12/07/13

ONR F2 – Zuidhorn F5

De laatste wedstrijd voor de winterstop is tegen Zuidhorn F5.

Als we nog een paar plaatsen wilden stijgen in de ranglijst moest het vandaag gebeuren. Zuidhorn had 3 punten meer dan wij, maar wel een slechter doelsaldo (ja, het gaat er om dat het leuk is …). ONR startte wat slaperig. Zuidhorn liep vrolijk door onze verdediging en maakte 0-1. Maar goed, we waren nu wel wakker… We gingen nu ons best doen. Er werd goed verdedigd en we kwamen steeds vaker bij het doel van Zuidhorn. Koen maakte de gelijkmaker en bracht zijn totaal op 10. Vlak voor rust maakte Twan de 2-1. Psychologisch een goed moment.

In de tweede helft ging Koen op doel en Mart B. het veld in. Het werd een spannende helft. De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Anouk maakte er 3-1 van na een hoekschop van Luca. Zuidhorn was ook gevaarlijk en maakte er 3-2 van. Het eindschot was van Twan 4-2. De overwinning was binnen. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan. En tot het einde fanatiek gevoetbald.

Het is nu winterstop. We hebben 10 wedstrijden gespeeld, een volledige halve competitie.

De eerste paar wedstrijden gingen kansloos verloren, maar gaandeweg het seizoen werden we beter. De training die we kregen heeft hier zeker aan meegeholpen.

Luca is de echte sluitpost van de verdediging. hij is supersnel en kan met zijn harde schot een goede pas geven. Twan is onze kleine dribbelaar. hij weet ook goed waar hij moet staan. Staat vaak vrij en weet ook wat scoren is. Twan scoorde maar liefst twee maal tegen Zuidhorn. Lieke is onze verdedigende middenvelder, weet menig balletje af te pakken en er een goed vervolg aan te geven. Bij het penalty schieten, laat ze zien over een hard schot te bezitten. Anouk gebruikt haar lichaam steeds beter en pakt hierdoor veel ballen af. In de twee laatste wedstrijden heeft ze maar liefst twee keer gescoord. Mart Aukema is een ontzettend slimme speler, weet goed waar hij moet staan en is er als de kippen bij om het laatste zetje te geven zodat we kunnen scoren. Hij helpt ook spelers die zijn gevallen, hij loopt er altijd als eerste heen. Noah is super snel, hij staat liefst achter, maar komt zo nu en dan als een echte back opzetten om extra druk te geven zodat wij meer kunnen aanvallen. Onze keeper Mart Busscher is de vaste sluitpost op goal. Hij houdt veel ballen uit de goal en heeft een goede uittrap. Mart pakt ontzettend veel balletjes af als hij in het veld staat. Hij is voor niemand bang. Wouter is de grote dribbelaar, hij heeft een mooie actie en is voor en achterin te vinden. Hij heeft een goed schot in de benen. Als laatste, Koen. Koen is onze topscorer. Hij ontwikkelt zich tot een goede aanvallende middenvelder.

Op naar 21 december voor de eerste wedstrijden in de zaal voor de Noordenveldcup.

11/30/13

GVAV Rapiditas F6 – ONR F2: Terug op aarde

Wederom een vroege wedstrijd. 8:45 uur tegen GVAV Rapiditas F6. Na 2 gewonnen wedstrijden wisten we dat dit wel eens moeilijk kon worden.Dit bleek nog niet uit de eerst helft. Het team verdedigde uitstekend en probeerde zo nu en dan ook een aanval op te zetten. De ruststand was 0-0. Niet slecht tegen de nummer 2 van deze poule.

In de tweede helft ging het echter snel, binnen de kortste keren was het 2-0. Koen maakte nog de aansluitingstreffer maar daar bleef het helaas bij.

De einduitslag was 5-1. Goed gewerkt maar GVAV was toch een maatje te groot.

11/16/13

ONR F2 - Be Quick F7 : ‘t Gaat mooi zo!

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Be Quick F7 op het programma.

Ondanks (of dankzij) de koude ochtend ging F2 fanatiek van start.Na een hoekschop scoorde Wouter in de drukte de 1-0. ONR was constant in de aanval maar kwam er niet echt doorheen. Toch maakte Koen al snel de 2-0 via een mooi schot. Even later zorgde BQ voor de 2-1. Koen maakte er daarna 3-1 van. Hier ging een mooie aanval aan vooraf. Het leek voorwaar wel tikkie takkie voetbal. Mart A maakte er aan het einde van de eerste helft 4-1 van, na goed doorzetten van Twan.

In de tweede helft was Be Quick wat vaker bij ons doel te zien. Het lukte ze echter niet meer om te scoren. F2 deed dat wel en via Anouk (jazeker!) en 2x Koen werd de eindstand bepaald op 7-1.

11/09/13

Mooie overwinning ONR F2

Afgelopen zaterdag (09-11-13) moesten we in alle vroegte richting Lewenborg.

Om 08.30 stond de wedstrijd gepland tegen Lewenborg FC F3.

Maar goed, het was het waard. ONR ging strijdlustig het veld op en al snel scoorde Koen uit een vloeiende aanval de 0-1. We bleven in de aanval en even later maakte Koen de 0-2 rechtstreeks uit een corner. Alsof het nog niet mooi genoeg ging, maakte Koen daarna ook de 0-3 via een vlammend schot bij een corner. Een regelrechte hattrick.

Na de rust hadden we wind tegen. Dat merkten we ook wel want nu was het Lewenborg die volop in de aanval was. Al snel werd de 1-3 gescoord. Gelukkig konden we de aanvallen weerstaan en via een counter nog eens wat proberen. Maar zwaar was het wel op het eind.

Maar de 2e overwinning in deze competitie was binnen!

Een compliment voor het goede en harde werken aan iedereen!

10/26/13

Actief F6 - ONR F2

Dit was een wedstrijd met 2 gezichten.
In de 1e helft was Actief veel sterker dan ONR. We kwamen niet onder de druk uit.
De ruststand van 6-0 was wat aan de hoge kant, maar niet geheel onterecht.

Na een inspirerende speech van Jan Peter in de rust, kwam ONR in de 2e helft duidelijk beter in zijn spel. Nu speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander.
Koen en Mart A. wisten ook nog te scoren.
De einduitslag was 6-2 en met de 2e helft in gedachten konden we toch tevreden weer naar huis.
Laten we het spel van de 2e helft meenemen naar de volgende wedstrijd.
Nog bedankt aan Sem, van F3, voor het meespelen.

10/12/13

ONR F2 - Lycurgus F3

Op 12 oktober werd thuis gespeeld tegen Lycurgus, de nummer 2 in de competitie. Dit beloofde een pittige partij te worden, tegen spelers die vaak een kop groter waren dan de gemiddelde speler bij F2. En zonder wissels moest de strijd worden aangegaan, want Noah en Twan deden niet mee.

F2 speelde goed. Mooie kansen, een sterke verdediging, prima samenspel en een kanjer van een keeper waren kort samengevat de hoogtepunten van deze wedstrijd. Na een paar mooie kansen voor Koen, die helaas net door de keeper van Lycurgus werden gestopt, scoorde de tegenpartij 1-0. Mart Busscher schitterde in zijn rol als keeper met prachtige reddingen, die hij met een pijnlijk dijbeen en een keiharde bal in het gezicht moest bekopen.

Kort voor de rust wist Luca via een corner en door een onhandige actie van de Lycurgus-keeper de stand gelijk te maken. Met 1-1 gingen de teams de rust in.

Na de rust werd het spel hervat in de regen. De vermoeidheid (zonder wissels) begon het team parten te spelen. Er werd keihard gevochten, maar twee doelpunten van Lycurgus waren uiteindelijk niet tegen te houden. De coach van de tegenstander zei nog: “Wat een goeie keeper hebben zij, zeg.” F2 liet goed samenspel zien en mag trots zijn op deze 1-3 score tegen een sterke tegenstander. Goed gedaan Koen, Mart B, Mart A, Lieke, Anouk, Luca en Wouter.

10/12/13

F2 toont steeds meer teamspirit

Na een pittige start van het seizoen, met twee verloren wedstrijden tegen sterke tegenstanders (4-0 uit tegen Haren en 0-8 thuis tegen VEV), wist het team zich op 5 oktober tegen Helpman goed te herpakken. Met een forse 8-0 overwinning en veel scorende spelers: Luca, Koen, Lieke en Wouter scoorden allemaal 1 doelpunt en Twan en Noah wisten het net twee keer te vinden. Bij rust was het al 5-0 en het team verliet Groningen met een 8-0 overwinning op zak. Goed voor het zelfvertrouwen en het teamgevoel.