21-05-2011 ONR - De Griffioen, rust 1-1 eind 3-1

Thu 19 May, 08:20

Tim passeert zijn tegenstander

Benjamin controleert de bal

Op een zonovergoten sportpark de Hullen, speelde ONR de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen De Griffioen uit Oosterwolde. En een wedstrijd werd het. Beide ploegen speelden vol overtuiging en inzet om de overwinning te behalen. Na 90 minuten was het ONR dat aan het langste eind trok en met goed spel een goede overwinning heeft behaald.

Na de aftrap begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van ONR, maar de keeper van De Griffioen was alert. Beide ploegen zetten veel druk op de tegenstander en probeerden de tegenstander niet in het spel te laten komen. Toch bleek ONR daar het minste last van te hebben. Het spel was goed verzorgd en gevaarlijk. In een van de eerste aanvallen werd Tim in de diepte aangespeeld. Tim nam de bal goed aan en ging op avontuur met een schitterende afronding. Het schot van een kleine 20 meter sloeg als een granaat in de rechterbovenhoek (1-0, 11). ONR bleef doorgaan en liet De Griffioen niet in het spel komen. De grootste kans die volgde was voor Martijn. Hij soleerde op een prachtige manier door de verdediging, en ging alleen op de keeper af, die hij niet wist te verschalken (zijn schot werd met de voet gestopt en ging daarna naast). Na een halfuur aanvallen, begon de batterij leeg te raken en kreeg De Griffioen meer grip op het spel. De eerste gevaarlijke aanval kon nog gekraakt worden door de verdediging, maar de volgende aanval was wel raak. Snel combinatiespel door het centrum van de verdediging leverde een prima goal op voor De Griffioen (1-1, 32). De Griffioen voelde zich gesterkt door deze goal en bleef aanvallend spelen. Toch kwam het grootste gevaar in de laatste minuten van de eerste helft van ONR, maar dit leverde geen resultaat op. Beide ploegen gingen de rust in met een gelijke stand.

Na de rust kwam De Griffioen het meest overtuigend uit de startblokken. ONR moest terug op eigen helft, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Het kostte ONR moeite om mee te komen, maar gelukkig bleek de counter een gevaarlijk wapen. Nadat de bal over rechts bij Martijn kwam, begon hij aan een solo en werd onderuit gehaald binnen de zestien en dus penalty! Deze kans greep ONR met beide handen en Lart verzilverde de penalty op een nette manier (2-1, 57). Hierna lag het initiatief weer bij ONR. De aanvallen rolden weer veelvuldig in de richting van het doel van De Griffioen. Verschillende spelers van ONR mengden zich aanvallend in de strijd, maar niemand was in staat om de derde bal in het net te schieten. De Griffioen kon er gelukkig weinig tegenover stellen, waardoor er een periode ping pong voetbal op de mat werd gelegd. De kansen die er kwamen waren van de voet van ONR, maar de afronding liet te wensen over. In deze periode probeerde de trainers het spel een draai te geven, door verschillende spelers te wisselen. Martin was hierbij het meest succesvol. Het eerste balcontact van de ingebrachte Harmjan een strakke voorzet (schot op doel), werd door iedereen verkeerd ingeschat en belandde daadwerkelijk in het doel (3-1, 83). De Griffioen was nu echt van slag en leek kapot gespeeld door ONR. De resterende aanvallen van ONR werden door overtredingen ontregeld (situaties van wel/ geen penalty), maar gescoord werd er niet meer. ONR heeft voor de tweede wedstrijd een nette uitgangssituatie gecreëerd, maar de tweede wedstrijd mag de tegenstander niet onderschat worden!

Spelers: Klaas Kleiker, Gerard Booij, Rens van der Knaap, Wouter Bloemendal, Jeroen Visscher, Sander Ottens, Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma, Martijn Alssema, Tim van der Meulen (80, Harmjan Poel), Benjamin Vogelzang (59, Bouke Plat)