S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

3 maart 2012 ONT - ONR, rust 0-0 eind 0-0

Thu 02 Feb, 01:02

Tim in duel om de bal

Na een lange periode van rust, kon de bus eindelijk weer uitrukken om ons te vervoeren naar de uitwedstrijd tegen ONT in Opeinde. Na 90 minuten inzet en strijd van beide kanten, bleef de stand op 0-0 steken. Deze brilstand zou kunnen doen vermoeden dat het een saaie wedstrijd is geweest, maar niets is minder waar. Voor de neutrale toeschouwer was er veel te genieten, maar jammer genoeg ontbrak er 1 ding, namelijk de doelpunten. Bij beide ploegen stond het vizier niet op scherp en dus bleven de goals uit.

Als ik dit verslag schrijf, weet ik dat ik een trouwe lezer moet missen. Maar het leven gaat door en dus moest ONR na een lange winterstop weer aantreden op het kunstgrasveld van ONT. Na de aftrap was het ONR dat direct fel ten strijde trok en het ONT direct lastig maakte. De verdediging greep direct stevig in en dus wisten onze spelers dat het er echt om zou gaan. Het eerste kwartier zette ONR direct druk en gingen de aanvallen in de richting van het doel van ONT. Toch kwam het grootste gevaar van de kant van ONT, toen een aanvaller de kwaliteiten van Klaas testte, die gelukkig niet faalde en de bal netjes over het doel tikte. ONR bleef aanvallend actief en maakte het de verdediging van ONT lastig. De grootste kans ontstond, toen ONR de bal op het middenveld veroverde en Tim Mats de diepte instuurde. Door goede oplettendheid van de keeper, wist deze de inzet van Mats te keren. ONR bleef aanvallend spelen en kreeg nog meer kansen, maar het lukte niet om de bal in het doel te krijgen.

Na de rust was het beeld omgekeerd en was het vooral ONT dat het grootste gevaar creëerde. In de tweede helft moest ONR alle zeilen bijzetten om de aanvallende aspiraties van ONT de kop in te drukken. Met Klaas op doel en verdedigers die op de juiste plek opgesteld stonden, lukte het ONR om het doel schoon te houden. Was ONR in de tweede helft dan helemaal niet gevaarlijk? Nee, dat was zeker niet het geval. Er werden ook kansen gecreëerd maar minder groot dan die van ONT. Bovendien wilde de ploeg met man en macht de overwinning binnenhalen, met het grote risico dat ONT via een counter zou toeslaan omdat er verdedigend meer ruimte ontstond. Het lukte beide ploegen niet om te scoren en dus een terechte eindstand voor een spannende wedstrijd.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher, Rens van der Knaap, Sander Ottens, Harmjan Poel, Michel Kremer (69, Karsten Bruinsma), Benjamin Vogelzang, Tim van der Meulen, Martijn Alssema, Hans van Tamelen, Mats Wolthuis