Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > F3 > F3 Voorpagina
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z
Laatste Nieuws

ONR F3 tegen VEV'67 F8

25 mei 2013

ONR F3 Kampioen

25 mei 2013

We zijn met een leuk stel kinderen al een tijdje aan het trainen onder leiding van Jan Peter Busscher. Arman Diyanati, Luca Postema, Mart Aukema, Mart Busscher, Lieke Venema, Anouk Boonstra, Koen Kuik en Wouter Tolsma erg hun best en leren erg veel.

Eindelijk start de competitie voor ons, we kunnen beginnen na de winterstop. Gedurende de competitie komen er nog enkele spelers bij. Daniel van Broekhoven, een echte goalgetter, en als laatste de vliegensvlugge Noah Wijnsema, komen onze groep versterken. Als opwarmer begonnen we in de zaal. Razend spannend vond iedereen het, vooral de ouders. De eerste wedstrijden verliepen wat onwennig, veel kinderen durfden nog niet de bal aan te raken, maar dit veranderde snel en al snel deed iedereen volop mee. De eerste wedstrijd op het veld was tegen Peize. We bleken een maatje te groot. Ook Marum was goed te doen. Al werd de wedstrijd onder Siberische omstandigheden gespeeld. Toen kwam Haulerwijk, echt een goede tegenstander. Weer ontzettend koud, maar het publiek kreeg het warm van het optreden van onze helden op het veld. We gingen de rust in met drie tegen drie. De tweede helft wist Arman, onze Messi, de goal twee keer te vinden en wonnen we met vijf tegen drie. Gedurende de wedstrijden ontwikkelden onze spelers zich erg goed. Koen werd een goalgetter en weet ook op het juiste moment zijn medespelers te vinden. Lieke is een erg goede verdediger. Samen met Anouk staan zei hun mannetje achterin. Mart B is onze vaste keep voor de eerste helft, hierna gaat hij spelen en is een echte bal afpakker. Luca heeft overzicht en kan een goed pas geven. Mart A, kiest zijn momenten om een balletje erin te schieten. Hij is er als de kippen bij om te scoren. Wouter ontpopt zich als een echte dribbelaar, hij is erg balvast.

Wij zijn ongeslagen kampioen geworden. En dit smaakt naar meer. Wij gaan voor de toernooien en voor het volgend voetbalseizoen.

Peter Tolsma

 

 

ONR F3 tegen SJO HJC F4

16 maart 2013

Al weer een echt koude ochtend. De wedstrijden die om 9 uur moesten starten zijn zelfs afgelast wegens sneeuw op het veld. Maar de bikkels van F3 konden wel starten op het ijskoude hoofdveld.

Het was zaterdag 16 maart. Onze ploeg was compleet. We starten tegen een sterke tegenstander, twee van onze tegenstanders kwamen uit een hoger team.

Mart Busscher startte op de goal. Hij vatte het strafschopgebied nogal ruim op. En ging actief bezig om de bal te bemachtigen, bijna tot de middenstip. ONR startte goed, met Arman, Koen en Wouter braken we door de linies van SJO en Arman knalde de eerste binnen. Maar de tegenstander wist daar al vrij snel een antwoord op te geven en scoorde tegen, de bal vloog hoog het doel in. Onze spelers stonden een beetje beteuterd te kijken, dit waren ze niet gewend. Op het middenveld stonden de twee meiden Lieke en Anouk, al verdedigend, gezellig te keuvelen. Luca stond achterin en eigenlijk moest Wouter daar ook staan. Wouter had even andere plannen en scoorde in de verste hoek. Twee tegen een. En even later wist Arman geholpen door Mart Aukema het net van de tegenstander te vinden. Drie tegen een. SJO begon iets fysieker te spelen en door een counter werd het drie tegen twee. En weer een counter drie tegen drie. Zo nu en dan lag er een van onze spelers op de grond. Luca had het ook even gehad. Gelukkig floot de scheids Jan Peter voor de rust.

Tijdens de rust hebben we ons strijdplan wat bijgeschaafd. Het kwam erop neer: niet meer voor het doel voetballen en dat Wouter en Arman stevig mee moesten verdedigen. Koen ging op goal en Mart Busscher ging op het midden spelen. En Luca, die toch wat geschrokken was, ging in de spits spelen.

We hadden erg veel publiek, alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s stonden langs het veld. Best dapper, want het was ijzig koud.

Na de limonade bleef het veld een tijdje heen en weer golven, niet een ploeg was echt gevaarlijk. Wel braken we zo nu en dan door hun defensie, maar de keeper van SLO stond zijn mannetje en was niet te passeren. In de laatste vijf minuten braken we door en kon Arman knap in de korte hoek binnen schieten. Even later schopte de keeper niet goed uit, Arman pakte slim de bal op en schoot hem hard binnen.

Eindstand vijf tegen drie. Wat een wedstrijd. Om het warm van te krijgen.

 
 
Sponsorgalerie