12/14/13

Verslag oefenwedstrijd ONR F1 tegen SJO De Held F3

Voor alle ouders die dachten even lekker te kunnen uitslapen, gelukkig er moest toch weer gevoetbald worden. Dit keer stond er een oefenwedstrijd tegen de F3 van SJO de Held op het programma. Na de verloren wedstrijd tegen Grootegast vorige week was dit de manier om het seizoen goed af te sluiten.

Dus om half tien stonden Mass, Janco, Nathan P., Sebastian, Nathan V., Vincent, Twan, Ties en Jesse weer te popelen om de bal rond te spelen. De Held was er ook klaar voor en al vrij snel stond ONR tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Dit was niet de bedoeling. Maar onze jongens rechten de rug en gingen hard aan het werk. Dit leidde al gauw tot een aantal leuke kansen maar die gingen er nog niet in. Het harde werk en goede combinatiespel wierp daarna wel zijn vruchten af toen de 1-1 werd gemaakt. Daarna ging het snel met ONR en de ene na de andere vloeiende combinatie rolde over de grasmat. Dit resulteerde als snel in een mooie 3-1 voorsprong voor ONR. Een prima stand om even bij te komen met een broodje en een glaasje ranja.

Na de rust werd meteen duidelijk dat ONR verder zou gaan waar het was gebleven. Onze jongens bleven goed combineren waardoor De Held er eigenlijk niet aan te pas kwam. Uiteindelijk werd het 6-1 voor ONR. Al met al was het een prima wedstrijd van onze jongens tegen een leuke tegenstander. Zo werd het veldseizoen in stijl afgesloten. Op naar de Noordenveldcup!!!

11/09/13

Wedstrijdverslag ONF F1 - Zuidhorn F2 / 9 november 2013

Zaterdag 9 november betrad onze F1 weer het veld om te spelen tegen Zuidhorn F2. Op papier twee vrijwel gelijkwaardige tegenstanders. We waren dan ook erg benieuwd wat Janco, Jesse, Mass, Nathan P., Nathan V., Sebastiaan, Ties, Twan en Vincent er van gingen maken.

De wedstrijd begon dik 20 minuten later, want het hoofdveld van ONR was nog niet helemaal beschikbaar. Jawel, deze kanjers traden aan op het (halve) hoofdveld. Dit is natuurlijk om ze vast even te laten wennen en klaar te stomen voor de toekomst. Want dan zullen alleen nog hoofdvelden, al dan niet in stadions, betreden worden. Gelukkig was het droog, hoewel dat zeker niet voor het groene laken gold. Het had de afgelopen tijd flink geregend. Het waaide wel flink en dat maakte het best wel koud.

ONR had wat moeite om op gang te komen. De tegenwind hielp ook zeker niet mee. Na zo'n 6 minuten spelen was het 0-2 voor Zuidhorn. Beide doelpunten kwamen uit een corner. En eigenlijk was het naast mooie corners, ook gewoon pech. In de 10e minuut werd het uit een vrije bal 0-3. Verschillende kansen van Zuidhorn werden ook keurig en prachtig om zeep geholpen of vakkundig weggekeept. Het werd rust.

Na de rust werd er weer energiek en strijdbaar begonnen. De opzwepende peptalk van de coaches had zichtbaar effect. En nu ook de wind mee zat, moest er toch een paar keer een balletje over de lijn bij Zuidhorn rollen. Helaas lukte dat niet, maar het lukte Zuidhorn evenmin nog te scoren. De tweede helft was net te kort, want Zuidhorn werd zichtbaar steeds vermoeider. Opvallend vaak moest het spel even stilgelegd worden door een (vermoeidheids- ?) valpartij of blessure van de tegenstander. Deze helft eindigde dan ook in een mooie 0-0 en de eindstand bleef 0-3. En ondanks deze stand, is de vooruitgang goed zichtbaar en kunnen we alleen maar vol verwachting uitkijken naar wat de toekomst zal brengen.

Wedstrijdverslag VEV 67 F1 tegen ONR 1

Zaterdagochtend 2 november was het weer vroeg verzamelen voor Mass, Twan, Nathan P, Janco, Ties, Vincent, Sebastian, Jesse, en Nathan V. Om 8:20 moest iedereen aanwezig zijn om de lange tocht naar Leek te beginnen. Er moest namelijk gevoetbald worden tegen de koploper VEV 67 F1.

Om 9 uur begon de eerste helft. Het veld was drassig dus dat beloofde een zware wasbeurt na afloop. Dat hield onze jongens niet tegen om veel loopwerk te verrichten. De eerste tien minuten waren de beide teams erg aan elkaar gewaagt. Echte kansen kwamen er niet. Maar ineens kwam VEV op voorsprong door een knap afstandsschot. ONR rechtte de rug voor de gelijkmaker maar VEV had de verdediging goed op orde. ONR ging dan ook met een 1-0 achterstand aan de ranja.

Met nieuwe energie van de ranja en de van de huis meegebrachte broodjes ging ONR op jacht naar de gelijkmaker. VEV was echter goed bij de les en gaf geen kansen weg. Na goed combinatiewerk kwamen ze zelfs op 2-0. Helaas viel ook de 3-0 vrij snel daarna. Toen moest ONR vol aan de bak maar al het loopwerk kon helaas de 4-0 en de 5-0 niet voorkomen. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand maar onze jongens namen wraak bij de penalty's want die schoot ONR er beter in.

10/05/13

Wedstrijdverslag ONR F1 tegen Velocitas F1 5-10-2013

Op zaterdagmorgen was het vroeg verzamelen voor onze jongens. Om 9 uur moest er weer gevoetbald worden. Dit keer was Velocitas F1 de tegenstander. Ties, Sebastiaan, Mass, Nathan P., Nathan V., Twan, Janco, Vincent en Jesse waren weer van de partij.

Velocitas begon sterk aan de partij. ONR liet zich een beetje overdonderen. Velocitas maakte daardoor al vrij snel de 0-1. Dat maakte onze jongens wakker en ze gingen op jacht naar de gelijkmaker. Velocitas had het verdedigend goed op orde en op een paar kansjes na wilde de bal er niet in voor ONR. Velocitas was ook wel wat meer van het duw- en trekwerk waardoor het tempo bij ONR er niet lekker in kwam. ONR ging dan ook op achterstand aan de ranja.

Na de pauze ging ONR er weer vol voor. Helaas deed Velocitas dat ook en werd het 0-2. ONR bleef knokken voor een tegendoelpunt maar kon de bal niet lekker rondspelen. ONR had wel wat countermogelijkheden maar Velocitas bleef bij de les. Velocitas scoorde echter ook niet omdat ONR zelf ook goed verdedigde en onze keeper weer erg scherp keepte. Helaas verloor ONR dus deze wedstrijd, maar goed niet getreurd. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen en er zit genoeg talent in onze jongens dus op naar de volgende wedstrijd.

09/28/13

Wedstrijd verslag VV Roden F2 tegen ONR F1

Zaterdag 28 september traden onze jongens aan tegen de lokale concurrent namelijk de F2 van VV Roden. Om 8.15 verzamelden Janco, Jesse, Mass, Nathan P., Nathan V., Sebastiaan, Ties, Twan en Vincent en hun ouders zich bij VV Roden.

Om 9 uur begon de wedstrijd. Meteen was duidelijk dat ONR de bovenhand had. Er werd flitsend gecombineerd en dat resulteerde al snel in een drie nul voorsprong. De keeper van VV Roden zag het niet meer zitten en ging langs de kant zitten. Zijn coach wist hem toch het doel weer in te krijgen. Maar ONR ging vrolijk door met waar het was gebleven en ging met een 7-0 voorsprong de rust in.

Mass scoorde na een mooie combinatie met Jesse. Sebastiaan scoorde drie keer en Jesse ook drie keer. Onze verdedigers Twan en Nathan V. hadden het in de eerste helft niet druk gehad. Het meeste verdedigende werk werd namelijk door de middenvelders Ties, Janco en Nathan P. al opgepakt Ook Vincent had het op keep erg rustig.

De tweede helft begon ONR rustig. Maar halverwege raakte ONR weer helemaal los. Mass was ontketend en scoorde 5 keer! VV Roden kwam op laatst nog een paar door maar door goed keeperswerk van Vincent leverde dat geen gevaar op. De eindstand kwam daarmee op 12-0! Een voortreffelijk resultaat voor onze jongens.

09/04/13

Bekerwedstrijd 4 september / ONR F1 - TLC F1

Woensdag 4 september trad ONR F1 weer aan. In het veld stonden Janco, Jesse, Mass, Nathan P., Nathan V., Sebastiaan, Ties, Twan en Vincent. En inderdaad, deze 9 mannen kunnen niet allemaal tegelijk spelen. Er waren steeds 2 wisselspelers.

TLC F1 was de tegenstander en er werd gespeeld voor de beker. Deze Tolbert-Leek-Combinatie is net voor de zomervakantie opgericht en was dan ook voor onze kanjers een nieuwe tegenstander. De eerste helft begon goed en vol energie. Helaas werd het na 2 minuten 0-1 en had TLC daarna ook nog een paar goede kansen. In de tiende minuut werd het dan ook 0-2. Daar had TLC wel wat geluk voor nodig; het was via de onderkant van de lat. Pech! Ook ONR had een paar hele goede kansen om de aansluiting te vinden, maar de bal wilde er niet in. Het werd een mooie strijd, met aan beide zijden kansen en kansjes. Het bleef tot aan de rust 0-2. Een mooi moment om weer even op te laden en een stand met mogelijkheden.

Na de rust lukte het ONR niet om tot scoren te komen. Af en toe was er een mooie kans. Scoren lukte TLC helaas wel. Het werd uiteindelijk 0-6. De doelpunten die nog vielen waren mooi verdeeld over deze helft.

Na afloop heb ik de beelden nog eens voorbij laten flitsen en de aantekeningen bestudeerd. En uit deze grondige analyse van de wedstrijd en van de spelers, durf ik wel te zeggen dat er maar één conclusie mogelijk is. Er zit flink wat potentie in deze F1. Met jullie inzet, energie en enthousiasme en met dat van jullie trainers, coaches en de ondersteuning van de mannen en 'meisjes' aan de kant, moet het helemaal goed komen. Hier en daar nog wat trucjes en tips en wat verder in de tijd en dit team gaat bloeien en tot grote hoogte stijgen. Dat weet ik gewoon.