Home > G

Zaterdag 6 oktober: ONR-G tegen Bargeres-G, 3-0 (0-0)

Sat 06 Oct, 17:19

Uw speciale voetbalverslaggever bezocht vandaag weer eens een wedstrijd van ons G-team. Een spannende wedstrijd kan ik alvast verklappen, alhoewel de eindstand anders doet vermoeden.
Met het gebruikelijke enthousiasme kwamen de mannen van Rien en Jannetta het veld op. De tactiek was vanaf de eerste minuut duidelijk.
‘Er bovenop’ en de tegenstander geen seconde rust gunnen. Dat leek in het begin heel aardig te lukken. Doelpunten leek een kwestie van tijd, zo dacht menigeen.
Maar zo simpel was het niet. Bargeres kwam beter in de wedstrijd en daarmee ging de wedstrijd gelijk op. Kansen waren bovendien schaars.
Ja, mogelijkheden zou het grote orakel, Louis van Gaal, hebben gezegd. Die waren er genoeg. Op het eind van de eerste helft kwam ONR zelfs nog goed weg toen de spits van Bargeres voor Johnnie
op dook. Maar zoals altijd redde hij bekwaam. Een keeper waar je op kunt vertrouwen, zoals we weten. Toen de scheidsrechter, die overigens voortreffelijk floot, de ploegen voor de thee naar
de kleedkamer stuurde moest er heel wat worden afgepraat. Want hoe kun je van deze ploeg winnen?
Na de rust leek het aanvankelijk fout te gaan, want Bargeres werd sterker en sterker. Uw speciale voetbalverslaggever vreesde het ergste, maar net toen Bargers op weg leek naar de
1-0 maakte Paul na een klein kwartier, een mooie solo af. Onbereikbaar voor de doelman verdween zijn schot in de rechterbenedenhoek. De opluchting was hoorbaar groot.
Terecht, want Bargeres had tot dan toe het betere van het spel. Maar na de 1-0 gingen alle remmen los. Een minuut later was het weer raak. Op rechts brak Robin door en met een snoeihard
schot ging de bal via de onderkant van de lat het doel in. 2-0! Uw verslaggever hoorde nog de naam Robin van Persie over het veld galmen, maar van Persie mag dromen over zo’n mooie goal!
Bargeres was geknakt, want vanaf de 2-0 heerste ONR. Kansen volop, maar het doel werd niet gevonden. In de laatste minuten wist Almar toch nog een vrije schop te verzilveren.
Met deze 3-0 was de eindstand bepaald. Misschien had Bargeres ook nog wel een doelpunt verdiend, maar die was hen niet gegund en dus was het na het laatste fluitsignaal groot
feest op het veld. Zelfs tot ver buiten het sportpark was het feestgedruis hoorbaar, kan ik u zeggen. Al met al is deze wedstrijd een goede opmaak voor het toernooi met FC Groningen.
Volgende week draaft de volledige selectie weer op voor een jaarlijkse traditie. Alle G-teams in de regio nemen dan samen met de FC deel aan een minitoernooi.
Tot op heden wist het G-team het toernooi net niet te winnen, maar na het optreden van vandaag heb ik er wel vertrouwen in dat het dit keer wel gaat lukken!