Zaterdag 16 oktober: Zuidhorn F3 - ONR F2

Hilde

Lars

Lourens

Martijn

ONR F2 speelde vandaag tegen Zuidhorn met 7 spelers op kunstgras. Nathan kon er niet bij zijn, maar Tom naam zijn beurt als keeper over in de eerste helft. Het was behoorlijk aan de frisse kant dus was het voor de spelers niet zo erg dat er niet werd gewisseld. Ard en Hilde namen de verdediging voor hun rekening, Lourens en Martijn het middenveld en Chris en Lars gingen in de aanval. Al vrij snel kwam er druk van ONR op Zuidhorn. Als Zuidhorn al een uitbraak forceerde werd die vrij snel weer afgekapt. Lars scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar dat ging niet vanzelf. De keeper van Zuidhorn blokkeerde de eerste poging, maar aangezien hij de bal niet in zijn handen kreeg kon er worden doorgespeeld, er werd dan ook gelijk een tweede (en daarna een derde) poging ondernomen. Na wat heen en weer gespeelde ballen belandde hij dan toch heel mooi achter de keeper in het doel.

Het tweede doelpunt kwam van Chris. Al kreeg niet iedereen dat mee. Vlak daarvoor ging namelijk een speler van Zuidhorn onderuit, en daar stonden vele spelers naar te kijken, hij bleef namelijk liggen. Ze stonden af te wachten wat er ging gebeuren. Doordat niet iedereen meer bij de les was, en de scheids de valpartij niet gezien had, kon Chris vrij makkelijk een mooi doelpunt zetten. En al heel snel daarna volgde ook de 3-0. Geweldig, wat een stand om de rust mee in te gaan!

Hilde nam het "keeperstokje"over van Tom en nam de tweede helft voor haar rekening. Tom had het de eerste helft al erg rustig gehad (en als hij moest ingrijpen dan deed hij dat gewoon), en voor Hilde was het in de tweede helft ook erg goed te doen. Pas bij het penalty schieten na de wedstrijd  kreeg ze het "druk".

In de tweede helft namen de spelers al steeds meer mooi hun positie in. Lourens bleef zelfs af en toe achter om Hilde te helpen met het leeg houden van ons doel, door proberen te voorkomen dat de bal er zelfs maar in de buurt kwam. Chris en Lars bleven maar aanvallen, geholpen door mooi gespeelde ballen van de rest van het team. Overspelen wordt steeds meer vanzelfsprekend. Jammer genoeg gingen drie pogingen van Chris naast, bij de laatste gingen hij en de keeper van Zuidhorn beiden onderuit. Lars kreeg nog wel kans om twee keer te scoren. Hierbij werd hij goed geholpen door de rest en mooi aangespeeld door Chris.

Heren en dame: wat hebben jullie geweldig gespeeld! Jullie waren flink moe omdat er niet kon worden gewisseld, maar jullie hebben alles gegeven en het resultaat was er ook naar: met 0-6 gewonnen!