S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

ACV6-ONR3 2-1

Wed 28 Mar, 15:53

ONR krijgt te weinig in Assen.

Afgelopen zaterdag reisde ONR 3 af naar Assen voor de wedstrijd tegen de koploper in de competitie: ACV 6.
Doordat de wedstrijd van het 5de was afgelast konden wij Richard en Goos toevoegen aan de selectie, zodat we 13 man op het wedstrijdformulier konden zetten.

ONR begon de wedstrijd niet goed en na 5 minuten spelen ging de aanvoeder van ACV naar het gras in de 16 en na wat geroep om een penal besloot de scheids om de bal op de stip te leggen. De scheids heeft deze “overtreding” nooit kunnen zien, want hij keek opdat moment naar het andere veld waar de dames aan het ballen waren. Maar goed ……het kwaad was geschied en Joost  schoot de penal onberispelijk binnen, 1-0.
ACV had het grootste gedeelte van de 1ste helft het betere van het spel en ONR kwam maar niet onder de druk vandaan. De eerste kans van ONR ontstond door een foutje van ACV. De laatste man van ACV speelde de bal terug op keeper, deze bal werd onderschept door Tony, maar zag zijn inzet naast de verkeerde kant van de paal belanden.
Na een half uur in de 1ste helft begon ONR beter te voetballen en hadden Jan en Roelf de boel achterin goed neergezet en voetbalde het middenveld onder aanvoering van Peter wat meer naar voren. ONR kwam meer tot aanvallen toe en uit één van de aanvallen viel een doelpunt.
Goos kwam goed door op links en zette de bal voor, waar Tony deze in de korte hoek binnen kopte, 1-1? De scheids wees naar de middenstip, maar de “onpartijdige” ACV grens stond te zwaaien met zijn vlaggetje. Deze beste man kon de scheids overtuigen van het feit dat Tony, gezien het gebaar van de grens, 30 cm buitenspel stond. Zo besloot de sterk fluitende scheids(-; dit doelpunt alsnog af te keuren. ONR liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging door met aanvallen. 10 min. voor het einde van de 1ste helft bracht ONR de bal in de 16 van ACV, maar deze bal werd vakkundig door een speler van ACV met de hand weggewerkt. Penal? Nee, iedereen in en om het veld en rondom Assen had deze handsbal gezien………..behalve……..de scheids. Deze kwam met het argument dat hij niet alles kon waarnemen!? Vlak voor rust was er nog een akkefietje tussen Roelf en Kris, waarbij Kris natrapte en 5 min. mocht gaan afkoelen.

Na een vers bakkie thee in de rust, wat tactische aanwijzingen, werd er gewisseld: Mark-Jan kwam erin voor Ronald en Marco voor de geblesseerde Bert.

ONR kwam de 2de helft sterk uit de kleedkamer en zette ACV vanaf het begin onder druk. De backs Johan en Richard kwamen geregeld op om zo voor gevaar te zorgen vanaf de flanken.
Als snel in de 2de helft kwam de gelijkmaker op het scoreboard. Een pass van Marco werd door de uitglijdende Martin gemist en door Tony in het doel van ACV gejaagd, 1-1.
ACV en ONR kregen in de 2de helft wat kleine kansen om te scoren en zowel ONR als ACV hadden recht op een penal. Een voorzet van Richard werd door een verdediger van ACV zowat klemvast gepakt in de 16, maar de scheids zag wederom deze handsbal niet en Roelf haalde een speler van ACV net binnen de 16 onderuit, maar omdat de scheids een 30 meter van het incident was verwijderd gaf hij ACV een vrije bal net buiten de 16. Deze vrije bal werd hoog overgeschoten. Vlak voor het einde werd de wedstrijd beslist in het voordeel van ACV.
Een pass van achteruit werd door ACV onderschept en doordat het middenveld van ONR uit positie was kon een speler van ACV makkelijk oversteken en Gert-Jan onder vuur nemen. Dit schot werd door Gert-Jan nog tegen gehouden, maar de rebound werd door Rens in de het netje gelegd, 2-1.
Een terechte uitslag? Ik denk het niet. ONR had minimaal een punt verdiend, maar als koploper heb je meestal het geluk aan je zijde. Volgende week de uitwedstrijd tegen HHCombi. Dan maar weer de 3 punten meenemen naar Roden.