ONR A1 - ASVB A1 (rust 0-0, eindstand 0-1)

Sun 22 May, 07:42

Prima spel, geen punten.

Wederom een aanval.

De eerste wedstrijd in de nacompetitie op een prachtige zonnige dag. De einduitslag paste niet bij de wijze waarop het team heeft gespeeld. ONR had zeker meer verdient dan de nederlaag die nu geleden werd. Om ee ovrinning te behalen moet er wel gescoord worden. Met nog een uitwedstrijd te gaan zijn we zeker nog niet klaar in de nacompetitie.

Het spel in de eerste helft speelde zich voor 95% af op de helft van de tegenstander. ONR begon goed aan de wedstrijd. Er werd goed gespeeld. De spelers wisten elkaar prima te vinden in mooie en snelle combinaties. Het was dan ook ONR die het spel domineerde. Dit bracht een aantal kansen. De eerste was een prima Aktie van Matthijs. Hij wist de bal tussen twee tegenstanders te ontfutselen. Hij ging alleen op het doel af. Helaas ging het schot net naast. In de volgende minuten was het Camiel die tot twee keer toe een doelpoging deed. Helaas gingen zijn lob en schot over. Hierna werd Matthijs weggestuurd. Ook dit schot ging naast. Door een blessure van Jasper moest er al vroeg in de wedstrijd gewisseld worden. ONR bleef goed doorgaan en creëerde verdere mogelijkheden. Na een prima aanval, met mooie combinaties, was het Danel die over schoot. Ook Thom probeerde de keeper te verschalken. Zijn schot werd prima gepakt door de keeper. Pas in de laatste 5 minuten van de eerste helft wist ASVB, twee keer, in de buurt van ons doel te komen. Marten was attent en wist beide pogingen ongedaan te maken.

In de rust werd tevreden terug gekeken op de eerste helft. Alleen moest in de tweede helft de kansen benut worden. Vanaf de aftrap was de concentratie er niet gelijk. Rolf verspeelde de bal en ook Anko wist de aanvaller niet te stoppen. De aanvaller schoot de bal goed in, 0-1. Niet lang daarna kreeg ASVB wederom een kans. Marten wist deze inzet met zijn voet te stoppen. Hierna pakte ONR het goede spel van de eerste helft weer meer op. Dit gaf een kans voor Thom. Zijn inzet belandde op de lat. Het spel speelde zich in deze fase wat meer  op het middenveld af. Ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd loste Danel een schot op het doel. Deze werd door de keeper tot corner verwerkt. Danel nam de corner. Rolf kopte de bal net over. Ook stephan wist alleen voor de keeper de bal niet in het net te krijgen. ASVB kreeg nog een kans. Marten wist deze in een reflex te keren. Hierna kwam de bal bij een ASVB speler. Deze stond echter buitenspel zodat het 0-1 bleef.

Deze wedstrijd en de wijze waarop er gevoetbald werd biedt absoluut perspectief voor de uitwedstrijd van woensdag a.s. De wedstrijd begint om 19.15 uur op het sportpark in Blijham. Supporters zijn zeker welkom!!

Opstelling: Marten, Tom B, Anko, Rolf, Jasper (Gert Jan), Camiel, Jelmer, Danel (Bram), Thom, Matthijs (Stephan) en Mitchell