Home > C1

Verslag GVAV-RAP C1 - ONR C1 (2-3) 3-11-2012

Thu 08 Nov, 06:13

Verslag GVAV Rap. C1 vs ONR C1, gemaakt door Rutger Folkertsma. Dat je trouwens met een T schrijft.

Dit heb ik van Rik, maar normaal vind ik het leuk om een verslag te schrijven. En dit keer vind ik het eigenlijk ook wel leuk, want het was een leuke wedstrijd.

We moesten kwart over tien aanwezig zijn, wat ik een mooie tijd vind. We keken nog even naar D1, wat toen we weggingen met 1-6 achterstond. Misschien wel herkenbaar. Dus we stapten in de auto en gingen op weg naar Kardinge, Groningen.

Eenmaal aangekomen op het terrein van GVAV dachtten we dat we op kunstgras moesten spelen, iets wat zeer vaak is gebeurd de laatste 4 uitwedstrijden. We kleedden ons om in de kleedkamer, en gingen naar buiten. daar bleek dat niemand wist waar we moesten spelen. Het stond ook niet aangegeven op het bord waar alle wedstrijden op stonden. Dus, ongeveer heel het team ging terug om te vragen waar we moesten spelen, terwijl Jesse, Joep, Karen, Timo en ik op een of ander veld een balletje gingen trappen. Na ongeveer 3 minuten bleek dat we op het door mij beroordeelde slechtste veld moesten spelen. 1 kant was zo zompig en nat en modderig, dat je er gewoon in wegzakte. We draaiden de warming-up en gingen in groepjes van 2-4 een balletje overtrappen. Een groepje kreeg te horen dat als je erg dicht bij elkaar gaat overpassen, wel op je tenen moet gaan staan en beweeglijk moet zijn. Het betreffende groepje deed dat in het vervolg. We hadden niet erg veel tijd, toen we klaar waren met het positie-spel hadden we nog 4 minuten voordat de scheidsrechter op zijn fluitje zou blazen om de wedstrijd te laten beginnen. We deden snel ons oranje-gekleurd wedstrijd shirt aan en kregen de opstelling te horen. Jesper en ik begonnen in de wissel. Het team ging naar buiten, Jesper en ik vulden de waterzak en de bidonnen. Wij gingen naar buiten, waar bleek dat de wedstrijd al begonnen was.

ONR speelde een goed spel in de eerste helft. We speelden de bal goed rond in de verdediging, waar Timo en Jesse een belangrijke en goede rol in speelden. De bal ging vervolgens langs de backs of Dirk naar het middenveld, waar Karen en John ook heel goed speelden. De kansen van GVAV waren op 1 hand te tellen, de onze heb je meerdere handen voor nodig. Na ongeveer 5-10 minuten kreeg John de bal perfect klaargelegd, maar hij schoot in eerste instantie niet. Hij draaide zijn directe tegenstander uit, waarna hij schoot op goal. De bal ging, zoals Danel al heeft gezegd, met meer geluk dan wijsheid erin. In het kamp van ONR was Danel dolgelukkig en zei yes. Maar een paar minuten later had GVAV weer een counter, waar ze op speelden. Ik vond persoonlijk GVAV nauwelijks aan voetballen toekomen, omdat ONR goed speelde. Maar af en toe kwam er nog een bal langs Timo, de laatste man. Joep rende nog achter de linksvoor aan, maar hij kon er niet meer voor komen. In plaats van zijn voet naar de bal te doen, deed hij zijn hele lichaam naar de tegenstander, die vervolgens viel. We kregen een penalty tegen. De tegenstander schoot de penalty richting de goal, en Gerjan had een briljante redding. Maar niemand van ONR ging achter de bal aan voor de 2e instantie, en GVAV deed dat wel. Gerjan had hem niet klemvast, en de tegenstander schoot hem vrij bijster makkelijk in de goal. Maar ONR liet de kopjes niet hangen, en ze bleven voetballen. We kregen verschillende goede kansen, maar ze gingen er niet in. Stand bij rust: 1-1.

In de 2e helft ging het voetballend minder goed bij ONR. We kregen minder kansen, de tegenstander speelde ook nog steeds dat vieze counter-Chelsea-Barca-voetbal. Timo een keer de bal, en hij speelde hem breed langs de goal. Een man van de tegenstander onderschepte de bal en schoot hem vrij makkelijk in de goal. 2-1 achter, maar we waren nog steeds beter.

Sven scoorde de 2-2 voor ONR , ONR ging weer zelfvertrouwen krijgen en zette weer druk ,daarna kregen een vrije bal mee op een mooie positie voor een schot voor een linkspoot, zoals John. Dus hij nam de bal, en ik weet niet hoe hij het deed, maar hij schoot hem er bijna perfect in. 2-3.

Toen werd het een beetje een chaos. Dirk vroeg aan de scheids hoelang we nog moesten spelen, hij zei ongeveer 7 minuten. we hebben daarna nog iets van een kwartier gespeeld ofzo. Onzin. Ongeveer 5 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam er iemand van de tegenstander doorheen, en Jesse stond nog voor hem. Hij maakte een tackle, en de tegenstander viel. Jesse moest eruit. Geen idee waarom, hij moest er uit. In de laatste paar minuten trapte iedereen gewoon tegen de bal aan als ze konden, en we gingen erg verdedigend spelen. 5 minuten later blies de scheids op zijn fluitje voor het einde van de wedstrijd, en ONR was blij. We hadden voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Omlandia weer eens gewonnen. In de kleedkamer heerste een opperbeste sfeer, en veel teamgenoten gingen naar Alida’s Smulpaleis. Jesse ging niet mee, en Rik zei dat hij altijd een goede smoes heeft.