WTOC 2 - ONR 2, 2-4 (0-2)

Sat 24 Mar, 16:12

Matthijs, de maker van 2 doelpunten.

ONR pakt de drie punten dit keer wel.

De eerste wedstrijd in de lente van 2012. Met wat passen en meten konden we toch met 11 fitte spelers aan deze wedstrijd beginnen. Marnix (met enkelblessure) nam plaats op de bank voor het geval dat er iemand uit zou vallen.

De bedoeling was om vanaf het begin goed druk te zetten op de tegenstander. Dit ging vrij goed. Het was ONR dat het meeste balbezit had. WTOC probeerde met snelle uitbraken gevaarlijk te worden. Onze verdedigers waren allert en wisten echt gevaar te voorkomen.

Het was Matthijs die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Marco gaf een lange bal op Maathijs. Hij nam de bal aan en ging richting doel. De keeper kon de balniet goed verwerken. Matthijs ging goed door toen de bal die door de keeper werd losgelaten en schoot de bal koelbloeding in het net. Hierna werd WTOC gevaarlijk. Helaas voor hen wist Marten de bal goed weg te werken. Na ongeveer een half uur spelen was het Jelte die de bal veroverde op het middenveld. Hij ging alleen op het doel af en wist de 0-2 op het scorebord te zetten. Dit was ook de ruststand.

In de rust bleek wel dat iedereen overtuigd was dat er vandaag een goed resultaat gehaald kon worden. Wel moest er dan geconcentreerd verder gespeeld worden.

Al na zo’n 5 minuten na rust kon Chris de 0-3 maken. Er werd goed gestoord door Matthijs. Hij zette de bal goed voor. De keeper verwerkte de bal niet goed en Chris kon de bal eenvoudig in het doel tikken. Hierna was het WTOC dat twee keer het doel wist te vinden, 2-3. Nu kon de wedstrijd beide kanten uitgaan. Was WTOC zo gesterkt door de 2 doelpunten of kon ONR zich oprichten? Bijna aansluitend aan het 2e WTOC-doelpunt was met Matthijs die de 2-4 op het scorebord zette. Dit gaf ONR weer de nodige moed. In het laatste deel van de wedstrijd werd het spel niet beter. WTOC kreeg veel vrije trappen rondom het stafschopgebied. Hun vizier stond niet op scherp, veel ballen werden naast of over geschoten. Vlak voor tijd werd het nog even spannend. Ook nu weer uit een vrije trap. Gelukkig kon ook nu Marten de bal wegwerken. Zo werd de wedstrijd geëindigd met een 2-4 stand. Een mooie overwinning en drie punten mee nar Roden.

Opstelling: Marten, Rolf, Marco (Marnix), Bart, Jasper, Matthijs, Tom, Chris, Gert Jan, Pieter en Jelte