S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

7 april 2012 Minnertsga - ONR, rust 2-1 eind 2-1

Thu 05 Apr, 21:17

ONR steeds een stap te laat

ONR heeft zichzelf in Minnerstga tegen de plaatselijke VV een lelijke dienst bewezen. Na een 1-0 voorsprong werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven en moest ONR met 0 punten weer terug naar Roden. Waar het in de vorige wedstrijd nog in staat was om het spel naar zich toe te trekken, lukte het in deze wedstrijd totaal niet. Ondanks de pogingen in de tweede helft voor een beter resultaat, lukte het niet en moet een terechte nederlaag worden bijgeschreven.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een jolige sfeer in de kleedkamer en moest Martin alle zeilen bijzetten om de concentratie op het juiste niveau te krijgen. Na de aftrap bleek dat dit nog niet het geval was bij meerdere spelers. Minnertsga kwam het sterkst uit de startblokken en was als eerste ploeg gevaarlijk. ONR kon er eerst weinig tegenover zetten, maar leek langzamerhand grip op het spel te krijgen. Helaas was dat niet echt het geval en moest de verdediging 2 keer reddend ingrijpen (Wouter kopbal net naast en Hein geblokt schot naast). ONR wilde wel maar het lukte niet echt. Toch was het ONR dat de voorsprong nam. Hans kreeg de bal na een corner uit de rebound en probeerde de bal in te schieten. Het geblokte schot kwam uiteindelijk bij Benjamin die uithaalde en scoorde (0-1, 17). Minnertsga was een korte tijd geschrokken van de tegengoal, maar ONR was daarvan niet te profiteren. Minnertsga balde de vuisten en begon het ONR lastig te maken. Na verloop van tijd begon de ploeg bloed te ruiken en creëerde het kleine kansen. Over de rechterkant wist Minnertsga een prima aanval op te zetten en speelde de rechterspits zich vrij. Zijn schot leek voorlangs te gaan, maar een andere aanvaller zag zijn kans schoon en tikte de bal binnen (1-1, 35). Nu was ONR echt van slag en snakte het naar de rust. Die tijd werd de ploeg niet gegund en een vrije trap was ONR weer fataal. De bal werd in de zestien gepompt, waarna een aanvaller de bal doorkopte op een medespeler die eenvoudig de bal6van dichtbij in het doel kon koppen (2-1, 45+1). Een zeeperd vlak voor rust.

In de rust kon Martin zich niet inhouden en met een donderspeech probeerde hij de spelers op scherp te krijgen. Iedereen was er van doordrongen dat er meer en beter gepresteerd zou moeten worden, maar het moest nu echt getoond worden! In het begin van de tweede helft was het van beide kanten aftasten en langzamerhand kwam ONR boven drijven, zonder echt gevaarlijk te worden. ONR kwam eerst niet verder dan een paar kopballen van onder andere Wouter. Achterin werd 1 op 1 gespeeld om meer druk naar voren te zetten. dat lukte ook, maar Minnertsga was in deze periode het gevaarlijkst. Ton moest ook een keer uitstekend ingrijpen door het schot van een doorgebroken speler te kraken en ONR in het spel te houden. Het grootste gevaar van ONR kwam uit een corner, toen de keeper tegen een eigen speler opliep en onderuit ging. De kopbal van Benjamin miste echter de juiste richting en ging over en naast. Aan het eind van de wedstrijd liet Jeroen zich gaan en pakte een tweede gele kaart, zodat de blessuretijd met 10 man werd gespeeld. ONR heeft vandaag verzuimd om de aansluiting te houden door zonder overtuiging en inzet te willen spelen.

Spelers: Ton Buigholt, Jeroen Visscher, Wouter Bloemendal, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Sander Ottens, Karsten Bruinsma, Benjamin Vogelzang, Anko van der Knaap (59, Michel Kremer), Tim van der Meulen (66, Marnix Troudes), Hans van Tamelen