Fit Boys 1 - ONR 1

Wed 22 May, 19:43

Of: last but not at least: de pitcher van Danel

Na een vlotte busreis met chauffeur Roel kwamen we aan op het sportpark van Fitboys in Beilen. Iedereen keek ook vooral uit naar de belofte van Danel die hij een week eerder had gedaan….

Twee weken eerder hadden we met 4-1 gewonnen van Fitboys en we waren erop gebrand om bij de laatste wedstrijd van Martin als coach ook nu weer met de volle winst terug te keren naar Roden. Fitboys was de punten nog hard nodig om zo rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het begin was nog aardig van ONR alhoewel de eerste kans voor Fitboys was die door Klaas werd weggewerkt en uiteindelijk door Rens werd opgeruimd. Na een corner van Frank in de 3e minuut kreeg ONR, nadat de bal slecht was weggewerkt door de keeper van Fitboys, een paar mogelijkheden op rij maar zowel Tim ( na voorbereidend werk van Hendrik en Hein ), Hein en Bram vonden het net niet. Uit de daaropvolgende aanval kreeg Fitboys nog een goede mogelijkheid om te score te openen maar met een prima redding, hij tikt de bal tot hoekschop, voorkomt de 1-0. De hoekschop wordt door Klaas weg gebokst. In de 12e minuut onderschept Wouter een pass van Fitboys en hij speelt direct Tim in. Na een solo schiet Tim op het doel maar de goalie van Fitboys werkt de bal tot corner. De corner van Rens wordt door onze spitsen gemist zodat Fitboys aan hun aanval kan beginnen. Al gauw wordt de bal weer op het middenveld onderschept en het is Hein die zijn schot net naast de goal ziet gaan. Dan gebeurt er iets bij ONR en staan we binnen 7 minuten met 3-0 achter. Door slap en onzorgvuldig spelen en verdedigen krijgen we ineens 3 ( 1-0 16., 2-0 20. en 3-0 23.) goals om de oren. Totaal onnodig geeft ONR hiermee de wedstrijd uit handen. In de 25e minuut krijgt Fitboys zelfs nog de kans op 4-0 maar de bal wordt op de paal gekopt. Ondanks nog een paar kansen van Frank, na een individuele actie, Tim en Rens weet ONR niet te scoren en gaan we met een 3-0 stand de rust in.

In de rust worden Harmjan, Bram en Hendrik gewisseld voor Gerard, Leon en Danel. In de 2e helft krijgt Leon al snel een goede kans maar hij haalt er met zijn actie een corner uit. De corner van Frank wordt door de Beiler doelman gepakt voordat onze aanvallers gevaarlijk konden worden. Even later laat ONR zien dat het goed kan combineren op het middenveld. Na een goede combinatie van Hein, Jeroen en Frank komt Leon in balbezit maar het schot van Leon wordt tot hoekschop gewerkt. De corner van Danel wordt goed door Fitboys verdedigd. Met nog ruim een half uur te spelen geeft Frank een pass op Tim en Tim geeft de bal daarna voor op Leon maar die komt jammer genoeg net te kort om bij de bal te komen. Een dikke 10 minuten later beland een vrije bal van Gerard nog in de handen van de keeper van Fitboys. In de 78e minuut krijgt Fitboys weer een kans maar dat schot ging naast de goal van Klaas. Twee minuten later is het toch raak, bij een vrije bal wordt er niet goed verdedigd en wordt de 4-0 binnen getikt (80.). In de slotminuut stoomt Hein op en hij soleert door de verdediging heen van Fitboys en hij geeft de bal op de mee opgekomen Danel die zo probeert onder zijn belofte uit te komen. Tot verbazing van alles en iedereen van ONR scoort Danel de 4-1 ( 94.). De bank van Fitboys snapte er niets van maar na een uitleg was het hun wel duidelijk.

Dat bleek ’s avonds ook wel bij Yankee Doodle waar we als afsluiting van het seizoen heen zijn geweest. Hoe het Danel vergaan is die avond kunt u hem het zelf wel vragen. Hij zal u daar wel antwoord op geven…..

ONR heeft dus helaas de laatste wedstrijd, met Martin ( gaat naar vv Haren ) op de bank en Sebastiaan als grensrechter, verloren. Ook was dit de laatste wedstrijd van onze keeper Klaas Kleiker, die zijn geluk bij VEV’67 gaat beproeven, en van Gerard Booij die zijn carrière bij een lager elftal gaat voort zetten. De doelstelling was echter al behaald en dat mogen we zeker een compliment noemen gezien het feit dat we 6 basisspelers van vorig seizoen zijn kwijt geraakt en we een erg jonge en smalle selectie hadden dit seizoen. Mede door alle invallers, uit het 2e en de A1 en zelfs uit de B1, hebben we het gered! We hebben het als team toch maar ff mooi gedaan met elkaar!!

Langs deze weg willen we alle supporters bedanken voor de steun tijdens het afgelopen seizoen!!

De spelers waren: Klaas Kleiker, Rens vd Knaap, Wouter Bloemendal, Danel Strijker, Hein Luinstra, Harmjan Poel ( 46. Gerard Booij), Sander Ottens, Bram Gootjes (46. Danel Strijker), Frank Bokdam, Hendrik Rozema (46. Leon Schievels), Jeroen Westra, Tim vd Meulen.

Tot volgend seizoen weer in de 2e klasse!!