Home > S2
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

Leeuwarder Zwaluwen 3 - ONR 2, 6-2 (2-1)

Sat 19 May, 13:38

De laatste wedstrijd van de competitie. Voor Leeuwarder Zwaluwen stond er nog wel wat op het spel. Bij verlies bestond voor hen altijd nog de dreiging op degradatie. Kijkende naar het spel was er wel wat kwaliteit in elftal ingevlogen vanuit het eerste en tweede.

De Zwaluwen zocht vanaf de aftrap gelijk de aanval. Na zo’n 8 minuten viel dan ook de 1-0. Na een kwartier spelen was het Matthijs die de bal vanaf het middenveld meenam. Hij ging goed door richting de zijkant en zette de bal prima voor waar Marnix de bal wist binnen te tikken, 1-1. Na ruim een half uur spelen moest Marco gewisseld worden voor Chris. Hij had te veel last van zijn rug. De Zwaluwen bleef de aanval zoeken. Marten moest zich maximaal strekken om een bal nog naast te tikken. Chris stond nog maar een paar minuten in het veld toen hij deze met een blessure alweer moest verlaten, Bram kwam hem vervangen. Vlak voor rust was het de zwaluwen die de 2-1 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust had ONR wel de intentie om meer uit de wedstrijd te halen. Helaas scoorde de Zwaluwen al vrij snel de 3-1. Deze werd gevolgd door de 4-1. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. ONR creëerde wel wat mogelijkheden maar de paal stond in de weg of de bal ging naast. Ook de 5-1 en 6-1 viele nog. Hierna wist ONR de achterstand nog terug te brengen tot 6-2. Erik ging goed door in de 16-meter en Marnix wist ook deze bal binnen te schieten. Meer zat er blijkbaar niet in in deze laatste competitiewedstrijd.

Met 25 punten uit 20 wedstrijden is ONR 5e geworden. Gezien de doelstelling aan het begin van het seizoen is hiermee voldaan aan de doelstelling.

Opstelling: Marten, Rolf, Marco (Chris) (Bram), Jasper,Tom V, Meryn (Andrew), Tom H, Gert Jan, Marnix, Matthijs en Erik