Sat 26 Mar, 03:48

Door: Gerard

Een kampioen wint ook slechte wedstrijden

Hattrick

Speel je een dijk van een wedstrijd een week eerder; deze keer was het niet om aan te zien! Slechts een enkele supporter was ons achterna gereisd om maar niets van dit sterke ONR 5 te missen. Natuurlijk zijn ook zij met een overwinning op zak naar huis teruggereden en konden ze weer drie punten bijgeschreven zien. Na de winterstop nog ongeslagen, wat voor ons een bijzonder iets is. Ik kan me nog tijden herinneren dat we pas op toeren kwamen boven de 20 graden. Wat moet dit nog worden? We hebben echter nog de top zes te ontmoeten en ergens in mei praten we wel weer verder. Voorlopig liggen we op koers voor een hoge klassering en er wordt zelfs al weer gepraat over een kampioenschap en anders zeker de nacompetitie. We zullen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan vandaag want anders is het gauw klaar. Natuurlijk was de tegenstander minder inspirerend dan die van vorige week en ook nu viel er vast wel wat op het veld, of op de scheids of de tegenstander aan te merken, maar vooral aan onszelf. Uw verslaggever werd uitgenodigd de eerste helft vanaf de zijlijn - met de vlag in de hand - te aanschouwen en naast het geconcentreerd vlaggen kon hij zijn teammakkers ook waarnemen en neem van mij aan: het was niet om aan te zien deze keer. Ik zal u de details besparen; we waren veel sterker en toch was het 2-2 bij de rust. Zoals hij opving na de wedstrijd: "Een kampioen wint ook slechte wedstrijden", en zo is het ook. Met slecht spel toch twee keer scoren is goed te noemen toch? Wiebe drukte er, met nieuwe schoenen aan de voeten, al binnen een paar minuten één in. Slecht schot, maar wel 1-0. We stonden na een penalty tegen - René liep z'n naaste opponent onderuit - al weer op 1-1, zonder dat Boerakker verder iets had laten zien. Toen begon Goos aan z'n scoredrang. Via een afstandschot van wel 35 meter ( zoals hij zelf vertelde in het interview na de wedstrijd) scoorde hij in een open doel omdat de keeper deze om onduidelijke redenen verlaten had. Het werd nog weer 2-2 omdat Boerakker doelpuntte en de scheids op 40 meter van het doel meer waarnam dan de grens op 10 meter.....Soms kan je vlaggen wat je wilt, maar fluit de 'ref' z'n eigen potje.

Goossie-time!

Toen werd het Goossie-time. Dat hij eerst een rust nodig had na z'n eerste om vervolgens nog twee keer te scoren en daarmee een hattrick achter z'n naam kon zetten mocht geen naam hebben. De 3-2 was naar z'n zeggen wel een hele mooie aanval. Op een pass van Erik en een uiterst slimme (overstap-)actie van Gerard ( vond Goos ook) kon hij direct de 3-2 aantekenen. Wat leuk dat je zo uit de fotogalerie ook de mindere goden eens in beeld kan brengen. (Het is tenslotte de bedoeling dat een ieder een keer op de site staat). Enfin, verder met Goos. Uw verslaggever werd gevraagd dit breed te vertellen en zo maakte hij ook de 4-2. We lieten Boerakker wederom dichterbij komen om vervolgens, na een voorzet op maat van Johan, de 5-3 aan te tekenen door een kopbal(!) van Erik. Z'n laatste kopdoelpunt was ruim 20 jaar geleden vertelde hijzelf.

5-3, net als de vorige keer in een een slechte wedstrijd tot stand gebracht. wel weer een zege en volgende week wacht VVSV (thuis). Deze moet gewonnen worden, want daarna moeten we de overige zes wedstrijden echt aan de bak!