Home > S3
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

ONR3-Opende4 2-1

Mon 09 Apr, 12:21

In dit epistel zal ik proberen u een indruk te geven van de laatst gespeelde wedstrijden.

Zaterdag 17-03-2012 werd er thuis gespeeld tegen Veenhuizen. In de uitwedstrijd werd er met 1-1 gelijkgespeeld dus het beloofde zeker geen gemakkelijk middag te worden tegen de gasten uit het veenkolonie dorp. Om 12:30 uur werd er afgetrapt door de gasten. In het begin gingen beide ploegen op zoek naar het ritme om deze beladen derby te kunnen spelen. ONR leek al snel de bovenliggende partij te worden omdat er vanaf het begin af aan zeer gedisciplineerd gespeeld werd. Iedereen leek zich er van bewust van wat er op het spel stond. Veenhuizen was geen schim van de uitwedstrijd en moest gelaten toezien hoe de mannen van ONR 3 een monsterscore op het scorebord lieten zien. De uitstekend, uitmuntend zeer gedisciplineerde leidende scheidsrechter blies na 90 minuten voor het laatst op zijn fluit hetgeen resulteerde in een uitslag van 7-0. ( cijfers spreken boekdelen)

Zaterdag 31-03-2012 moest er worden gespeeld tegen HHCombi 1. HHCobi is een samenwerkingsverband tussen SV Halen uit Hooghalen en VV Hijker Boys uit Hijken.

De heenreis leidde ons door het prachtige Drentse landschap richting het pittoreske Hijken.  Op een winderig sportpark de Meerweg werd er om 14:00 uur afgetrapt. Daniel, Ludwig en Jan Peter uit het vierde waren bereid om ONR 3 de helpende hand te bieden en dit bleek later zeker nodig. ONR startte met de wind in de rug. Al snel kwamen de oranje hemden op voorsprong door een goal van Ludwig, 0-1.  In de 23ste minuut was het Tony die een vrij trap mocht nemen in kans rijke positie. Met zijn gouden linker been plaatse hij de bal zeer subtiel in de verre hoek achter de met stomheid geslagen doelman, 0-2. In de 45ste minuut zette Ludwig de 0-3 ruststand op het scoreboard.

ONR in een zetel en een tegenstander waar niet of nauwelijks dreiging van uit ging. Dat de harde wind wel degelijk invloed had op het spel bleek na rust. ONR kwam niet meer uit de verdediging en met kunst en vliegwerk werd de nul gehouden. Peter Jan moest meerdere malen ingrijpen om erger te voorkomen en ook Gert-Jan moest een aantal malen handelend optreden. De spaarzame counters die ONR probeerde op te zetten hadden niet het gewenste resultaat maar met veel strijd en inzet duurde het lang voordat HH Combi kon scoren. In de 73ste minuut wisten de gastheren te scoren maar hier bleef het gelukkig ook bij. De eindstand werd dus 1-3 en na het nuttigen van een lekkere gehaktbal  keerden de oranje hemden met drie punten op zak huiswaarts.

Zaterdag 07-04-2012 thuis tegen de nummer twee Opende. De wedstrijden tegen Opende staan bekend om hun fysieke karakter het geen ook vandaag al na twee minuten bleek.  De gasten schroomden er niet voor om spijkerharde duels aan te gaan wat zich op de rand van het toelaatbare afspeelde. ONR probeerde met verzorgd voetbal de wedstrijd naar zich toe te trekken maar door de vele overtredingen van de gasten lukte dit niet. Alles wees er op dat dit een harde wedstrijd zou gaan worden. De gasten probeerden door veel te praten en te zeuren de uitstekend leidende scheidsrechter op hun hand te krijgen maar de man in het zwart liet duidelijk merken niet gediend te zijn van enig commentaar door wie dan ook. Er werd kordaat opgetreden tegen niet toelaatbare charges wat resulteerde in vele spelonderbrekingen. Toch was het Opende die door hun fysieke kracht gevaarlijk waren uit dode spelmomenten. En uitstekende kopbal zeilde rakelings over de goal van Gert-Jan. Jan, Roelf, Johan en Maurits moesten alles uit de kast halen om de tegenstander geen kans tot scoren te bieden. De zichtbaar op leeftijd zijnde spits van Opende vond dat zijn team recht had op een penalty en kon zijn emoties niet langer onder controle houden. Niet geremd door schaamte kreeg Roelf een ordinaire schop tegen zijn enkels. Gelukkig ontging dit de scheidsrechter niet en nadat de spits zijn mening had gegeven over de scheids mocht hij voor slechts 5 minuten even buiten de lijnen afkoelen.  In deze 5 minuten waarin de spits van Opende zijn zonden kon overdenken sloeg ONR onverbiddelijk toe. Ronald wist vrij voor het doel een afgemeten voorzet van Tony over te koppen maar ONR rook haar kansen. Joris stuurde met een loepzuivere pass Tony de diepte in waardoor deze richting het vijandelijk doel ging.  De meegelopen Ronald had de bal gewoonlijk moeten krijgen dus de grote verassing was dat Tony onberispelijk de bal in de korte hoek schoot. 1-0 en de vreugde was groot. Opende leek korte tijd van slag en de oranjehemden roken bloed. Met vereende krachten gingen ze op jacht naar de tweede goal. Met de creatieve Pieter en geroutineerde Peter op het middenveld had ONR de touwtjes stevig in handen. De spitsen van Opende waren genoodzaakt zich ver te laten zakken maar met telkens in hun schaduw een ONR verdediger. Mautits werd door een Waza ari (bijna vol punt) tegen het gras gewerkt en Johan kon ternauwernood een aanslag op zijn benen verijdelen door als een hordeloper over de glijdend inkomende tegenstander te springen. Opende kwam er niet meer aan te pas en het was wachten op een tweede goal van ONR. Die kwam er ook. Dit keer was het Pieter die de bal op het middenveld veroverde en Tony aanspeelde. Met het lange atletisch lichaam (-:werd zijn directe tegenstander vakkundig omspeeld en de vrij voor de goal staande Ronald kreeg de bal op een presenteerblaadje. Hij had nog enige minuten bedenktijd welke hoek het zou worden maar uiteindelijk bood hij de doelman geen schijn van kans. Met een simpele doch zeer doeltreffende voetbeweging werd de bal beheerst in de touwen geschoven. 2-0 en geen vuiltje aan de lucht. Dit was tevens de ruststand.

De thee smaakte goed en het strijdplan voor de tweede helft werd doorgesproken. Joris stond zijn plaats af aan Wiebe-Jan en er werd gewaarschuwd dat Opende het er niet bij zou laten zitten. De mouwen moesten nog 45 minuten worden opgestroopt om de drie punten veilig te stellen.

Na rust was het Opende dat fel ten strijde trok. Met opportunistisch voetbal werd er geprobeerd een bres te slaan in de ONR defensie. Het was pompen of verzuipen voor de oranje hemden maar voorlopig hield de defensie stand. Meerdere malen moest Gert-Jan ingrijpen om erger te voorkomen maar de anschlusstreffer hing in de lucht. Het was louter te danken aan gebrek aan concentratie dat deze er ook kwam. Roelf probeerde een te korte terugspeelbal nog tot corner te promoveren maar de als de kippen er bij zijnde Opende spits voelde zich genoodzaakt theatraal naar het gras te duiken. De leidsman kon niets anders doen dan een strafschop toe te kennen. Dit buitenkansje werd benut en zo was de stand 2-1. Gesterkt door deze vroege treffer in het tweede bedrijf ging Opende op zoek naar de gelijkmaker. ONR kwam nog maar mondjesmaat aan voetballen toe en moest zich beperken tot verdedigen. Het spelbeeld van de eerste helft was volledig omgedraaid en met pijn en moeite werd er geprobeerd een tegentreffer te voorkomen. Naarmate de tijd verstreek leek ook de vermoeidheid bij meerdere spelers toe te slaan. Zowel bij ONR als bij Opende waren er een aantal spelers die niet meer de inzet konden geven die gewenst was. Opende was meerder malen dicht bij de gelijkmaker maar miste net de nauwkeurigheid in de afwerking. ONR daarin tegen had ook nog enkele grote kansen maar een subtiel over de keeper heen gestifte bal van Tony miste op een haar na het vijandige doel. Verder werd iedere ONR aanval door de grensrechter beoordeeld als zijnde buitenspel waardoor er geen grote kansen worden gecreëerd. De nummer twee van deze competitie stevende af op een nederlaag hetgeen voor veel speler moeilijk te verkroppen was.  Meerdere malen werd er aan de noodrem getrokken en het was meer geluk dan wijsheid dat er deze middag geen ernstige blessures ontstonden. Een harde wedstrijd met een meer dan verdiend resultaat. 2-1 winst tegen een team dat zich een slechte verliezer toonde.