Home > E1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

Mooie tweede plaats op KNVB districtoernooi

Sat 14 Jan, 12:03




                    

 

Via Tim Veening kreeg E1 in december de vraag of we wilden meespelen in het KNVB kersttoernooi.

Omdat de mannen altijd wel willen voetballen en om in het ritme te blijven hebben we ons hier dus maar voor ingeschreven. In plaats van in de kerstweek mochten we op dinsdag 3 januari spelen in Harkema. Het toernooi bleek sterk bezet te zijn en in onze poule speelden alle teams die in de hoofdklasse poule 5 bij VEV E1 bovenin meedraaien. Een leuke krachtmeting dus, ook omdat we tegen VEV zaterdag 14 januari weer een oefenwedstrijd gaan spelen.

Gelukkig met het oog op het feit dat het nog vakantie was hoefden we pas om 10.30 te vertrekken richting Friesland. We begonnen het toernooi met een overtuigende overwinning op ONB met 2-0. De volgende wedstrijd werd ook redelijk gemakkelijk gewonnen van ’t Fean met 2-0, dat had ook nog wel wat meer kunnen zijn. Daarna moesten we tegen de tegenstander die we het sterkst hadden ingeschat, Drachtster boys. Het feit dat we de eerste wedstrijden redelijk overtuigend naar ons toe hadden getrokken brak ons nu op, want onze start was niet goed. De 1e vijf minuten leken we dan ook behoorlijk de boot in te gaan en we kwamen dan ook met 2-0 achter. Toen we vervolgens wakker werden en druk begonnen te zetten bleek dat we ook tegen deze tegenstander prima weerstand konden bieden, maar helaas lukte het ons niet meer om te scoren. De wedstrijden duurden ook slechts een kwartier en dan kom je niet meer zo gauw terug in de wedstrijd.

Helaas was dit niet genoeg om ons weer scherp te krijgen want ook tegen Drachten moesten we eerst op 2-0 achter komen voordat we scherp en goed gingen voetballen. We kwamen nog wel terug tot 1-2, vervolgens scoorden zij weer en het zat ons deze wedstrijd ook niet echt mee. Verder dan 2-3 kwamen we daardoor ook niet. De laatste wedstrijd begonnen we wel weer scherp en mede dankzij een paar bevliegingen van Rik wisten we deze wel weer redelijk overtuigend te winnen met 2-0.  En dat maakte niet voor de 1e keer dit seizoen  duidelijk hoe belangrijk het is voor E1 om vanaf de aftrap gelijk goed te gaan spelen. Dan zijn de jongens als team in staat om elke wedstrijd te winnen, in plaats van dat we pas gaan voetballen als we achter staan. Waarbij we soms de inhaalslag net wel maar ook wel eens net niet kunnen maken. Uiteindelijk wisten we dit sterk bezette toernooi beslag te leggen op een mooie 2e plaats achter de terechte groepswinnaar Drachtster Boys.

Een prima prestatie jongens!








Terug
 
 
Sponsorgalerie