Home > C1

Verslag Velocitas C1 - ONR C1 (4-0) 6-10-2012

Thu 11 Oct, 19:38

Velocitas C1 vs VVONR C1

Ik vind het normaal gesproken leuk om een verslag over een wedstrijd van ONR C1 te maken, maar ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik er deze keer weinig zin in had.

Maandag 1 oktober. Na de training werd ons verteld dat er goed getraind was en dat we hier donderdag een vervolg aan moesten geven. Niet alleen donderdag moet daar een vervolg aan worden gegeven, vervolgde Danel. Maar ook Zaterdag. Zaterdag zouden we spelen tegen Appingedam C1. Zij stonden toen onderaan. Het was dus ook zeker ons doel om met drie punten Appingedam te verlaten.
Donderdag werd op de training bekend dat we zaterdag niet naar Appingedam zouden gaan, maar naar Groningen, Velocitas. Wat bleek dus, Appingedam was uit de competitie gestapt, omdat ze alles kansloos hadden verloren. De 2e klasser Velocitas is in de plaats gekomen van Appingedam. De gespeelde wedstrijden van Appingedam worden doorgestreept. Velocitas zal wedstrijden moeten inhalen.
Ook donderdag waren Jaap, Danel en Harm zeer tevreden over het vertoonde spel op de training.

De wedstijd was om drie uur geplant, het vertrek was om kwart voor twee. Nadat we met een aantal van de spelers een zeer vermakelijke pot van ONR G1 hadden bekeken, kwam ook de rest van het team. We stapten in de auto richting Groningen. Het sportpark van Velocitas is gelegen in het stadpark, tegenover de ni hoa.
Toen we het sportpark betraden, kregen we te horen dat we op kunstgras speelden. De meningen waren daarover verdeeld… Er was een ruime kleedkamer, alleen een frappant verschijnsel in de kleedkamer was de deur. Er zaten allemaal gaten in, die er naar alle waarschijnlijkheid door verliezende partijen waren ingetrapt. Er was één kunstgrasveld, daar werd een andere wedstrijd op gespeeld door de B1 van Velocitas. We moesten op een stukje gras naast het veld inlopen, alleen leek dit meer op een zwembad. Dit kwam door de hevige regenval van voorgaande dagen. Het inlopen ging zoals altijd. Na het loopwerk verzamelde iedereen zch per linie om aan het contact met de bal te wennen. Mede doordat het stukje grasveld beperkt was, konden we alleen op kleine afstand de bal overpassen. De wedstijd op het kunstgrasveld was bijna ten einde volgens de horloge van jaap, niet veel later viel dan ook het eindsignaal zodat wij het speelveld konden betreden. Dit is belangrijk omdat wij niet vaak op kunstgras spelen en dit wel degelijk een verschil is met gewoon gras. De balsnelheid is veel hoger. Snel werd het positiespel klaargezet door Jaap. Het positiespel verliep prima, alleen was een beetje kort, omdat we onze oranje wedstrijdshirts nog aan moesten trekken. In de kleedkamer werd de opstelling verteld door Harm. Er waren geen verrassende dingen te bespeuren in de opstelling. De opstelling zag er als volgt uit:

Doelman: Gerjan.
Rechtback: Joep.
Verdedigers:Joep, Dirk, Rutger en Igor.
Middenvelders:Rik(net teruggekeerd van een enkelblessure), Timo(C), Jesse(net teruggekeerd van een rugblessure).
Aanvallers:Steijn, John en Sven.
Wisselspelers:Max, Edwin en Karen(niet 100 % westrijdfit).

Voordat we naar buiten gingen staken we de handen bijelkaar en schreeuwden onzelf naar de overwinning.
We werden door de alle meegereisde supporters uit Roden luid toegejuicht toen we het kunstgras van Velocitas betraden. Toen ook de scheidsrechter het desbetreffende veld had gevonden liep Timo naar de middenstip voor de tos. Ik heb geen idee wie de toss heeft gewonnen… Het antwoord op de vraag wie mocht aftrappen moet ik jullie ook schuldig blijven. Wie er ook heeft afgetrapt, de wedstrijd begon.
In de eerste minuten moest ONR C1 nog wel een beetje wennen aan het kunstgras, maar desondanks kwamen we niet slecht uit de startblokken. Dat is overigens bijzonder, want over het algemeen zijn de eerste tien minuten niet al te best van C1. De wedstijd ging gelijk op. Onr had de beste kansen, via ondere andere Sven. Maar verder dan een schot die een metertje naast ging kwam het niet. Naar mate de wedstrijd vorderde werd ONR een beetje tegen de eigen helft aangedrukt. We hadden moeite om de bal van de verdediging naar de aanval te brengen.
Halverwege de eerste helft verloren we de bal op het middenveld, dit werd genadeloos afgestraft door Velocitas.
Ook het laatste kwartier van het eerste bedrijf was het lastig de bal bij de aanvallers te krijgen. Desalniettemin kwam er van de rechterkant veel dreiging van Joep. Joep kwam meerdere keren op wilskracht langs de Velocitasspelers. Vlak voor rust kreeg hij een levensgrote kans op de 1-1, maar door een heldhaftig optreden van de goalie van Velocitas bleef de stand op 1-0. Met nog een paar minuten te spelen voor de theepauze, kregen we een domper te verwerken. De 2-0 lag in het netje.

Chagarijnig liepen we naar de kleedkamer, omdat dit niet de eerste wedstrijd dit seizoen is dat we qua veldspel zeker niet onderdoen voor de opponent, alleen wel tegen een achterstand aankijken. In de rust was het woord aan Harm. Hij probeerde ons wakker te schudden om nog net iets veller te zijn op de tweede bal, omdat deze 90% van de keren voor Velocitas was. In de tweede helft moesten we laten zien dat we per se wilden winnen. Strijden tot je erbij neervalt. Ook werd er een wissels toegepast, ééntje opmerkelijk, want aanvoerder Timo ging eraf. Dit omdat zijn dag gewoon een keertje dag niet had. Het kan de beste een keer overkomen. De aanvoerdersband werd overgedragen aan Igor. Max verving Timo. Verder ging Rustger eraf voor Edwin. Jesse verhuisde van de linkshalf positie naar centrale verdediger zodat Edwin op zijn vertrouwde positie linkshalf kon spelen. Ook was er vandaag een debutant aanwezig, Ward. Ward is de keeper van D1. De reden dat hij aan de 15 koppige selectie was toegevoegd was een pijnlijke vinger van Gerjan. In de rust besloot Gerjan dat het beter was om zich te laten wisselen. Even leek het erop dat Joep er ook af zou moeten omdat hij in botsing was gekomen met de goalie van Velocitas, dat zou een tegenvaller zijn want Joep was aan ONRzijde de meest dreigende man.

In de eerste momenten van het tweede bedrijf was wel te zien dat we er nog veller op zaten. Via onder andere Steijn zijn we nog zeker 3x dreigend geweest op vijandige helft. Via een aanval van Velocitas kan de linker spits van Velocitas ons strafschopgebied betreden nadat hij Joep al had gapasseerd. Dirk kwam Joep te hulp schieten, maar na een effectieve actie was hij ook Dirk gepasseerd. Dirk zag geen andere uitweg dat hem neer te halen door aan zijn shirt te trekken. De scheidsrechter was onverbiddenlijk en gaf de strafschop. Wat nog niet duidelijk was dat ONR een heuse penaltykiller op doel had staan. De Speler van Velocitas legde de op de stip, nam een aanloop... De bal ging op de linkerhoek af, maar met een magnifieke redding wist Ward de bal uit het doel te houden. Nadat hij van zowat alle ONR spelers een schouderklopje had gekregen vervolgde hij het spel. Aan ONR zijde werd een wissel doorgevoerd, Rik ging eraf en Timo kwam er weer bij. Doorwisselen is toegestaan omdat dit van te voren met de scheidsrechter is afgesproken.
De wedstrijd werd vervolgt. Weer keerde het probleem dat we in de eerste helft hadden terug. We werden vastgezet op eigen helft. Voetballend kwamen we er niet meer uit. Doordat we veel balverlies leden vielen al snel de 3-0 en 4-0. De uitgeputte Steijn werd nog door Karen vervangen. Karen kwam op de rechtsvoor positie te spelen. In de laatste periode hebben we het nog weldegelijk geprobeerd om gevaar te stichten voor vijandelijk doel, maar tot grote kansen heeft dit niet geleden.
Niemand van ONRzijde vond het dan ook een probleem dat de scheidsrechter de wedstrijd na 70 minuten afblies. De ontmoeting tussen Velocitas en ONR is in 4-0 geëindigd. Nadat de scheidsrechter en tegenstander bedankt gefeliciteerd was gingen we de kleedkamer in. Harm en Jaap vonden het erg jammer, maar hebben wel degelijk gezien dat er in de tweede helft meer stijd is geleverd. Na gedoucht te hebben vervolgden we onze weg richting Roden.