Home > S1

ONR 1 - VHK 1, 4-1 (rust 2-1)

Tue 02 Apr, 12:27

Of: gas d’r op en broez’n!!!

Ons ietwat hobbelige hoofdveld had meer weg van een steppe: veel dorre plekken en weinig groen waren er afgelopen zaterdag te zien. Gezien de stand op de ranglijst, ONR 16 gespeeld en 20 punten en VHK 18 gespeeld en 17 punten, kon men wel spreken van een 6 punten wedstrijd ondanks dat ONR 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. Het was dus zaak om vandaag de volle buit te pakken! Des ondanks werd er om 14:30 afgetrapt. Een sterke openingsfase leverde veel bal bezit op voor ONR maar de eerste 10 minuten vielen er geen noemenswaardige kansen te noteren. De eerste kans was voor Mitchell in de 11e minuut maar zijn poging ging maar net naast. De druk van ONR op VHK blijft aanhouden en de 1-0 lijkt dan ook niet lang uit te blijven. De volgende kans kwam amper een minuut later: Mitchell kopt de bal goed door op Tim die de bal vervolgens maar net via de keeper van VHK over kopt. De corner van Danel komt in de kluts terecht bij Rens bij de bal vervolgens binnen tikt: 1-0!! ( 12.). Een spaarzame aanval van VHK levert hun in de 16e minuut een corner op. De bal lijkt voor Klaas, die roept ook “los!!”, maar hij tast mis en zo zet Roy Visscher van VHK beide ploegen weer op gelijke hoogte: 1-1. Het lijkt even later voor ONR gevaarlijk te worden als bij balverlies van ONR de bal bij het middelveld wordt opgepikt door VHK. Wouter staat kort op zijn tegenstander en die speelt de bal voor zich uit en in een poging om nog bij de bal te komen raakt Wouter zijn tegenstander die onderuit gaat. Resultaat: vrije trap voor VHK en een gele kaart voor Wouter. De vrije bal wordt slecht genomen en zeilt over het doel van Klaas heen. ONR houdt echter veel bal bezit en VHK komt er nauwelijks aan te pas. Wouter en Rens voorkomen, door goed te verdedigen, in de 25e minuut nog dat VHK gevaarlijk wordt. Vijf minuten later omspeelt Tim zijn tegenstander. Hij geeft de bal hard voor ( of was het nou een mislukt schot? ), de bal komt bij de goed mee opgekomen Hein terecht en die haalt vanaf een meter of 12 hard uit in de lange hoek: 2-1!! (30.). VHK krijgt vervolgens nog een paar aardige mogelijkheden. Vijf minuten voor het rustsignaal komt de spits van VHK na een goede steekpass 1 op 1 te staan tegen over Klaas. Klaas komt echter prima zijn goal uit en verkleint de hoek en pakt de bal voor de voeten van de VHK spits weg. Uit de daarop volgende aanval van ONR krijgt Bram een vrije trap mee. De vrije bal komt bij Leon terecht die een vlammend schot afvuurt op de goal van VHK. Zijn schot wordt geblokt maar VHK krijg de bal niet goed weg zodat ONR weer snel in bezit komt. Na een goede combinatie van ONR op het middenveld krijgt Leon de bal. Met een mooie actie omspeelt hij zijn tegenstander maar hij wordt onreglementair gestuit en dus mag Rens aanleggen voor een vrije trap. Zijn vrije bal wordt gemist door zowel Mitchell en Tim zodat deze kans niet wordt benut. De vrije bal van Bram een minuut later, na een mooie actie van Tim, levert ook niks op zodat we met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

ONR begint goed aan de 2e helft. Door goed combineren en goed te verdedigen houden we druk op VHK. Toch is het VHK dat de eerste goed kans lijkt te krijgen maar het slappe schot vanuit de 2e lijn kan eenvoudig door Klaas worden op gepakt. Met een uitstekende trap komt de bal bij Tim terecht die met een werkelijk schitterende lob de te ver voor zijn goal staande keeper van VHK het nakijken geeft: 3-1 !!! (50.). Dan wordt 2 minuten later Bram vervangen door Andrew. VHK gaat alles of niets spelen en zij creëren zo een paar kansen. Een aanval van VHK over onze rechterkant wordt ternauwernood door Sander tot corner verwerkt. De hoekschop van VHK wordt goed door ONR uitverdedigd zodat we weer kunnen beginnen aan de opbouw van een aanval. De aanval van ONR die daarop volgt wordt even later door VHK op het middenveld onderbroken. Om weer snel in balbezit te komen maakt Wouter een overtreding bij de middellijn vlak bij de dug-out. De scheidsrechter vind dit een overtreding van ernstige aard en geeft Wouter zijn 2e gele kaart. Dus moet ONR ruim een half uur verder met 10 man. VHK nu vol op de aanval spelen om nog zo te proberen met een punt weg te komen uit Roden. Een vrije bal van VHK in de 63e minuut wordt door Harmjan tot corner verwerkt. De corner wordt echt slecht door VHK genomen zodat Sander kan opruimen. Je zou verwachten dat ONR het moeilijk zou krijgen maar we houden goed stand. Een prima pass van Rens op Tim lijkt de 4-1 te worden maar Tim ziet de vrij staande Andrew over het hoofd en schiet, na een prima actie, de bal net over. In de 75e minuut wordt Rens vervangen door Nick na een vervelende overtreding op Rens die niet door de scheids was waar genomen. Dan lijkt een minuut later, na goed verdedigen van Nick, de 4-1 op het scorebord te komen. Hein bezorgt met een goede pass de bal bij Tim die met een pegel de bal op de lat terecht ziet komen. Een bekeken schuiver in de hoek was achteraf beter geweest. Vlak daarna krijgt ONR weer via Tim een enorme kans op de 4-1. De vogelvrij staande Andrew op links wordt helaas niet door Tim gezien. Tim draait naar rechts en speelt Leon aan die helaas net buitenspel staat. In de 88e minuut wordt Danel vervangen door Rolf. VHK krijgt nog een goede kans op de aansluitingstreffer maar Klaas tikt de bal met een mooie redding over de achterlijn. De hoekschop die daarop volgt van VHK zorgt niet meer voor gevaar. Door een onderschepping van Rolf op het middenveld komen we weer snel in balbezit. Door een goede pass van Leon komt Tim in balbezit die na een solo met een dit keer wel bekeken schuiver de bal in de lange hoek langs de keeper van VHK speelt en zo zijn 11e seizoenstreffer aan laat tekenen: 4-1!! (90.). Zo pakt ONR 3 belangrijke punten! Supporters bedankt voor de aanmoedigingen!! We hopen jullie bij de volgende wedstrijd weer in grote getale te zien!

De volgende wedstrijd van ONR1 is de inhaal uitwedstrijd op dinsdag 2 april om 20:00 in en tegen Glimmen.

De spelers waren: Klaas Kleiker, Rens vd Knaap (75. Nick Pathuis), Hein Luinstra, Wouter Bloemendal, Sander Ottens, Harmjan Poel, Danel Strijker (88. Rolf Postma), Leon Schievels, Mitchell “Churandy” Schievels, Bram Gootjes ( 52. Andrew vd Looi), Tim vd Meulen.

Bank: Marten Blommers ( reserve keeper ).