Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

Van Bergen Boys pakt punt tegen OVKC

Sat 26 Feb, 23:29

Door: Gerard


Niks veranderd na de winterstop



En daar sta je, na bijna drie en een halve maand 'niks' te hebben gedaan, weer op het voetbalveld. Dezelfde mannen van vorig jaar november. We hoefden nog net geen voorstellingsrondje te doen in de kleedkamer, maar lang geleden was het wel. Onze trouwe supporters hebben lang moeten wachten op een hernieuwd optreden van de Boys uit Roden. Allen nog de beste wensen....

Ook is 2011 het jaar waarin Henk van Bergen, onze trouwe sponsor, 25 jaar aan de club ONR, alias "de Van Bergen Boys"is verbonden. We zullen het weten. De voorbereidingen voor een feest zijn al in volle gang.

De warming-up

Je loopt als medespeler en stukjesschrijver zo langs en met je medespelers mee om nieuws te vergaren. U moet niet denken, geachte medespelers, dat 'stukjesschrijven' een eenvoudig iets is. Je hebt nieuws nodig en de kunst is ook nog eens om alles te onthouden, zeker na een derde helft en een avond van  'bijkomen'. Zo leg ik mijn oor te luister en hoor dat iemand veel getraind heeft, maar ook dat dit niet het geval is ( en dat waren er best de nodige....). Je praat even met de scheids die aangeeft 'er wel zin in te hebben' (later meer) en het opgekomen publiek die 'er voor gaat zitten'.

De wedstrijd

Zo als wel vaker kunnen we hier best kort over zijn. De eerste minuten nog wat onwennig ( zie trainingsarbeid; gevoel voor de bal), maar al gauw begint dit te lopen en kunnen we elkaar aanmoedigen en coachen, soms wel van drie kanten tegelijk.... Welke moet je dan aannemen? "Luister maar naar wat ik zeg" hoor je dan als je al zenuwachtig een bal probeert aan te nemen met lawaai van drie kanten in het vooruitzicht als je het niet goed doet. Enfin, de keuze wordt gemaakt en het lawaai verstomd. Gelukkig had uw linkshalf steun vanaf de zijlijn. Z'n dochter werd gevraagd te vlaggen. Ze kon niet verhinderen dat de 1-1 na een mooie 1-2 op het randje van buitenspel werd gemaakt. We beginnen enthousiast en hebben ook de eerste 27 minuten een duidelijk veldoverwicht. Uiteindelijk, na vele kansen, resulteert dit in het eerste doelpunt van het jaar 2011 gescoord door Richard ( hij laat dit in de derde helft ook weten, en nog een keer weten en waarschuwt zelfs onze topscoorder Hans dat hij 'er aan komt....' Tja...). Het doelpunt kwam overigens tot stand door een fraaie pass van Wiebe, een mooi overstapje van Gerard ( soms -anderen van ons zullen zeggen vaak- ben je op je best als je niet aan de bal komt) en zuiver afronden van Richard. En hiermee zijn onze doelpuntenmakers weer genoemd. Het werd in het zesde kwart van de eerste helft 1-1 en we kwamen zelfs 2-1 achter. De tweede helft wisten we al aan te dringen maar kwamen niet meer aan scoren toe. Er werd nog lang nagepraat in de derde helft.

 








Terug
 
 
Sponsorgalerie