Home > D2
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

ONR D2 begint goed aan de voorjaarscompetitie....

Sun 06 Mar, 08:03



Zaterdag 5 maart was het dan weer zover. Na een aantal maanden niet het groene gras onder de voeten te hebben gehad, mochten de jongens weer de wei in. Zonder Ruben die zijn talenten bij de D1 mocht laten zien en de zieke Rutger B., beterschap, begonnen we aan de wedstrijd tegen Actief D5.

Het eerste kwartier zie je vanaf de zijlijn dat het weer wennen is. De jongens hadden moeite om de bal rond te laten gaan, het benutten van de ruimte en de rust te vinden in hun spel. Wel konden ze vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander vastzetten op hun eigen helft, waardoor de ruimtes zeer klein worden. Dan is het zo belangrijk dat je het veld breed houdt en niet alles door het midden wilt spelen.

Voordat Nathan de score kon openen na ruim een kwartier te hebben gespeeld, kregen wij toch in het eerste kwartier ook al wat kansen om te score. Het was dus Nathan die de eerste goal van dit nieuwe seizoen mocht maken. De keeper kon een schot van Rik slecht verwerken waardoor deze voor de voeten van Nathan kwam en hij de bal kon intikken. Hierna begon het beter te lopen. Doordat het veld werd breed gehouden konden we de druk verder opvoeren. Uit een van de voorzetten van rechts door Max V., kon Gjalt de 2 nul maken. En hij had nog gezegd dat hij vandaag niet ging scoren! We kregen nog enkele mogelijkheden om de score op te voeren, maar helaas stonden de vizieren van de jongens nog niet op scherp.

Met een aantal aanwijzingen en de opdracht om de nul achterin te houden, begonnen we aan de tweede helft. De tweede helft was geheel voor ONR. Door beter veldspel kregen we goede kansen om te scoren. Je zag de rust in het spel komen, het veld werd breed gehouden en de kansen werden benut. Zo was het Rik die met drie afstandsschoten de keeper kansloos liet. Tussendoor kon Maurits een mooie aanval die vanaf links werd opgezet afronden. Uiteindelijk stond er een 6 - 0 einduitslag in het boekje van de scheidsrechter. Ook de nul werd dus achtein gehouden, ondanks dat ene kleine spannende moment van Gerjan. Het is als keeper ook een lastige wedstrijd als je zo weinig te doen hebt en je geconcentreed moet blijven.

Een goede start van de voorjaarscompetitie. Een wedstrijd waar we leermomenten uithalen. Het veld breed houden, rust in je spel, beweging, goede passing! en op zijn tijd strijd.

Jurgen.

 








Terug
 
 
Sponsorgalerie