Home > D2

ONR sluit af met winst en eindigt als tweede...

Sat 28 May, 04:42

Zo net weer terug van een zeer sensationele wedstrijd tussen Fc Groningen en ADO Den Haag. Wat een wedstrijd en wat een spanning. Helaas gaan "we" volgend jaar niet Europa in met de Fc, maar wat hebben ze goed gevoetbald. Het scheelde niet veel.

Dan is het nu tijd om een laatste verslag te maken van dit seizoen van de wedstrijd ONR - Yde De Punt.

Vorige week hadden beide ploegen hun laatste kans verspeeld om nog een gooi te doen naar het kampioenschap. Wij verloren kansloos van Actief D4 en Yde de Punt van de kampioen SVMH. Dus restte ons niks anders dan de tweede plaats veilig te stellen. En deze hebben we veiliggesteld middels een overwinnig 2-1.

De opdracht vooraf was duidelijk. We wilden tweede worden en het publiek aan de kant vermaken. De eerste helft was van onze zijde wat mat. Het was Max v/d V die als eerste scoorde. Komend vanaf links op aangeven van Max P. wist hij de keeper met een mooie stift te verschalken. Al snel kon Yde profiteren van een miscommunicatie tussen de achterhoede en keeper en zo de 1-1 scoren. Na wat omzettingen aan onze zijde was het Maurits die de 2-1 kon binnen tikken op aangeven van wederom Max P. Rust.

In de pauze getracht om het vuurtje aan te wakkeren bij de jongens en dat is gelukt. We zagen een heel erg gretig en goed voetballend ONR. Een tweede helft waarin ONR liet zien dat er voetbal in de ploeg zit. De ene na de andere aanvalsgolf ging richting het doel van Yde. Maar op de ene of andere manier ging de bal er maar niet in. Ik heb samen met het publiek aan de kant denk ik wel 10 mogelijkheden geteld en evenzo vele mooie combinaties. Yde kwam niet meer onder de druk vandaan en wanneer ze al dachten aan een aanval dan maakte de verdediging deze al snel onklaar.

Uiteindelijk was de eindstand 2-1 en dus zijn we als tweede geeindgd in deze competitie. Nadat het publiek wat was komen opdagen was bedankt voor hun ondersteuning ging het na de kleedkamer en werd er voor de jongens een heerlijke patat gebakken. Zo eindigde deze competitie en staan er nog twee toernooien op het programma.