Home > S1

12-03-2011 HS'88 - ONR, rust 2-0 eind 2-3

Thu 10 Mar, 02:23

Karsten met een doelpoging

Zaterdag heeft ONR in Hoogezand tegen HS'88 een wedstrijd gespeeld, met 2 totaal verschillende helften. In de eerste helft was ONR geen schim van zichzelf en de 2-0 achterstand was het logische resultaat. Na de rust werden de mouwen opgestroopt en liet ONR zien dat ze de punten mee wilden naar Roden, wat uiteindelijk in de 89e minuut lukte.

Na de aftrap leek het erop dat ONR het controlerende spel van de afgelopen weken weer zou gaan spelen, maar dat bleek toch schijn te zijn. HS'88 had er geen zin in om speelbal te worden van ONR en begon druk te zetten. Alle spelers van ONR kregen daarmee te maken en het spel ging al snel in de richting van het doel van ONR. Uitverdedigen was moeilijk en op het moment dat Rens de bal verkeerd passt, is de spits van HS'88 er als de kippen bij om de bal over te nemen en te scoren (1-0, 14). HS'88 hield de druk op de bal en gaf ONR geen kans om de draad op te pakken. Kreeg ONR toch een kansje, dan was de afronding te zwak. HS'88 maakte gebruik van hun snelle spitsen en maakte het de verdediging van ONR erg lastig. In de eerste helft was 1 van de spitsen nog een keer succesvol. Na 2 verdedigers uit te spelen scoorde hij de tweede goal (2-0, 30). ONR kon nog steeds geen grip op het spel krijgen. Vlak voor rust kreeg ONR de grootste kans in de eerste helft. Hein werd in het centrum de diepte in gestuurd, maar miste de kans.

In de rust werden de koppen tegen elkaar geslagen en de ruggen gerecht en stond ONR op het veld te wachten tot HS'88 ook weer uit de kleedkamer kwam. ONR wilde de achterstand met man en macht ongedaan maken. De eerste kans in de tweede helft was dan ook voor ONR, maar het schot werd gestopt. Nadat de bal weer was veroverd, werd de bal op Lart gespeeld, die de bal voorzette op Hein. Hij schoot de bal in de richting van het doel. De bal dreigde naast te gaan, maar ketste af op een verdediger van HS'88 en belandde in het doel (2-1, 50). Dit was de start van de tweede helft zoals ONR die wilde. HS'88 kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe en ook het onder druk zetten van ONR lukte niet meer. Het grootste gevaar in deze periode was een schot dat over ging. ONR bleef aanvallend spelen, maar de kansen werden gekeerd door het goede keepwerk van de HS'88 keeper. Tot Sander aan de rechterkant in stelling werd gebracht en met een korte solo de zestien binnen ging. Het schot ging voor de keeper verrassend bij de eerste paal aan hem voorbij. Een prachtige actie en dito goal (2-2, 74). HS'88 wilde alsnog de punten halen en probeerde extra krachten te vinden. Gelukkig was Klaas goed bij de les en kon hij een paar keren reddend optreden. Maar de opleving van HS'88 was van korte duur en ONR richtte het vizier weer op de aanval en perste er een aantal goede aanvallen uit. En weer stond de keeper van HS'88 zijn mannetje. Met de laatste krachten perste ONR er vlak voor tijd nog een goede aanval uit. Michel zette de bal voor op Benjamin, die de bal goed aannam, zijn tegenstander omspeelde en de bal binnentikte (2-3, 89). Door in de blessuretijd HS'88 onder druk te houden, kwam de 2-3 voorsprong niet meer in gevaar.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Harmjan Poel (72, Michel Kremer), Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma, Sander Ottens, Hein Luinstra, Lars Wendel (45, Bouke Plat), Benjamin Vogelzang