04.06.2014 17:37 Leeftijd: 23 days

Voorbereiding volgend seizoen in volle gang


Ieder jaar worden in het tweede kwartaal de voorbereidingen voor volgend seizoen getroffen.

Zoals:

  • opgeven van teams bij de KNVB,
  • bepalen van de tijden van de wedstrijden en trainingen,
  • het indelen van spelers,
  • het aanstellen/ vragen van trainer/ coaches en leiders,
  • innemen kleding en tassen en weer klaarzetten voor volgend seizoen,
  • enz.

In de winterperiode heeft het jeugdbestuur nagedacht over het open en transparant indelen van de spelers voor het volgende seizoen. Hiervoor is een procesbeschrijving gemaakt. 

Helaas startte het nieuwe proces niet helemaal soepel. Het was nog even wennen. Inmiddels loopt het goed, volgens proces en liggen we op koers.

Op vrijdag 13 juni wordt de indeling voor volgend seizoen op de website van v.v. ONR geplaatst.

Het leek ons een goed idee om alle clubleden eens te informeren over hoe dat indelen nu eigenlijk in zijn werk gaat:

  1. Eerst is een actuele ledenlijst opgevraagd en is gekeken op basis van leeftijd welke spelers er volgend seizoen in de F, E, D, C, B en A's spelen en hoeveel teams er dan geformeerd kunnen worden per categorie.
  2. Daarna zijn alle leiders en trainer(/coaches) afzonderlijk gevraagd om hun advies te geven over hun spelers. Zij hebben immers het hele seizoen met hen opgetrokken.
  3. Op basis van deze informatie en hun eigen mening heeft de hoofdjeugdtrainer samen met de trainer/coaches van de selectieteams voor het seizoen 2014/2015, de selectieteams voor volgend seizoen samengesteld.
  4. Daarna zijn samen met de coördinatoren en de leiders de overige teams samengesteld. Dit laatste geldt met name voor de F-jes, E's en D's, omdat we bij de G-pupillen, G-team, C, B en A's niet meer dan twee teams hebben, dus als je het selectieteam hebt samengesteld is tevens ook het tweede team daarmee geformeerd.
  5. Waar nodig is naar aanleiding van deze voorlopige indeling afgestemd met spelers, danwel ouders. Dit laatste vindt op dit moment deels ook nog plaats en kan over verschillende zaken gaan:
    • overleg over het vervroegd doorschuiven van talentvolle spelers,
    • informeren van ouders als een speler niet meer in een selectieteam zit en dit in de afgelopen jaren wel het geval was,
    • maken van aanvullende afspraken over bijvoorbeeld het nakomen van afspraken,
    • enz.
  6. Tot slot wordt de indeling van spelers met trainer/coaches en/of leiders van teams ter besluitvorming voorgelegd aan het Jeugdbestuur.. Zij gaan zich er niet inhoudelijk mee bemoeien, maar nemen wel de verantwoordelijkheid voor de indeling. Het Jeugdbestuur kijkt kritisch of het proces door de hoofdjeugdtrainer goed en conform afspraken is doorlopen en waar nodig mensen goed zijn geïnformeerd en er voldoende is overlegd. Dit overleg vindt dit jaar plaats op donderdagavond 12 juni 2014.
  7. Ervan uitgaande dat het proces goed en zorgvuldig is verlopen presenteert de commissie Jeugd de voorlopige indeling voor het seizoen 2014/2015 op vrijdag 13 juni 2014 aan een ieder op de website van v.v. ONR. Er staat voorlopige indeling, omdat de ervaring leert dat in de drie maanden naar het nieuwe seizoen nog weleens veranderingen noodzakelijk zijn door bijvoorbeeld nieuwe leden, late opzeggingen, danwel andere onvoorziene zaken. Het streven is om dit tot een minimum te beperken en gelukkig beperkt zich dit meestal ook tot slecht enkele noodzakelijke mutaties.
  8. Het jeugdbestuur gaat ervan uit dat een ieder de voorlopige indeling, na het zorgvuldig doorlopen proces, respecteert. Als er behoefte is aan een toelichting dan zullen leden van het Jeugdbestuur hierover géén vragen beantwoorden, maar zal de hoofd jeugdtrainer Rien Hut (inhoudelijk aanspreekpunt voor het indelingsproces) clubleden graag te woord staan.

 

Met vriendelijke groet,

Jeugdbestuur v.v. ONR

 

Bert Roede, Secretaris én voorzitter ad interim

Rien Hut, Hoofdjeugdtrainer

Jan-Peter Busscher, Algemeen lid

 

Coördinatoren jeugd:

Harm Gritter, Technische zaken

Jannetta Roede, G-pupillen

Annette Croeze, F-pupillen

Leonie en Roelf Hummel, E en D-pupillen

Vacant, A, B en C junioren

Eise Eizinga, Toernooien

Epco Bouma, Activiteiten 


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.