werden de kleine kansen geen grote kansen. Af en toe brak Hunsingo uit. Uit een corner schoot een speler van Hunsingop opons doel. Marten kon de bal met de voet wegwerken. Na zo’n half uur spelen wist Hunsingo te scoren, 1-0. Gezien het spel was dit tegen de verhouding in. Dit maakte ONR blijkbaar echt wakker. Een paar minuten later wist Gert Jan Jelmer aan te spelen. Hij wist beheerst de 1-1 op het scorebord te zetten. Vlak voor rust ging een Hunsngospeler richting ons doel. Tom V probeerde hem bij te halen. Hierbij struikelde hij en viel. De Hunsingspeler kwam hierbij ten val. De bal kon imiddels door Marten worden opgepakt. De scheidsrechter beoordeelde deze situatie als het neerhalen van een doorgebroken speler. Tom kon met rood van het veld af. De vrije trap leverde niets op zodat de rust met 1-1 werd bereikt.

In de rust werd door Hans aangegeven dat het team meer als eenheid moest gaan spelen. Hierbij werd de eenheid van afgelopen woensdagavond nog teruggehaald. Na de training wisten de spelers nl 2 insluipers te overmeesteren, in bedwang te houden en over te geven aan de politie. Ook de spelers waren er van overtuigd dat we ook met 10 spelers een goed resultaat mee naar huis konden nemen. Stephan werd gewisseld voor Leon.

In de tweede helft ging ONR beter spelen. Ondanks een man minder was er telkens een vrije man te vinden. In de 53e minuut schoot Thom op het doel. De bal smoorde tussen de benen van de keeper. Dit was wel een voorbode van de intenties van ONR. Na een klein kwartier in de tweede helft kreeg ONR een corner. Danel wist deze bal mooi voor te geven. Jelmer kopte de bal tegen het net, 1-2. Hierna wist Danel nog een bal op doel te lossen. Deze werd echter gepakt door de keeper. Wissel Camiel voor Danel, die met een spontaan applaus van de spelers van het veld ging. ONR wilde absoluut meer uit deze wedstrijd halen en ging dus onverminderd door met goed spel en aanvallen. Jasper wist Matthijs weg te sturen. Hij ging alleen door en wist de bal langs de keeper in het doel te krijgen, 1-3. Voor het wegschieten van de bal kreeg Camiel een gele kaart. Hierna werd nog een ONR doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Zo’n kwartier voor tijd werd Matthijs weggestuurd door Leon. Wederom ging hij alleen door en zette de 1-4 op het scorebord. Hunsingo bleef het wel proberen maar wist zich weinig raad met onze 10 spelers. ONR nam dan ook volkomen verdiend de drie punten mee naar Roden.

Door dit resultaat staat ONR deze week 1e in de competitie. Komende zaterdag staat de topper tegen de Pelikanen A1 op het programma. Een topper in de competitie. We rekenen dan ook op heleboel supporters die de A1 komen aanmoedigen.

Opstelling: Marten, Tom B (Tom V), Anko, Rolf, Jasper, Thom, Jelmer, Danel (Camiel), Gert Jan, Stephan (Leon) en Matthijs