Verslagen
TRAININGSTIJDEN D2 bekend !!!!!!

Trainen vanaf maandag 20 augustus. Elke maandag en woensdag wordt er getraind vanaf 17:15 tot 18:30 ...

 
D2 Portaal
Laatste nieuws
Tue 03 Jul
Voorlopige indeling D2-spelers najaarscompetitie 2007

Voorlopige selektie D2 bekend !!!!

 
 
 S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

Nieuw-Roden D2 - ONR D2: 0-1

De voorjaarscompetitie is begonnen !!!!Eindelijk mochten we weer eens een wedstrijd voetballen.

We zijn dit voorjaar door de KNVB ingedeeld bij  allemaal nieuwe ploegen. Alleen Nieuw-Roden kenden we nog van de najaarscompetitie. Laat dat nu net de eerste wedstrijd zijn..............een echte streekderby!!!!

Helaas is de selektie van spelers behoorlijk uitgedund. Patrick Sebanzugu, Martin de Vries en Wouter Westra hebben besloten te stoppen met voetballen.  Daarnaast zou Sandor Pavel lid worden en had daarom al meegevoetald, maar komt ook niet meer.

Het is jammer dat er jongens zijn die midden in het seizoen stoppen. Het is moeilijk om vervangers te vinden en de opzeggers laten hun teamgenoten in de steek !!!

Gelukkig hebben we Ruben Ausma en Bram de Brabander(E3) bereid gevonden ons dit voorjaar te helpen en ons team te versterken.

We konden dan ook met een volledig elftal tegen Nieuw- Roden aantreden en we hadden zelfs nog twee wissels tot onze beschikking.

We begonnen de wedstrijd fanatiek en wisten Nieuw-Roden goed partij te geven. Gaande weg de eerste helft kregen we zelfs een veldoverwicht. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes. Onze verdediging onder aanvoering van Ruben Ausma stond als een huis. Nieuw Roden kon niet tot bij onze nieuwe doelman Martijn Tepstra komen. Martijn hoefde in de eerste helft dan ook niet echt veel in aktie te komen.

Naarmate de 1e helft vorderde werden we steeds sterker en wisten we steeds dichter in de buurt van de doelman van Nieuw-Roden te komen. Na ongeveer 25 minuten werd er een door Nieuw Roden een overtreding gepleegd op de rand van de "16". Jordi bedacht zich niet en nam deze vrije tap. De afstand was zeker 20 meter tot de goal. Jordi nam deze vrije trap en met een daverend schot wist hij de bal in de kruising van de goal te rammen. 0-1!!!!!!

Kort na de goal was het tijd voor de thee(ranja) en zochten we de kleedkamers op.

Bij het begin van de tweede helft had Nieuw Roden enkele taktische omwisselingen in hun team doorgevoerd. Ze gingen vol op de aanval spelen en onze verdediging werd behoorlijk op de proef gesteld. Maar het sterke centrale verdedigingsduo Ruben en Bram samen de geweldig verdedigende backs Martin en Ruben wisten veel aanvallen van Nieuw-Roden te stoppen.

Toch wist Nieuw-Roden 3 a 4 keer door onze verdigingslinie te glippen. Nieuw-Roden kwam oog in oog te staan met onze keeper Martijn, maar Martijn wist alle doelpogingen van Nieuw-Roden op fabuleuze wijze te stoppen !!!!

Door het aanvallende spel van Nieuw Roden kregen we veel countermogelijkheden en kansen om de wedstrijd definitief te beslissen met een 2e doelpunt. Maar we sprongen wat slordig om met die kansen en wisten niet te scoren waardoor het tot de laatste minuut een spannende wedstrijd bleef.

Gelukkig wist Nieuw Roden niet meer te scoren en de eerste drie punten gingen zodoende mee naar huis !!!!!!

Gefeliciteerd met deze overwinning jongens !!!! en ga zo door...............

 

Tjeert

De ene kans na de andere diende zich aan.  

ONR D2 - De Held D3: 4-0

Na het goede begin van de kompetie tegen Nieuw-Roden stond vandaag(17-maart) onze eerste thuiswedstrijd tegen De Held D3 op het programma.

De held had hun eerste wedstrijd ook gewonnen, dus was dit direkt al een belangrijke wedstrijd voor de kompetitie. Als we deze wedstrijd winnend zouden kunnen afsluiten dan zouden we de kopetitieranglijst aanvoeren !!!

Na alle tegenslagen in personele bezetting hadden nu eens wat beter nieuws te melden. De eerder gemelde opzegging van Pavel is teruggedraaid. Pavel vindt voetbal nog steeds leuk, alleen had wat moeite met de trainingen tijdens de winterstop. Pavel heeft besloten er de rest van het jaar stevig tegen aan te gaan en D2 definitief te komen versterken. Welkom !!!!

Darnaast konden we nog een nieuw lid verwelkomen, namelijk Arnold Roosien. Arnold is overgekomen van VV Roden. Welkom en veel plezier bij ons !!!!

We konden beschikken over een volledige bezetting wat spelers betreft wat betekent dat we 4 wissels tot onze beschikking hadden.

Na het eerste fluitsignaal begonnen we direct fanatiek aan de wedstrijd. Geholpen door de stevige wind, die we in de 1e helft mee hadden, kregen al heel snel leuke kansjes, terwijl onze verdediging de tegenstander ver van onze eigen goal wist te houden.

We waren dusdanig sterk dat een doelpunt niet lang uit kon blijven.

Uiteindelijk wist onze laatste man Ruben Ausma, nadat hij een aanval van de tegenstander onschadelijk had gemaakt, het gehele veld over te steken(!!!!), en een gave voorzet af te leveren waarop het voor Jeroen Mathuis nog maar een koud kunstje was om de bal in het doel te knallen.  1-0

We bleven goed voetballen en bij tijd en wijle waren er leuke combinaties te zien door het in grote getale opgekomen publiek(Geweldig!!!!)

De druk op de goal van de tegenstander bleef groot. Toch probeerde De Held ook tot bij onze goal te komen, maar de verdediging, gevormd door Ruben, Bram, Ruben en Jeroen, stond als een huis. Onze keeper heeft in de 1e helft helemaal niets te doen gehad !!!!

Het wachten was feitelijk op een 2e goal. Die kwam er ook. Een hoekschop werd door Patrick op voortreffelijke wijze voorgezet waarna er zowaar koppend door Pavel werd gescoord !!!! 2-0

Het hek was van de dam, De Held liet de kopjes wat zakken en er volgde een golf van aanvallen van onze zijde. We kregen kans op kans. Uiteindelijke wisten we er nog twee gaols bij te maken voor de rust, maar het hadden er uiteindelijk ook wel 10 kunnen zijn geweest !!!!.

De 3e goal werd droog en hard in de linker hoek geknald door Pavel, terwijl de 4e goal een "droom"goal was van Patrick. Hij nam een hoekschop en wist de bal precies in de verste hoek van de goal te laten verdwijnen, zonder dat iemand de bal nog beroerde!!!!!!!!

In de 2e helft hadden we de wind tegen en mede hierdoor probeerde De Held wat terug te doen. Ze wisten wel dichter bij onze goal te komen. De keeper Martijn moest nu toch enkele malen handelend optreden maar wist de goal schoon te houden. (Nog steeds niet gepasseerd dus !!!)

Daartenover stond dat we zeker zelf ook nog de nodige kansen wisten te creeeren, maar tot scoren kwamen we niet meer.

Het moet gezegd dat alle spelers een geweldige inzet toonden en de overwinning mag dan ook aan iedereen worden opgedragen!!!!

We staan bovenaan de kompetitie en dat is ook wel eens anders geweest.

Gefeliciteerd jongens en ga zo door..........................

Tjeert

OKVC D2 - ONR D2 : 1-1

De derde kompetitiewedstrijd was een uitwedstrijd naar Oldehove. Een eind rijden voor een potje voetbal, maar gelukkig was het mooi weer. Er stond alleen een harde wind en die zou dan ook een grote invloed hebben op het verloop van de wedstrijd. De velden van OKVC liggen op het vlakke land en de wind heeft er dus vrij spel.

Helaas bleven Jeroen en Pavel in Roden achter. Jeroen had een familieweekend, terwijl Pavel geblesseerd was aan zijn voet. We vertrokken dus met 13 spelers.

Na de tos van de scheids bleek dat we de 1e helft tegen de wind in moesten voetballen. En dat viel niet mee. Oldehove zette ons direct onder druk. We kregen niet de gelegenheid om over te spelen en waren genoodzaakt om de lange bal te hanteren. Toch wisten we de bal niet bij de voorhoede te krijgen door de straffe wind. Door de druk van Oldehove had de thuisploeg een veldoverwicht, maar onze verdediging onder aanvoering van Ruben wist goed stand te houden en gaf weinig kansen weg.

Halverwege de 1e helft moesten we enkele malen gedwongen wisselen door wat kleine blessures. Het evenwicht in het team raakte wat zoek en Oldehove profiteerde hier dankbaar van. Ze wisten enkele malen gevaarlijk door te komen en uiteindelijk wisten ze de 1-0 te scoren. Het 1e tegendoel deze kompetitie.

Door dit doelpunt drong het besef bij ONR door dat er harder moest worden gewerkt om onder de druk van Oldehove uit te komen. Uiteindelijk wisten we enkele scherpe counters te plaatsen, waaronder een geweldig een-tweetje tussen Jaap en Patrick. Hierdoor kwam Patrick oog in oog te staan met de keeper van Oldehove en wist beheerst te scoren: 1-1. 

In de tweede helft hadden wij het windvoordeel. Nu was onze beurt om Oldehove onder druk te zetten en niet te laten voetballen. Dit ging prima, waardoor we enkele goede kansen kregen om de wedstrijd te beslissen. Helaas wist de keeper van Oldehove de bal met het nodige kunst en vliegwerk uit de goal te houden. We hadden een duidelijk veldoverwicht en waren nu de beter spelende ploeg, mar het geluk bij het afronden liet ons in de steek.

Oldehove wist ook nog een paar maal met een counter bij onze goal te komen, maar Martijn wist ook zijn doel schoon te houden. Einduitslag dus 1-1.

Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. De 1e helft was voor OKVC, de 2e helft voor ons.

Door deze uitslag staan we nog steeds aan kop, maar OKVC kan op gelijke hoogte komen als zij hun inhaalwedstrijd winnend weten af te sluiten.

Tjeert 

ONR D2 - CVVB D3 : 16-0

31 maart 2007:

De thuiswedstrijd tegen CVVB(Bedum) stond voor vandaag op het programma. We konden met een volledige selektie aantreden.

We startten fel en al snel diende zich de eerste kansen aan. Het bleek al snel dat wij een maatje te groot waren voor CVVB. Al snel wist Pavel de 1-0 te scoren. Toen was het hek van de dam !!! Na het laatste fluitsignaal stond de teller inmiddels op 16!!!!

Mbt. deze wedstrijd zijn verder weinig bijzonderheden te melden of het moeten al de vele doelpuntenmakers zijn. Pavel 7 x, Niels 1 x,  Patrick 2 x, Mathijs 1 x, Jeroen M. 3 x, Ruben Roffel 1 x,  Ruben Ausma 1 x

 Toch zijn zij die de beslissende passes geven op zijn minst even belangrijk!!!!

Opvallend was verder dat we over het algemeen goed en veel overspelen. Het derde doelpunt was daar een mooi voorbeeld van.  Van achteren werd de opbouw gestart en met veel combinatievoetbal en geweldige een-tweetjes, wisten we de bal in het net te jagen. Zelfs de tegenstander stond te applaudiseren voor dit geweldige spel.

Niet leuk voor de tegenstander, maar met deze overwinning staan we nog steeds fier aan kop en hebben behoorlijk gesleuteld aan het doelsaldo.

Volgende week de wedstrijd tegen Helpman.

Helpman D4 - ONR D2 : 0-10

7 april 2007

De laatste wedstrijd in de eerste speelronde was een uitwedstrijd tegen Helpman D4. Helpman had nog geen wedstrijden weten te winnen.

Als koploper in de kompetitie waren we aan onze stand verplicht om de wedstrijd winnend af te sluiten. We begonnen de wedstrijd goed en wisten al snel een veldoverwicht te creeren. Helpman had echter een solide verdediging staan en vooral in het centrum was het geen doorkomen aan. Het spel moest breed worden gehouden, wat we te weinig deden.

Nadat we al enkele leuke kansen hadden gekregen die we echter niet wisten te benutten, was het Patrick die de 1e goal op zijn naam wist te zetten.

Omdat we voortdurend op de helft van de tegenstander speelden en kans op kans kregen wilde iedereen zij doelpunt maken en vergaten we als team te blijven voetballen en samen te spelen.

Uiteindelijk gingen we met een 0-4 stand de kleedkamer in. We moesten wat omzettingen doen in het team vanwege blessures, maar dat pakte goed uit. In de 2e helft werd er beter samen gevoetbald. Uiteindelijk bleek de teller op 10 te staan toen de scheids de wedstrijd afvloot. Martijn wist de goal weer op voortreffelijke wijze schoon te houden !!!!

Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Roden. Een echter derby, dus komt allen kijken !!!!

Tjeert

ONR D2 - vv Nw. Roden D2 : 5-2

Deze streekderby tegen Nieuw Roden moest worden gespeeld onder zomerse omstandigheden. Het was rond de 25 graden, eigenlijk iets te warm om goed te kunnen voetballen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de tegenstander.

Nieuw-Roden is de eerste tegenstander van een reeks van drie wedstrijden die belangrijk zijn om eventueel kampioen te kunnen worden.

Na het eerste fluitsignaal bleek dat Nieuw-Roden agressiever de wedstrijd begon. Dit betekende dat onze verdediging behoorlijk op de proef werd gesteld. Maar wat uitvallen van onze kant wisten ook wij wat kansjes te creeeren. Nieuw-Roden had een klein veldoverwicht, maar wist echter niet te scoren. Wij gelukkig wel. Na een snelle uitbraken wisten we een 1-0 voorsprong te pakken.

Door de voorsprong gingen we echter niet makkelijker voetballen. Nieuw-Roden wist nog een tandje bij te zetten en wisst koret tijd later de verdiende gelijkmaker te produceren.  We bleven behoorlijk onder de druk van Nieuw-Roden, maar wisten zelf toch ook wel leuke kansen te creeeren. Toch werd er voor de rust niet meer gescoord.

Na de rust begonnen we veel scherper aan de wedstrijd. We wisten onze duels weer te winnen en lieten Nieuw-Roden niet aan voetballen toekomen. Resultaat was dat we enkele leuke kansen gekregen die nu ook benut werden. Al snel stonden we op een 4-1 voorsprong.

De wedstrijd was hiermee beslist, maar Nieuw-Roden wist nog een keer te scoren door een dekkingsfout achterin. Onze voorhoede wist die fout te herstellen door het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken. Eindstand 5-2.

Een prachtig resultaat. De volgende zware tegenstander is De Held. Mochten we daar ook weten te winnen dat volgt daarna de wedstrijd tegen OKVC, waar zeer waarschijnlijk het kampioenschap onderling wordt uitgevochten......

 

Tjeert

De Held D2 - ONR D2 : 1-2

De uitwedstrijd tegen De held was een wedstrijd die voor beide teams heel belangrijk waren. Tot deze wedstrijd had De held nog maar 1 wedstrijd verloren, namelijk de wedstrijd tegen ons. De Held(hoogkerk) wilde revanche voor die verloren wedstrijd en dat bleek ook tijdens de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was moeilijk. De Held begon fanatiek en ze wisten hun duels te winnen, waardoor ze enkele malen gevaarlijk dicht bij onze goal kwamen. De geimproviseerde verdediging(Ruben A. en Ruben R. waren afwezig) wisten de aanvallers van de Held echter buiten de 16 te houden en echte uitgespeelde kansen kreeg de Held niet. Wij moesten ons beperkten tot countervoetbal. We kregen we wat kansjes maar dat leidde niet tot doelpunten, tot een counter leidde tot een hoekschop.

De bal werd voorgegeven en in een scrimmage werd de bal weggetrapt door de verdedigers van de Held. Op de 16-meterlijn stond Mathijs Smits, die de bal voor de voeten kreeg, zich niet bedacht en met een geweldige lobbal de keeper van Hoogkerk wist te verrassen. 0-1 !!!!!!

Met die stand gingen we de rust in en nadat we hadden afgesproken dat we de duels wat feller zouden aangaan, begonnen we de 2de helft veel beter.

Hoogkerk kwam er niet meer aan te pas en zelf hadden we enkele mooie kansen om de voorsprong uit te breiden. We wisten echter telkens net het doel niet te vinden of de keeper van de Held wist fraai te redden. Een hoekschop bracht echter weer uitkomst. Na een prima voorzet van Patrick ontstond er weer een schrimmage voor de goal. Uiteindelijk wist Liekele(invaller voor Pavel) de bal in de goal te koppen. 0-2 !!!

Wie dacht dat de wedstrijd was gespeeld kwam bedrogen uit. De Held nam alle risico's en ging vol op de aanval spelen. Ze kregen kans op kans, maar onze verdediging wist de meeste aanvallen te neutraliseren en anders stuitte de Held op de prioma keepende Martijn.

Toch moest Martijn toestaan dat de Held nog 1 keer scoorde. Op het moment dat Patrick P. geblesseerd op de grond lag wlde de scheids niet fluiten voor verzorging. Hierdoor kon de Held vrij uithalen. De bal belandde op de lat en viel daarna ongelukkig i de goal. 1-2

De slotminuten waren erg spannend. De Held probeerde om de gelijkmaker binnen te schieten, terwijl wij zelf met countervoetbal ook mooie kansen kregen.

In de slotminuut werd onze verdediging zoekgespeeld door De Held en kon hun spits helemaal alleen naar onze goal oprukken. Maar Martijn wist de spits van scoren af te houden en zodoende de 3 winstpunten mee naar huis te nemen.

Drie punten erbij,  we liggen op goed op koers om kampioen te kunnen worden....

Volgende week zijn we vrij, daarna komt OKVC bij ons op bezoek. Ook een titelkandidaat. Het resultaat van deze wedstrijd kon wel eens heel belangrijk worden voor onze titelkansen.

Het zou geweldig zijn als we veel publiek langs de kant van de lijn hebben in de wedstrijd tegen OKVC. Nodig je ouders, familie, vrienden en buurtgenoten dan ook uit om bij de wedstrijd tegen OKVC aanwezig te zijn en ons aan te moedigen !!!!!!!

 

Tjeert

ONR D2 - OKVC D2 : 6-2

Voor deze hele belangrijke wedstrijd waren we allemaal vroeg op het voetbalveld. Eerst een bespreking en toen warm lopen.

En toen was het wachten op de spelers van OKVC, die erg laat aan kwamen. OKVC is onze nog enige overgebleven concurrent voor de kampioenstitel. Feitelijk moest in deze wedstrijd de beslissing vallen wie kampioen gaat worden, ONR of OKVC. ONR had de betere papieren omdat wij drie verliespunten minder hadden als OKVC.

Iedereen was goed doordrongen van het belang van deze wedstrijd. We moesten starten zonder Ruben Roffel en Bram de Brabander.(beiden waren op vakantie) Gelukkig was Toine er wel.

We begonnen de wedstrijd heel scherp en wonnen bijna alle duels van OKVC. Al heel snel leidde dat tot een 1e kans die ook direct raak was. 1-0(Pavel)

OKVC wist niet hoe ze met ons aan moesten, we lieten OKVC alle hoeken van het veld zien.........

We kregen de ene na de andere kans, waarbij ook nog eens goed werd gevoetbald!!!!!!!

Uiteindelijk wisten we de score op te voeren naar 6-1 in de rust. Doelpuntenmakers waren Jordi 2x,Toine en Pavel 2x. Maar de doelpunten waren de verdienste van de heel goed voetballende ploeg ONR !!!!!!!

Uiteindelijk wist OKVC met een spaarzame uitbraak zowaar nog tegen te scoren. We gingen de rust in met de stand 6-1.

In de rust kwam Bram ons alsnog versterken. De tweede helft startte OKVC erg sterk. Kennelijk hadden zij een donderspeech gehad van de leider. Ze wonnen nu ook regelmatig hun duel. Er ontstond een echte wedstrijd, waarbij er kansen ontstonden voor zowel ONR als ook OKVC.

OKVC wist uiteindelijk nog te scoren en stand terug te brengen tot 6-2. OKVC nam alle risico's en kreeg ook enkele heel goede kansen, maar onze uitstekende kiep Martijn had alles en wist in zijn eentje te voorkomen dat OKVC dichter bij kon komen.

Einduitslag dus 6-2. We hebben nu 6 punten voorsprong op OKVC met nog twee wedstrijden te spelen. Daarnaast hebben we een veel beter doelsaldo als OKVC. Wij hebben +39, terwijl OKVC + 18 heeft. Ons doelsaldo is dus aanmerkelijk beter en alleen als wij de laatste 2 wedstrijden zouden verliezen en OKVC de beide weet te winnen zou OKVC ons nog van de tilet af kunnen houden, maar dan moeten ze ook nog 21 dulpunten maken in twee wedstrijden.

Theoretisch kan dat nog, maar ik denk dat wij gewoon kampioen gaan worden en terecht!!!!!! We zijn verrreweg de beste ploeg in de kompetitie en hebben steeds goede wedstrijden gespeeld. Hopelijk kunnen we volgende week al feest gaan vieren !!!!!!!!!!!!!!!

Tjeert

CVVB D3 - ONR D2 : 2-9 Kampioen

Door de winstpartij van vorige week tegen concurrent OKVC was het vandaag de "kampioenswedstrijd". Als we in deze wedstrijd 1 punten wisten te pakken hadden we het kampioenschap zelf veiliggesteld !!!!!

Vandaag stond de wedstrijd tegen CVVB D3(Bedum) op het programma. Aanvang wedstrijd was 9 uur en dus moesten we al vroeg vertrekken.

Onderweg werd een van de chauffeurs getroffen door autopech en mesten spelers overstappen in een andere auto, waardoor zij verlaat aankwamen op het terrein van CVVB. Geen ideale voorbereiding, maar dergelijke dingen kunnen gebeuren en zijn niet te voorzien.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat we duidelijk de tegenstander hadden onderschat.(De 1e wedstrijd gewonnen met 16-0) We wilden allemaal een doelpunt maken en soms leek het wel of met met een man of 7 in de spits stonden. Op zich niet erg als er dan veel gescoord werd, maar dat was dus niet het geval. Met veel moeite hadden we gezorgd voor een 2-0 voorsprong, maar CVVB had ook regelmatig gevaarlijke counters. Ons middenveld en aanval wilde alleen maar aanvallen en bij een tegenaanval werd er niet meeverdedigd. Onze verdediging kwam hierdoor vaak een paar mannetjes te kort. Met kunst en vliegwerk wist de verdediging een doelpunt te voorkomen, maar door pure pech werd door uitblinker Ruben R. de bal in eigen doel geschopt.(Ruben heeft verder een puike wedstrijd gevoetbald en dit foutje was hem echt niet aan te rekenen!)

Uiteindelijk wisten we in de 1e helft nog 2 goals te maken, terwijl CVVB slim gebruik wist te maken van het niet mee verdedigen van ons middenveld, en wist ook nog een goal te maken. Ruststand 2-4.

Na een donderspeech van de leiders werd er na rust aanmerkelijk beter gevoetbald(zoals een echte kampioen ook behoort te doen) en wisten we met goed spel de score op te voeren naar 2-9. We wisten als team bij vlagen goed combinatievoetbal op de groene mat te tonen en hadden nog meer kunnen scoren als de tegenstander niet zo een geweldige keeper op goal hadden staan. Die keep wist heel veel goede inzetten onschadelijk te maken.

Maar 2-9 was ook meer als voldoende om ons officieel kampioen te mogen noemen en dus brak direkt na het laatste fluitsignaal een groot feest los, want ondanks het feit dat we nog 1 wedstrijd moeten spelen, is.................. 

D2 voorjaarskampioen 2007 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jongens gefeliciteerd met dit mooie resultaat!!!!!!!!!Een prima groep die veel voor elkaar over heeft en eigenlijk bijna altijd op de trainingen aanwezig waren om hun voetbalspel nog verder te verbeteren. Klasse........

Wij als leiders willen alle spelers van D2 van harte feliciteren met het vroegtijdig behaalde kampioenschap!!!! Natuurlijk gaat ook een woord van dank uit naar de beide trainers voor hun tomeloze inzet om de jongens nog beter te laten voetbal(wat ook nog goed is gelukt) Verder gaat een woord van dank uit naar alle ouders die telkens klaar stonden om te wassen en te rijden. Tot slot nog een bedankje in de richting van het jeugdbestuur die ons heeft ondersteund met goede beslissingen toen we in de winterstop in een behoorlijke dip zaten.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen Helman D3 thuis. Dit wordt gewoon een leuke kampioenswedstrijd en na afloop een feestje in de kantine. Dus supporters komt allen en moedig deze helden in de laatste wedstrijd aan !!!!!!!!!!!!!!

ONR D2 - Helpman D3 : 4-1

Deze laatste wedstrijd was niet meer van belang, we waren immers al kampioen, maar we konden ongeslagen kampioen worden als we de laatste wedstrijd ook wisten te winnen danwel gelijk te spelen. En dat is gelukt!!!!!

Ook deze wedstrijd was ONR de beter spelende ploeg. We kregen heeeeel veel kansen, maar de teller bleef steken bij 4-1. Pavel, Marwin, Mathijs en Jaap wisten te scoren, terwijl onze verdediging Helpman toestond om 1 maal te scoren.

Door deze uitslag zijn we ongeslagen kampioen geworden, te weten 9 winstmartijen en 1 gelijk spel, dus 28 punten uit 10 wedstrijden. We hebben een doelsaldo van 58 voor en maar 9 tegen. Verder wist bijna iedereen wel een doelpunt te maken in de diverse wedstrijden, maar Pavel werd de topschutter met 19 doelpunten. Verder werd onze keeper, Martijn, het minst gepasseerd van alle ploegen. Hij hoefde maar 9 maal de bal uit zijn net te vissen.

Na afloop was er een medaille voor iedere speler voor het behaalde kampioenschap en natuurlijk was er patat.

Jongens van harte gefeliciteerd met deze toch wel unieke prestatie !!!!!!!

 

Tjeert

ONR D2 - Zevenhuizen D2 : 3-6

Na de verliespartij van vorige week tegen de koploper Opende wilde iedereen wel weer eens een wedstrijdje winnen. We begonnen fanatiek aan de wedstrijd en er was veel strijd te vinden op het veld. In de eerste helft wisten we zelfs de tegenstander goed onder druk te zetten en kregen goede mogelijkheden om zelf te scoren. De kansen die werden gecreeerd waren mede het gevolg van het goede samenspel onderling. Helaas hadden onze spitsen vandaag niet veel geluk en een doelpunt bleef dan ook uit.

Zevenhuizen moest zich beperken tot het spelen op de counter, wat hen ook enkele goede kansen opleverde en waaruit Zevenhuizen ook wist te scoren.

Ondanks de achterstand bleven we goed voetballen. Aan het eind van de wedstrijd bleek echter dat Zevenhuizen 6 keer had weten te scoren en wij drie maal. Overigens waren twee doelpunten van Zevenhuizen echte buitenspeldoelpunten en eigenlijk hadden die dus moeten worden afgekeurd door de scheids. Daarnaast hadden we zelf twee buitengewone kansen om meer goals te maken, maar voor een leeg doel wisten we de bal niet in het net te krijgen.

Al met al hadden we zeker een puntje, en misschien wel drie punten verdiend, maar Zevenhuizen was vandaag de LUCKY ploeg en mocht met de 3 punten naar huis.

We hebben dan wel weer verloren, maar wanneer we blijven groeien in het vertoonde spel zullen de overwinningen absoluut komen!!!!

 

Tjeert

ONR D2 - Opende D2: 1-8

De wedstrijd tegen de koploper. Iedereen heeft zijn best gedaan, maar Opende was toch net even te sterk voor ons.

MARUM D2 - ONR D2 : 3-1

Vandaag 21 oktober stond het inhaalduel tegen MARUM op het programma. Deze wedstrijd hadden we eigenlijk de afgelopen zaterdag moeten spelen, maar vanwege het 40-jarig jubileum van onze vereniging was de westrijd een week opgeschoven.

Deze zaterdag was de herfstvakantie net begonnen en dat was te merken, want we konden met moeite 11 spelers op de been krijgen. Dit betekende dus geen wissels en iedereen die wel aanwezig was moest dus de hele wedstrijd zien vol te maken.

De wedstrijd begon heel vroeg wat betekende dat we allemaal vroeg op moesten. Kennelijk was iedereen ook nog niet helemaal wakker, want al na 5 minuten keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Een foutje in de verdeging werd door Marum genadeloos afgestraft. Door dit tegendoelpunt werd iedereen wakker geschud en toen begon de westrijd op gang te komen. We waren zeker niet minder als Marum en kregen ook wel kansjes. Gaande weg de 1e helft verslapte Marum door het toch zo of en toe prima spel. Dit resulteerde uiteindelijk in zeker 5 a 6 opgelegde kansen. Maar helaas wisten we het net niet te vinden. Of de schoten gingen naast of over, of de keepre van de tegenpartij stond "toevallig"in de weg. De 1e helft werd dan ook afgesloten met een 1-0 achterstand.

In de kleedkamer waren de meningen over de 1e helft verdeeld. De een vond het goed gaan, terwijl de ander het waardeloos vond. Na wat taktische tips startten we goed in de tweede helft. Toch had Marum ook weer geloof in eigen kunnen. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarbij beide partijen kansen kregen. Toch was Marum net even beter in het benutten van de kansen. Na ongeveer 10 minuten te hebben gespeeld wist Marum de bal van onzen verdedigers te veroveren, waarna ze met een counter de 2-0 wisten aan te tekenen. Dit was even balen, want we waren zeker niet de mindere partijen.

Maar ONR gaf de strijd nog niet op, ondanks dat we geen "verse wissels"in konden brengen. Iedereen zette er "nog een tandje bij". We gingen wat van positie's wisselen en dit bracht onze weer de nodige kansen, maar het ons verdiende doelpunt bleef maar uit, terwijl de kansen er zeker waren.

Door onoplettendheid bij een couner van de tegenpartij wist hun spits, geheel vrijgelaten, de bal in de touwen te kanllen en keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Alle toeschouwers dachten dat de wedstrijd nu wel gespeeld was, maar nee hoor, onze jongens van ONR lieten de kop niet zakken en bleven goed voetballen. Eidelijk werd deze inzet beloond met een prima goal van Pavel Sandor, onze nieuwe aanwinst. (3-1) Alle spelers geloofden er nog in en Marum moest zich beperken tot verdedigen. Enkele malen werd de verdediging van Marum "kapot" gespeeld, maar helaas waren we vandaag niet gelukkig in het afronden. Marum beperkte zich tot countervoetbal en kregen toen ook opgelegde kansen, maar onze keeper Wouter wist alle kansen van Marum op een professionele manier onschadelijk te maken. Klasse Wout!!! De laatste minuten werd er alles of niets gespeeld. Dit resulteerde in een serie hoekschoppen voor de goal van Marum, maar kennelijk mochten we vandaag niet scoren. Helaas............. Toch konden we met opgeheven hoofd het veld verlaten, Marum had dan wel gewoonen, maar waren onder de indruk van ons spel, zo zei hun trainer.

Alle spelers verdienen een groot compliment voor de inzet vandaag. Er werd ook nog goed gespeeld. Er is duidelijk vooruitgang geboekt in ons spel. Als we zo blijven voetballen dan komen de punten vanzelf. Klasse jongens, ga zo door!!!!!!!!

Tjeert

 

ONR D2- Veenhuizen/Een D1: 1-3

De tweede thuiswedstrijd dit seizoen. Langzaam maar zeker ontdekken we de juiste opstelling voor ons team. Ook hadden we een gastspeler, Pavel die graag lid wil worden van de vereniging.

Pavel hartelijk welkom en we hopen dat je een leuke tijd hebt bij ONR.

Ook deze wedstrijd was een spannende strijd. We waren zeker niet slechter als Veenhuizen/Een, maar door domme pech kwamen we helaas op achterstand. Desondanks bleven we de 1e helft goed voetballen en waren we feitelijk de betere ploeg.

In de 2e helft werd Veenhuizen/Een beter en kregen de betere kansen. Vooral onze conditie zal nog moeten worden verbeterd. Veenhuizen had twee maal gescoord terwijl we zelf 1 keer wisten te scoren. Lange tijd bleef het deze stand tot vlak voor tijd een panalty werd gegeven aan de tegenpartij. Deze werd benut en hiermee was de eindstand bereikt.

De 1e 5 wedstrijden zitten erop. 1 wedstrijd is er gewonnen, we hebben 1 gelijk gespeeld en we moesten drie nederlagen incasseren waarvan twee met grote cijfers.

Het begint allemaal wat te wennen en we trainen hard om ons spel te verbeteren. Hierbij moet worden opgemerkt dat het merendeel altijd naar de tariningen komt op maandag en woensdag. Klasse jongens, zo hoort het. Op die manie moeten we zeker nog een stuk beter kunnen gaan voetballen en zullen we dit seizoen zeker nog meer overwinningen boeken.

Tjeert

SVMH D1- ONR D2: 16-0

16-0 verloren, het ging slecht. We verloren bijna direct na elke aftrap de bal en de tegenstanders scoorden bijna elke kans die ze kregen. We kregen weinig kansen en de enigen die we kregen misten we. Erg jammer dat we hebben verloren.

Jeroen Maathuis

Nieuw-Roden D2 - ONR D2 : 1-1

Deze eerste thuiswedstrijd zou eigenlijk gespeeld moeten worden op de zaterdag tijdens het Rodermarktweekend. De meesten hadden het te druk met feesten en daarnaast hadden enkele spelers kort voor de betreffende zaterdag een meerdaags kamp van school dus werd besloten de wedstrijd te verplaatsen naar woensdag 4 oktober.

De beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Alle spelers van ONR waren deze wedstrijd zeer gedreven in het spel en zodoende wisten we het Nieuw-Roden behoorlijk lastig te maken. De beste kansen waren voor ons, maar zowel Nieuw-Roden als wij wisten 1 maal te scoren en dus moesten we de punten delen.

Een perfecte wedstrijd boys!!!! Ga zo door dan komen de overwinningen vanzelf.............

Tjeert

De Wilper Boys D2- ONR D2: 1-2

Ook de tweede wedstrijd moesten we uitspelen. Deze keer ging de reis naar De Wilp. Onder de bezielende leiding van Rien Hut hadden we de afgelopen week hard getraind en hoopten een wat beter resultaat neer te zetten.

Tijdens de wedstrijd werd er door iedereen hard geknokt en zo af en toe was er leuk samenspel te zien. De team van de Wilp was redelijk gelijkwaardig aan ons. In deze wedstrijd konden we onze eerste twee doelpunten noteren. In de eindfase van de wedstrijd wist De Wilp nog 1 maal tegen de scoren. Door een gebrek aan conditie kregen we het nog behoorlijk moeilijk, maar met zijn allen wisten we de overwinning binnen te slepen.

Klasse boys, ga zo door!!!!!!

Tjeert

Leek Rodenburg D2- ONR D2: 8-0

De eerste wedstrijd van D2 werd gespeeld op de velden van Leek-Rodenburg. Zeker 7 spelers kwamen over van de E's en het was behoorlijk wennen op het grote veld. We hadden nog niet eerder met elkaar gespeeld en ook dat was dus even wennen.

Duidelijk was dat de spelers van Leek-Rodenburg het grote veld al  gewend waren en al vaker met elkaar hadden gespeeld.

Leek-Rodenburg was duidelijk beter en het was dan eigenlijk best nog een prestatie dat we de schade kon beperken tot 8 doelpunten tegen. We hadden zelfs ook nog enkele goede kansen!!!!!

Volgende keer beter !!!!

Tjeert

 
 
 
 
 
Sponsorgalerie