Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > S1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

12 november 2011 SC Berlikum - ONR, rust 1-3 eind 2-7

Fri 11 Nov, 09:12




Martijn zet aan voor een actie


Marten tijdens de warming up

Op deze zonovergoten zaterdag ging de bus richting Berlikum om daar aan te treden tegen de plaatselijke SC. ONR was in het begin van de wedstrijd niet bij de les en kreeg een tegentreffer om de oren. Gelukkig pakten we daarna het initiatief terug in de eigen handen en werd SC Berlikum aan de kant gezet. In de eerste helft waren 10 minuten voldoende om de achterstand om te buigen, in de tweede helft werd verzuimd om nog meer te socren en had ONR geluk dat niet direct een tweede goal werd gescoord door SC Berlikum. Aan het eind van de wedstrijd bleek ONR overtuigend de winnaar met een eindstand van 2-7!

Na de aftrap probeerde ONR het spel rustig te controleren en op zoek te gaan naar aanvallend spel. Berlikum had daar gen zin en ging direct in de aanval. Vanaf de linkerkant werd de bal voor het doel gebracht, waar ONR verzuimde om de bal weg te schieten. Het gevolg, de bal komt voor de voeten van een aanvaller van Berlikum die prima uithaalde en scoorde (1-0, 3). ONR landde direct met de voeten op de grond en een gevoel van herkenning bekroop de ploeg. Gelukkig liet de ploeg de tegenvaller direct van zich af glijden en werd de aanval gezocht. De eerste kansen bleven niet uit, maar het vizier stond niet op scherp en dus werd er niet gescoord! Berlikum was in deze periode ook nog gevaarlijk, maar ook zij bleken niet in staat om nog een keer doeltreffend te zijn. Berlikum was in de verdediging een lange tijd in staat om OR niet te laten scoren. Dat ging soms met kunst en vliegwerk, goede reddingen van de keeper en mannetjes op de lijn die de bal weghaalden. Toch moest ONR een hele tijd wachten op de eerste goal. Uit een corner werd de bal voorgebracht en door Berlilum weggewerkt. De rebound was voor Martijn en hij haalde verwoestend uit. De bal werd op de lijn gestopt, maar kwam voor de voeten van Rens die de bal in het doel tikte (1-1, 33). Het spel was een tijd in evenwicht, maar ONR ging op zoek naar de volgende treffer. Hans werd in de diepte gestuurd enmet de bal aan de voet ging hij de 16 binnen, waar hij door de laatste man onderuit werd gehaald, penalty. Hans ging achter de bal staan om deze buitenkans te benutten. Echter de bal werd door de keeper op een prima manier gestopt en naast getikt. ONR ging direct klaarstaan voor de corner en de bal werd ingespeeld op Martijn. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en schoot op doel. De bal werd gestopt maar kwam direct voor de voeten van Hans die nu de trekker wel succesvol overhaalde (1-2, 42). ONR rook bloed en bleef op de aanval spelen en snel de tegenstander storen. Harmjan veroverde de bal en passte de bal door op Hein die met een sublieme steekpass Mats vrij voor de keeper zette. Mats nam de bal mee en schoot met de buitenkant van de voet de bal onder de keeper door het doel in (1-3, 44). De vergissing uit het begin van de wedstrijd was rechtgezet!

In de rust werd er op gehamerd om de tweede helft scherp te beginnen en Berlikum direct onder druk te zetten. Het tegendeel bleek echter te gebeuren. De eerste kans was voor Berlikum. Een aanval over rechts eindigde in een schot op doel, die nog net gekeerd kon worden door Marten. De rebound had het grote gevaar in zich, want het schot belandde op de bovenkant van de lat! ONR kwam met de schrik vrij en wist direct weer dat het spel zelf gemaakt moet worden. Doordat Berlikum aanvallend bleef spelen, ontstond er in de verdediging ruimte. ONR maakte daar gretig gebruik van en met de snelheid van Hans en Mats wist Berlikum geen raad. De keeper van Berlikum liet zich in deze fase van zijn beste kans zien en was een echte sta in de weg voor de aanvaller van ONR. Toch was de aanval van ONR weer doeltreffend, door een assist van Mats op Hans die de kans dit keer wel benutten en prima half hoog over de keeper in het doel schoot (1-4, 67). ONR bleef de snelheid als belangrijkste wapen hanteren en Berlikum probeerde met afstand schoten het Marten lastig te maken. Een lange aanval van Berlikum over de rechterkant resulteerde in een voorzet die werd teruggelegd. De aanvaller die de bal kreeg bedacht zich niet en haalde prima uit. Marten kon de bal niet meer raken en dus belandde de bal in het doel (2-4, 78). Even leek het dat Berlikum extra moed putte uit deze treffer, maar ONR zette snel orde op zaken. Een snelle aanval van Mats en Hans, met een prachtige één twee tussen beide spelers, resulteerde in de derde treffer van Hans (2-5, 81). Berlikum kwam deze tegenslag niet meer te boven en gooide de handdoek in de ring. ONR had er nog steeds zin in en bleef op de aanval spelen. Mats werd in de diepte weggestuurd, omspeelde zijn eigen man en liet de keeper geen kans (2-6, 84). Tot slot was het ONR nog 1 keer die vlak voor tijd de laatste goal op het scorebord bracht. Een snelle aanval over rechts,  kwam bij Mats die zijn eigen man omspeelde en bal voorzette op Hein, die snel inlopend de bal in het doel kegelde (2-7, 89). ONR heeft er geen gras over laten groeien in deze wedstrijd en aangetoond ook tegen laag geplaatste tegenstanders de wedstrijd naar de eigen hand kan zetten!

Spelers: Marten Blommers, Jeroen Visscher, Rens van der Knaap, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Michel Kremer, Karsten Bruinsma, Hein Luinstra, Martijn Alssema (72, Tim van der Meulen), Hans van Tamelen, Mats Wolthuis

El Líder


Links:

2011-11-12 SCB







Terug
 
 
Sponsorgalerie