Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > Nieuwsbericht
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

Zonder respect geen voetbal!

Wed 12 Dec, 18:27




Het eerste team van ONR heeft een nieuwe trainer: Marco IJzer uit Tolbert. We zijn blij met deze goede trainer. Wat mij opviel was dat er veel sollicitaties op deze functie binnenkwamen. ONR heeft blijkbaar een goede naam en reputatie. We zijn een beschaafde club en bij ons gebeurt nooit wat, onze leiders zijn goed en de ouders en toeschouwers staan zeer beschaafd langs de kant.

Toch?

En dan is er in één keer het afschuwelijke bericht van een grensrechter die is doodgeschopt.  Het zal je vader zijn die dit overkomt  of jouw kind die zoiets doet. Of het zal maar op jouw club gebeuren.

Daar moeten we eens goed over nadenken met z’n allen. Het lukte ons helaas door omstandigheden niet om op ons terrein die aansluitende zaterdag, iets te organiseren. Het laat ons zeker niet onberoerd en we zullen hier in de toekomst zeker aandacht  besteden.

En ook dit; wij hebben de laatste tijd een aantal boetes gehad. Er waren wat akkefietjes, er zijn wedstrijden op het laatst afgezegd. Vrijwilligers, spelers, kwamen niet komen opdagen, formulieren werden niet ingeleverd.

Ja, akkefietjes. Ook bij onze B- junioren, bij het derde het vierde en bij het eerste viel zo nu en dan een gele kaart voor opmerkingen over de leiding.

Het viel allemaal wel mee en als ‘objectieve voorzitter’ zie ik dat het meer aan de ander partij ligt dan aan ons, maar toch. En langs de zijkant doe ik mijn mond ook wel eens open over het gedrag van de spelers of de grensrechter. Ja,  allemaal de emotie van het moment natuurlijk.  Maar toch.. Het zet mij wel aan het denken.

Wij moeten we ons dit aantrekken. We komen naar voetbal om het spelletje te spelen en plezier te hebben. Het ontbreekt ons soms ook aan een innerlijke rem, moeite om tot 10 te tellen, om het maar zo zwaar te noemen; voldoende moreel bewustzijn. 

Laten we kijken als bestuur, leiders, maar ook met name als ouders en spelers, hoe  we ons fatsoenlijk  kunnen gedragen en respect tonen naar scheids- en grensrechters. Vrijwilligers die zich inzetten voor de club en voor jou!  Mensen die ook hun fouten maken maar vooral mensen die  voor jouw plezier op het veld staan en zelf ook met plezier willen werken.

Ja, ONR is een nette club met veel goede mensen. We hebben plezier met elkaar en er kan leuk gevoetbald worden. Laten dat vooral zo houden en wellicht er nog een schepje bovenop doen. En laten we afspreken elkaar aan te spreken als iemand even uit de bocht gaat.

Ik denk en hoop dat bij de volgende trainers vacature er weer veel belangstelling is voor ONR!

 

Harm Holman








Terug
 
Sponsorgalerie