Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

Van Bergen Boys (ONR 5) kampioen!

Mon 06 Jun, 07:05

Door: Gerard


Ongeslagen na de winterstop



Feest in de kantine

Van Bergen Boys kampioen!

Ongeslagen na de winterstop

Wat staat dat mooi, beste lezers, als je bovenstaande leest! Ik heb het nu een paar keer overgelezen en denk dan: “dat hebben we toch maar mooi gedaan”! En dan ook nog ongeslagen sinds de winterstop en nog mooier, sinds 18 oktober 2010. De dag erna gingen we fors onderuit tegen VEV, waartegen we over de gehele competitie 5 punten hebben laten liggen. In het stukje op de site was dan ook te lezen: “vermaard VVB wankelt”. Er werd zelfs een bijeenkomst aan gewijd   en de leiders Johan en Goos hebben dat achteraf goed gezien;  er viel veel meer te behalen. De koppen bij elkaar gestoken en dit is het resultaat: kampioen. Een derde kampioenschap waarop we elf jaar moesten wachten, want in 2000 behaalden we er één en in 1992 de andere.

Van Bergen Boys (VBB)

In de aanhef ziet u al staan Van Bergen Boys. Een enkeling die het clubblad voor de eerste keer leest zal mogelijk denken “wat een rare naam”, maar dit is snel uitgelegd: Henk van Bergen, u weet wel, die van die auto’s- waarvan er inmiddels meer dan 238 aan ons team verkocht zijn- sponsort ( u weet nu ook waar dat sponsorgeld deels vandaan kwam…..) ons al 25 jaar. Waar maak je dat nog mee dat een sponsor 25 jaar trouw is aan één team en omgekeerd natuurlijk ook. We hebben dit zaterdag 28 mei uitbundig gevierd en daar bovenop natuurlijk ons kampioensfeest. Mooier kon het niet zijn. Het was een feest dat begon met het binnenhalen van oudgedienden en onze kampioenen natuurlijk en dit werd gevolgd door een onderlinge wedstrijd, waarin de uitslag niet belangrijk was, evenmin als de speeltijd. Vlak voor de wedstrijd overhandigde Harm Holman, onze voorzitter van ONR, Henk van Bergen een bloemetje en bedankte Henk voor zijn bewezen diensten. Wat we gemist hebben is het bloemetje voor ons, want wie wordt er nu kampioen bij de senoiren? Na de wedstrijd kwam het accent op de (lange) derde helft te liggen. Ook hierin is ons team zeker clubkampioen geworden, want de opkomst was altijd groot, evenals de omzet - er werden vooral ‘ Henkies’ gedronken, in speciaal bedrukte Henk van Bergen glazen -en het tempo lag hier toch eigenlijk wel het hoogst wat de zaterdagmiddag in totaliteit betrof. Dit alles zegt ook  iets over de gezelligheid van ons team. Tijdens deze derde helft nam Johannes Kalfsbeek – hij was het die 25 jaar geleden Henk overhaalde om ‘ons’ te gaan sponsoren – de gelegenheid om Henk voor alles wat hij voor het team gedaan heeft te bedanken. De volgende spreker was Jan Eisen, de speler die het langste lid is van ons team, en hij memoreerde fijntjes wat er de afgelopen 25 jaar had plaatsgevonden.

 Terug naar het seizoen. Natuurlijk is alles te volgen op de site van onze club (www.vvonr.nl /S5), maar een paar woorden in het clubblad is ook niet verkeerd, zeker niet als je ziet wat de vrijwilligers  voor tijd in stoppen: hulde!

Overzicht

Na een moeizame start, begonnen met een gelijkspel en een verliespartij, stonden we op de één na onderste plaats, VBB onwaardig. We krabbelden wat op en gingen wederom onderuit op 19 oktober en toen was het gebeurd. Na een eerdere nederlaag tegen Marum, met daarin een ‘opmerkelijke’ rol van onze scheids, een gelijk spel tegen VEV en een verliespartij tegen het andere VEV klommen we gestaag omhoog. De interlandverplichtingen in september deer den ons niet en op 14 november speelden we onze laatste pot: Niekerk thuis, 11-2. Daarna vond de KNVB het nodig ons tot 26 februari te laten wachten om vervolgens in hoog tempo de laatste 13 wedstrijden te laten spelen. Dat hoge tempo ligt ons wel kunnen we nu stellen, maar het bevordert een evenwichtig seizoen niet.

De wetten van de voetbalsport

Het terugblikken van de wedstrijden na de winterstop laat ik aan u over, want dit is terug te vinden op de site. De spanning nam toe toen we voor het eerst bovenaan de ladder stonden en bleek ‘dat de kans bestond dat we als beste team uit de competitie konden komen’.  Dan gaan er andere regels tellen; kriebels; benaderingen;  inzichten; onderlinge gesprekken die anders verlopen dan normaal en de leiders worden tussen de wedstrijden door vaker benaderd en steekpenningen verdwijnen in de zakken van diezelfde leiders…. De wetten van de voetballerij.

Uw verslaglegger neemt ze waar en neemt deze soms mee in z’n stukjes, al dan niet gewaardeerd, maar dat hoort bij het risico van schrijven. Het is niet anders en de last die hij hiermee draagt is te doen!

Een overzicht van alle wedstrijden zult u niet krijgen, waarde lezers, dus we gaan afsluiten. De stand is onverbiddelijk, ONR 5 kampioen van de zesde klasse en ook al is dit de kelder van de KNVB, het was goed toeven, veel strijd en bovenal veel gezelligheid en ontspanning op de zaterdagmiddag. Een mooie hobby, om alle drukten en spanningen en wat al niet meer, van een week weg te laten vloeien. We plakken er met z’n allen maar weer een jaar aan vast.

Tenminste op moment van schrijven van dit epistel, de 28ste mei; de dag dat gevierd werd dat Henk van Bergen wederom heeft bijgetekend en ons team kampioen is!

Een fijne en ontspannen zomer toegewenst beste lezers en tot in september maar weer.

Nagekomen berichten: We schrijven 6 juni, twee dagen nadat A1 kampioen is geworden en ONR1is gepromoveerd. Namens ons team van harte gefeliciteerd! We kunnen u ook nog mededelen dat we woensdag 1 juni onze laatste wedstrijd van dit seizoen hebben gespeeld en wel tegen onze naaste opponent: VEV uit Leek. Ook deze wedstrijd hebben we gewonnen en wel met 7-4. Een waardig kampioen dus dat ONR 5!








Terug
 
 
Sponsorgalerie