Aanvang 14:30

Aanwezig 13:45

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

Smilde '94 3 - ONR 4

In de wetenschap dat Smilde de eerste twee wedstrijden met 5-0 had gewonnen, en dus nog zonder verliespunten en tegendoelpunten aan de competitie was begonnen, wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Bovendien waren er twee blessures: Rudy met een gebroken hand en Arnold met een enkelblessure. Gelukkig was Jan-Jakob wel weer hersteld na een tijdje ziek te zijn geweest en bovendien deed René met ons mee.

In de eerste helft ging het nog relatief goed: het bleef tot aan de rust 0-0, maar de druk was voelbaar. Zo erg zelfs dat we overstapten naar 4-4-2 om iets meer zekerheid in te bouwen. Er werd redelijk fel gespeeld waardoor we met wat geluk en goed keeperswerk de nul konden houden.

In de tweede helft ging het echter al snel fout. En goed fout ook, want het was bij tijd en wijlen net een schiettent. Gelukkig stopte de teller op zes, want het had nog veel slechter kunnen uitpakken. Zelf wisten we ook niet meer te scoren tegen deze ploeg met erg veel voetballend vermogen. Bovendien hebben ze nog steeds geen tegendoelpunten waardoor we kunnen concluderen dat er inmiddels een titelfavoriet is.

Overigens was Smilde vorig seizoen ook kampioen geworden (in een andere poule), maar spelen ze nog steeds 6e klasse omdat het 2e van Smilde gedegradeerd was. Om ervoor te zorgen dat het 3e niet hoger zou spelen dan het 2e zitten ze dus nog altijd in de 6e klasse.

Volgende week staat VEV '67 op het programma. Hopen dat er dan meer te halen valt.

ONR 4 - Fitboys 3

Na een moeilijk eerste kwartier, met enkele grote kansen en een goal voor Fitboys, was het ONR dat het initiatief nam. Binnen een half uur werd de 0-1 achterstand ongezet in een 3-1 voorsprong. Blijkbaar had dit half uur, waarin er erg goed werd gevoetbald, zoveel indruk gemaakt dat Fitboys de tweede helft geen moment meer een poging heeft gedaan om nog terug te komen in de wedstrijd. ONR 4 wist nog één goal aan het totaal toe te voegen waardoor de eindstand 4-1 werd. De tweede helft was verder niet om aan te zien, omdat ook ONR 4 het wel best vond.