Effectief VEV vernedert ONR

Tue 19 Oct, 01:25

Door: gerard

Vermaard VBB team wankelt

En dan hebben we er weer zo’n wedstrijd tussen zitten. Een eerste half uur mooi aanvallend spel waarin alles lekker gaat; je schiet wat tegen de lat en ‘net naast’ acties en de tegenstander doet een eerste schot op doel die er direct in gaat. Volledig tegen de verhouding in.

Zo begon onze wedstrijd tegen VEV, en dan nog wel het negende (!) team van deze geelzwarte club opgericht in 1967. We begonnen met veel vertrouwen aan deze partij. Zo op het oog bij het inspelen leken we deze tegenstanders wel te kunnen hebben. Onderschatting? Nee, inzicht. De start was goed. Het weer was fris en de wind hard, dus we moesten er wel een stapje bij doen en dat lukte de eerste dertig minuten ook zeker wel. De druk werd er van quitte af aan goed opgezet en de ene na de andere aanval rolde op het Leekster doel af. Het wachten was op de eerste goal en dan zouden er wel meer volgen. Wim was voorin ‘de man’ en raakte het ‘houtwerk’ met fraaie schoten. Wat moest het wel niet worden als Hans er in de tweede helft ook nog bij kwam. Erik kreeg een prachtige kans en Gerard schoot net naast de kruising aan de verkeerde kant van het doel. Zo kan ik er nog wel een paar noemen. Niets aan de hand, behalve doelpunten. En dan gaan de wetten van het voetbal tellen. Één kans(je) van VEV, het eerste schot op doel en direct raak. Tegenvaller voor ons en weer met frisse moed verder. Totdat er enkele minuten later wederom een schot van VEV het net deed bollen en we, in plaats van ruime voorsprong, tegen een 2-0 achterstand aankeken, wat vlak voor rust nog erger werd: 3-0.

Nog steeds hadden enkelen van ons het idee dat we nog best konden winnen als het wat meer ‘mee zat’. Een minuut na rust was het raak. Johan scoorde en we zagen het weer helemaal zitten. Jammer dat VEV niet meewerkte en enkele minuten later de4-1 scoorde en deze efficiënte ploeg liet ons niet meer de illusie dat we hier een punt mee konden nemen. Vele koppies gingen hangen, de stemvolumes van sommigen onder ons gingen omhoog en het looptempo naar omlaag. Verloren pot en geen inzet meer. Het voelde dan ook niet goed dat zelfs uw verslaggever  niet eens een bowlingbal kon bijhouden; erger nog, er door uitgelopen werd. Een spierruptuurtje in het been was de oorzaak.

Zo verliep onze wedstrijd trouwe lezers en het werd uiteindelijk 5-3 waarin Johan nog uit een penalty scoorde en Hans ook nog één voor zijn rekening nam. VEV tekende nog voor een vijfde treffer en zo hebben we al vijf punten tegen VEV 8 en 9 laten liggen.

Kommer en kwel in het eens zo vermaarde VBB team. We wachten op betere tijden die zich misschien aanstaande zaterdag al zullen aandienen, uit tegen VVSV’09 4.