Home > S1

Olympia '28 1 - ONR 1, 3-1 (rust 2-0)

Mon 08 Apr, 08:15

Of: pom pom pom pom…..

Afgelopen zaterdag stond de lastige uit wedstrijd tegen Olympia’28 op het programma. De thuis wedstrijd werd nog met 2-1 gewonnen door toen een discutabele goal van Rens en de winnende goal van Tim. Om de aansluiting met de top 6 te behouden was ONR er dus alles aan gelegen om vandaag met de volle buit weer naar Roden te gaan. Met een goed gevulde maag, kippensoep van onze verzorger Harm Gritter, vertrokken we met de bus naar Hasselt. Zonder de afwezigen Bram (ziek), Rens (geblesseerd), Karsten (geblesseerd) en Wouter (geschorst), misten we dus 4 basis spelers. Dus was het nog een aardige puzzel voor Martin om een goed team op te stellen.

Omdat we de inhaalwedstrijd tegen Glimmen met 1-0 verloren was het zaak voor ONR om direct fel uit de startblokken te komen. Het was echter Olympia’28 dat al na 7 minuten op een 1-0 voorsprong kwam door een goeie vrije trap op 17 meter. Vier minuten later kreeg ONR een goede kans op de 1-1: Na een overtreding op Tim, mocht Hendrik aanleggen op 18 meter recht voor de goal. De bal wordt via de muur van Olympia tot corner verwerkt. De corner van Leon wordt echter goed door Olympia uitverdedigd zodat ONR weer in de verdedigende stelling moest. ONR was niet bij de les want door een goede counter van Olympia komt de ploeg uit Hasselt op 2-0 (23.). ONR kon geen vuist maken tegen een veel feller spelend Olympia. Op 2 kansen van Tim na heeft ONR zich verder geen kans meer gecreëerd in de 1e helft. Met een prima redding voorkomt Klaas nog erger voor ONR. Zo gaan de beide ploegen rusten met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

ONR komt iets gretiger uit de kleedkamer. De eerste kans van de 2e helft was voor Leon die met een hard schot vanuit de 2e lijn de bal helaas via een verdediger over de achterlijn ziet gaan. De corner wordt prima door Danel getrapt en bereikt Leon die de bal maar net naast kopt. Dan begaat, 5 minuten later de maker van de 2-0 van Olympia een overtreding op Hendrik en hij krijgt hiervoor zijn 2e gele kaart en moet het veld dus verlaten. Dat het tegen 10 man lastig blijft voetballen blijkt ook vandaag weer. Veel meer dan een goed schot van Danel van dik 30 meter, na goed voorbereidend werk van Harmjan, stelt ONR er niet tegen over. Even later voorkomt Jelmer, door een goeie tackle back te lopen, nog dat Olympia op 3-0 komt. De daarop volgende hoekschop wordt goed weggewerkt door onze verdediging. Een minuut later moet Hendrik helaas geblesseerd, na de overtreding op hem 10 minuten eerder, het veld verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Andrew. Het wordt er niet beter op voor ONR als even later ook Tim en Danel met blessures het veld moeten verlaten. Zij worden vervangen door Jeroen en Nick. Dan komt Mitchell met een goeie actie goed door de verdediging van Olympia heen maar de verdediger van Olympia stuit de opmars van Mitchell en pakt hiervoor een gele kaart. Uit de vrije trap van Harmjan komt helaas geen goede mogelijkheid voor ONR om te scoren. Na een goede actie en rush van Sander geeft hij een prima voorzet op Mitchell die 20 minuten voor tijd maar net over kopt. Olympia blijft een gevaarlijke ploeg die met veel overtredingen het spel van ONR ontregelt. Een gevaarlijke corner van Olympia wordt prima door Jelmer en Nick verdedigd zodat ONR nu weer kan opbouwen aan een nieuwe aanval. Uit deze aanval krijgt ONR een corner die door Sander goed wordt voor gegeven. De verdediger van Olympia werkt de bal niet goed weg en de afgeslagen corner komt voor de voeten van Jeroen die verwoestend hard uithaalt, maar zijn schot wordt goed geblokt. Met een nuttige overtreding pakt Frank even later wel een gele kaart maar hij voorkomt zo wel dat Olympia er uit kan counteren. Na een goede combinatie van ONR op het middenveld breekt Mitchell weer door de verdediging van Olympia heen. Met een lompe overtreding ( halve karate trap op de borst ) wordt Mitchell tegen de grond gewerkt in de 16. Dit komt de verdediger van Olympia op zijn 2e geel te staan en dus moet ook hij het veld verlaten. De penalty wordt onberispelijk door Hein binnen geschoten: 2-1 (81.). Zo breekt er nog een hectische slotfase aan. Met nog ruim 10 minuten te spelen ( inclusief blessuretijd ), probeert ONR nog een punt uit het vuur te slepen. Maar door een foutje van Nick en Klaas komt de ploeg uit Hasselt nota bene op 3-1 omdat ONR verzuimt de 2-2 te scoren. Omdat onze grensrechter Sebastiaan onheus wordt bejegend worden de trainer van Olympia en een wisselspeler van Olympia nog met een rode kaart weg gestuurd. ONR weet helaas niet meer te profiteren van de 2 man meer situatie en zo keren we teleurgesteld terug naar Roden.

Aanstaande zaterdag speelt ONR weer een thuiswedstrijd. Dan is De Weide uit Hoogeveen de tegenstander. Alle mee gereisde supporters willen we bedanken voor de aanmoedigingen! Het heeft helaas niet zo mogen zijn maar zaterdag gaan we alles op alles zetten om de 3 punten in Roden te houden!!

De spelers waren: Klaas Kleiker, Jelmer Fierstra, Frank Bokdam, Sander Ottens, Hein Luinstra, Danel Strijker ( 63. Jeroen Westra ), Leon Schievels, Mitchell Schievels, Harmjan Poel, Hendrik Rozema ( 60. Andrew vd Looi ), Tim vd Meulen ( 63. Nick Pathuis ).

Bank: Merijn Strijker.