S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

Verslag Hoogezand C1 - ONR C1

Sun 22 Apr, 19:25

ONR-Hoogezand

We moesten aantreden tegen Hoogezand C1. Iedereen kon lekker uitslapen, want de aanvang van de wedstrijd was 3 uur. Toen we in Hoogezand waren werden we ontvangen door een heftige hagelbui.
Hoogezand is koploper en had zoveel punten voorsprong dat ze, met nog 4 wedstrijden voor de boeg, al kampioen waren.

Onder aanvoering van Sjoerd Hoek deden we onze vertrouwde warming-up. Na het passen stond het positiespel klaar. Het was een slap gezicht en dat zag ook Harm. Hij vertelde dat dit vele malen beter moest. De toespraak wierp zijn vruchten af. Langzaam maar zeker begon het een beetje te lopen en voordat we het wisten moesten we alweer de kleedkamer in. Na een double-check voor de veters van onze schoenen kregen we te horen hoe de posities verdeeld waren. Als wissels begonnen: John van Veelen, Maarten Zijlstra en Rik van Dijk. Harm en Jaap vertelde dat iedereen de volle 100% moest geven om het Hoogezand enigszins lastig te maken en dat je op geen enkel moment kon verzaken.
Voor de wedstrijd was er met de scheidsrechter afgesproken dat net als in de eredivisie, we naast de spelers van Hoogezand het veld op zouden komen. Het complex in Hoogezand leende zich hier uitstekend voor, omdat je vanuit de kleedkamers onder de tribune het veld kon betreden. Nadat iedereen de tegenstanders een prettige wedstrijd had gewenst kon de wedstrijd beginnen.
Aan het begin van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst zowel op het veld als op het scorebord niet af te lezen. ONR begon zeer sterk aan de wedstrijd en beide ploegen kregen kansen, die van ONR aannemelijk groter dan die van Hoogezand. Het was dan ook zeer spijtig dat Hoogezand aantekende voor de eerste treffer.
Het was ook enigszins aan ons zelf te wijten dat we ons veldspel niet uitdrukte in doelpunten. Vlak voor de rust kreeg Hoogezand nog een corner en doordat ONR de bal niet uit de doelmond weg kreeg kon Hoogezand er gemakkelijk 2-0 van maken.

In de rust waren Harm en Jaap helemaal niet on te vreden over het vertoonde spel.
De licht aangeslagen Sjors van de Velde, Rik Nijhof en Igor de Groot werden gewisseld.

Toen we aan de tweede helft begonnen kwam er een heel ander ONR uit de kleedkamer. De doelpunten vlogen ons om de oren. Het enige licht puntje in de tweede helft was dat Stein ons van de 0 af hielp. De simpele oorzaak voor het vetoonde spel was dat we er niet scherp bij zaten. De eindstand was beland op 9-1. In de kleedkamer waren Harm en Jaap teleurgesteld in ons, dat is niet meer dan logisch.
We hebben nu nog 3 wedstrijden te spelen, tegen WVV, Heldman en Hoogezand.