Home > S1

16-04-2011 ONR-Lycurgus, rust 0-2 eind 3-4

Fri 15 Apr, 11:19

Jelte Anne zet door

ONR bleek niet opgewassen tegen Lycurgus in de topper op sportpark 'de Hullen'. vooral in de eerste helft liet Lycurgus alle hoeken van het veld zien door veel meer inzet en overtuiging te tonen. Na de rust kwam ONR op wilskracht en opportunisme terug in de wedstrijd. Het leek zelfs op en over Lycurgus heen te gaan, maar op het moment dat de achterstand is weggewerkt, slaat Lycurgus opnieuw 2 keer toe. Een achterstand die ONR niet te boven is gekomen. Al met al een terechte overwinning van Lycurgus. ONR weet nu dat het in de laatste wedstrijden de punten moet halen om de nacompetitie te berieken.

Op een hobbelig veld (door de lange periode van droogte), ging Lycurgus direct fel van start. ONR had hier moeite mee en er ontspon zich een rommelig spelbeeld. Toch was het Lycurgus dat als eerste ploeg grip op het spel kreeg. de eerste echt grote kans was ook voor Lycurgus, maar gelukkig stond Klaas in de weg. ONR was in de erop volgende aanval direct gevaarlijk, maar het schot van Tim ging over. Lycurgus bleef het grootste gevaar stichten en de verdedigers van ONR lukte het niet om de ballen goed weg te werken. Als dan de passes ook niet goed zijn en Lars de bal in de voeten van Lycurgus speelt, is het logische gevolg een doelpunt voor Lycurgus (0-1, 21). ONR probeerde het initiatief naar zich toe te trekken, maar slaagde daar niet goed in. het grootste gevaar kwam uit een voorzet van Michel, die direct op de goal werd geschoten door Bouke, maar jammer genoeg over ging. Lycurgus liet ONR iets komen, maar was alert en doeltreffend in de counter. Een snelle aanval over de rechterkant kwam bij de spits terecht die niet aarzelde en raak schoot.(0-2, 40). Tot de rust gebeurde er verder niets.

In de kleedkamer werden de puntjes op de i gezet om in ieder geval te strijden voor de punten. Als het niet loopt moet er in ieder geval geknokt worden! ONR knoopte dit in de oren en er werd met meer strijd gespeeld. Toch was het Lycurgus als eerste ploeg echt gevaarlijk. ONR bleef komen en uit een aanval over rechts kwam de voorzet op het hoofd van Michiel, die de bal in het doel kopte (1-2, 56). Deze goal zweepte ONR op om vol gas te geven. Lycurgus trok zich terug en liet ONR dicht bij het eigen doel komen. ONR maakte hier gebruik van en veroverde de bal, en pompte deze in de 16 waar de keeper en Jelte Anne in botsing kwamen. De bal rolde door en Bouke bedacht zich geen moment om de bal in het net te schieten (2-2, 64). Geschrokken van dit succes in de inhaalrace, liet ONR de teugels vieren en was men niet alert in de verdediging. Lycurgus vond het gat in de verdediging en de dieptepass werd door de middenvelder in het doel geschoten (2-3, 66). ONR raakte van slag en was een periode niet in staat om het LYcurgus gevaarlijk te maken. Lycurgus was nog een keer scherp en zette de verdediging van ONR op het verkeerde been. Het schot dat volgde werd niet goed gestopt door Klaas, zodat de achterstand weer 2 doelpunten werd (2-4, 74). Met de moed der wanhoop probeerde ONR nog een keer aan te zetten. Met de ondersteuning van het publiek lukte dat en ONR veroverde een corner, die door Lart werd genomen. De bal schoot voor het doel langs, maar bereikte Rens die de bal binnen tikte (3-4, 81). In de laatste 10 minuten speelde ONR alles of niets, maar het lukte niet om nog een keer succesvol te zijn. Lycurgus blijft op het spoor van het kampioenschap door deze overwinning.

Spelers: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Jeroen Visscher, Michel Kremer, Lart Wolthuis, Lars Wendel (69, Benjamin Vogelzang), Anko van der Knaap (57, Jelte Anne Teitsma), Bouke Plat, Tim van der Meulen