ONR 2 - VEV'67 3, 3-3 (0-1)

Sat 12 May, 13:39

De jarige Pieter.

ONR sleept, in laatste thuiswedstrijd, een gelijkspel uit het vuur.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat VEV’67 niet was gekomen om rustig te gaan voetballen. Ook ONR wilde graag de punten in Roden houden. Zo ontstond er een strijd die zich vnl op het middenveld afspeelde. Het was VEV dat in de 1e helft wat beter speelde. Na zo’n 15 minuten kwam VEV in kansrijke positie. Gelukkig voor ONR wist Marten de bal net naast te tikken. Hierna was het de beurt aan ONR. Helaas ging het schot voorlangs. Zo golfde het spel wat heen en weer zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. Door een blessure moest Jasper naar de kant. (of dit het gevolg was van 2x trainen en een zaalwedstrijd op de vrijdagavond blijft nog onduidelijk). Bram kwam hem vervangen. Het was VEV die voor de rust het doel wist te vinden. Een goede voorzet werd binnengetikt door een VEV-speler, 0-1. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd door Hans de puntjes op de i gezet. Er werd ongewijzigd aan de 2e helft begonnen.

In de 53e minuut werd een speler van VEV binnen de 16 onderuit gelopen. De gegeven penalty werd zonder aarzelen in het doel geschoten, 0-2. Niet lang daarna wist een VEV-speler alleen op het doel af te gaan en de bal in het net te krijgen, 0-3. Dit maakte bij ONR wat los. Er werd nog meer strijd geleverd. De aanval werd volop gezocht. Het was, de goed invallende, Bram de bal in het doel wist te koppen. Bij de lijn werd de bal tegen gehoden. De scheidsrechter zag dat de bal over de lijn was, 1-3. Zo vond ONR de aansluiting. Dit gaf ONR nog meer moed. Er werd vol op de aanval gespeeld. De moe gestreedde Bertrik werd vervangen door Sander. Hij kwam voorin te spelen en Kevin schoof naar de linksback positie. Matthijs werd in de 16-meter onderuit gehaald en ONR kreeg een penalty. Tom wist deze uitstekend binnen te schieten, 2-3. De spelers voelden dat er nog meer te halen was. Zo’n kwartier voor tijd kreeg Erik de bal. Hij zag dat de keeper ver voor zijn doel stond. Vanaf zo’n 40 meter wist hij de bal in het doel te krijgen, 3-3. Het spel golfde hierna op en neer, maar beide teams wisten niet meer te scoren. Wel was VEV nog dich bij en doelpunt. Een VEV-speler ging allen op het doel af. Marten was de een op een de baas en wist zo de 3-4 te voorkomen. ONR wist een 0-3 achterstand om te buigen in een 3-3 gelijkspel.

Opstelling: Marten, Bertrik (Sander), Marco (Merijn), Jordy, Jasper (Bram), Matthijs, Tom, Chris, Kevin, Erik, Marnix en Matthijs