Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

ONR rolt Niekerk op in eigen huis: 11-2

Sun 14 Nov, 07:17

Door: Gerard


Ongekende score Van Bergen Boys




En daar zit je dan achterin de auto die je weer naar huis brengt van de uitwedstrijd naar Niekerk. Met  voorin twee doelpuntenmakers: zeven in totaal! Henk en Erik. Achterin keeper Wolly, die twee heeft doorgelaten, Reinier en uw stukjesschrijver. Weer drie punten op zak en de koppositie weer in zicht. We staan op de vierde plek momenteel in een wat vertekende stand omdat Glimmen nog maar zes wedstrijden heeft gespeeld ( als alles is bijgewerkt tenminste). Als we de inhaalwedstrijd winnen staan we nog maar twee punten achter op de koplopers Grijpskerk en Grootegast. Maar zoals u weet beste lezers staat  ‘als, dan’ niet garant bij een team als de onze. We blijven de VBB die altijd een ieder kan verrassen en vooral zichzelf. Gisteren niet, want daar was onze opponent uit Niekerk niet sterk genoeg voor. Het ging allemaal eenvoudig, vooral de eerste 25 minuten, waarin we prima spel op de mat legden. Het gaat uw verslaggever te ver om alle doelpunten te beschrijven, want dan zijn we vanmiddag nog niet klaar en z’n feestje zit hem ook nog in z’n hoofd.

Maar even terug naar Niekerk. De score werd geopend door Richard en daarna zouden er nog vele volgen. Onze vaste aanvoerder, met name het accent op vast, scoorde er drie en nadert Hans, die later te kennen gaf hier niet van onder de indruk te zijn. We zullen dit volgende week wel weer zien.

Henk had de dag van z’n voetbalcarrière door er vier te scoren. De andere voorspeler was wel goed voor enkele assists, maar liet het maken van doelpunten aan anderen over. Je kan beter de ruimte aan anderen geven dan in de weg lopen zal hij ongetwijfeld gedacht hebben.

Maar wat moet je verder nog vertellen van dit potje voetbal op een rustige herfstdag in november. Dat de tiende op naam kwam van onze nummer negen die ook de elfde scoorde? Dat Niekerk na 10-0 het welletjes vond er twee scoorde, met inbreng van de scheids, die mogelijk te veel voetbal op tv heeft gezien? De tweede zat er overigens wel heel mooi in.

En zo werd het 11-2 en staan er weer wat regels op papier. Moet mij nog van het hart dat mocht de druk in het veld mij op de schouders rusten dit nu ook bij de verslagen zou kunnen gaan gebeuren. Wat schets mijn verbazing toen ik afgelopen week de ene na de ander mooie regel in gedachten al op de site gezet had en ik – wat laat moet ik toegeven, maar dat krijg je met een baan naast de journalistiek – werkelijk zou beginnen dat iemand mij voor was geweest! Dat ik door blessureleed van een paar weken geen verslaggeving had gedaan alla,  maar wel meedoen en dan hierin ook al concurrentie….. Wordt het sportleven dan toch zwaarder? Nee hoor, mooi stuk Jan! Het heeft er wel toe geleid dat ik nu op zondagmorgen dit stukje al heb neergezet. Mooie zondag allen.








Terug
 
 
Sponsorgalerie