Home > S1

zaterdag 13 april 2013: ONR 1 - de Weide 1, 4-2

Wed 17 Apr, 05:47

Of: denk ik hoast……

Op een zonovergoten sportpark ( ja toch Karsten??) “De Hullen” trad ONR1 aan tegen De Weide uit Hoogeveen. Voor aanvang van de wedstrijd stond de ploeg uit Hoogeveen 2 plaatsen hoger op de ranglijst, weliswaar met 1 wedstrijd meer gespeeld, met 27 punten tegenover ONR met 23 punten. Het was dus van belang om de winst vandaag te pakken zodat we niet verder achterop zouden raken om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Een wat zenuwachtige beginfase leverde De Weide in de 3e minuut al balbezit op. Nadat de voorzet door Rens onschadelijk werd gemaakt, redde Klaas op een schot vanuit de 2e lijn. Even later moest Danel een corner toestaan. De corner werd gekeerd door Klaas maar de bal kwam in de rebound voor een speler van De Weide maar die schoot veel te wild de bal hoog over het doel van Klaas heen. Hierna nam ONR meer het initiatief. Een pass van De Weide werd prima door Mitchell onderschept ter hoogte van de middellijn, hij heeft een vrije doortocht naar de goal en lepelt de bal schitterend (!!) over de uitgekomen doelman van De Weide heen: 1-0!! (7.). De Weide kwam al weer snel terug in de wedstrijd. Na een aanval over onze linkerkant werd de bal nog voorgegeven omdat Frank niet ingreep. De bal komt bij Mitchell Luchtenberg van De Weide terecht en die maakt, 2 minuten na de openingstreffer, de gelijkmaker: 1-1 (9.). Harmjan voorkomt even later met een goede interceptie, met zijn hoofd, dat de ploeg uit Hoogeveen een gevaarlijke voorzet kan geven. De volgende aanval van De Weide werd goed gered door Klaas. Dan komt ONR toch meer en meer in de wedstrijd en houdt het initiatief. De Weide wordt slordiger in de passing en ONR krijgt meer balbezit. Als even later Danel met een harde overtreding onderuit wordt gehaald komt, krijgt speler Huizing van De Weide een gele kaart. De vrije trap leverde geen doelrijpe kans op voor ONR. ONR had zoals gezegd wel meer balbezit maar echte kansen werden door onzorgvuldigheid van de thuisploeg niet gecreëerd. Tien minuten daarna krijgt ONR een vrije bal na een overtreding op Mitchell. De vrije trap van Danel wordt in eerste instantie nog weg gewerkt maar de bal wordt al weer snel door ONR onderschept op het middenveld. Dan krijgt Bram de bal,na goed werk van Jeroen,en komt Mitchell in balbezit. Het schot van Mitchell gaat maar net voorlangs. Vlak voor het rustsignaal komt ONR dan toch op de verwachte voorsprong. Door goed druk te zetten van Leon verspeelt zijn tegenstander de bal aan hem en Leon schiet zo de 2-1 (42.) binnen!! Een op karakter goed gespeelde 1e helft zorgt ervoor de dat ONR met de verdiende 2-1 voorsprong de rust in gaat.

ONR komt na het begin signaal van de 2e helft weer goed uit de startblokken. Door goed door jagen van Leon en Mitchell ontstaat er een misverstand tussen de verdediger en de keeper van De Weide. De verdediger ( Huizing ) van De Weide haalt, in een poging zijn fout te herstellen, Mitchell onderuit in de 16 en de bal wordt op de stip gelegd door de scheidsrechter. Deze stuurt speler Huizing van De Weide met zijn 2e gele kaart naar de kleedkamer. De penalty wordt feilloos door Hein tegen de touwen geknald: 3-1!! ( 47.). Ruim 8 minuten later komt Sander goed door op de rechterkant. Met een mooie beweging speelt hij zijn tegenstander voorbij, geeft de bal voor op de vrij staande Danel en hij kopt de bal naar Mitchell die de 4-1 binnen tikt ( 56.). ONR krijgt nu veel ruimte maar is veel te slordig in de afronding en mogelijkheden om de stand te verhogen. In de 63e minuut krijgt Mitchell, na een steekpass van Bram en door doorjagen van Hein, wederom een goede kans om te scoren maar hij schiet te gehaast en zo blijft het nog 4-1 i.p.v. 5-1. Dan krijgt De Weide een corner na een aanval. Klaas is te laat bij de bal en de bal wordt binnen gekopt: 4-2 (65.). Vlak daarna worden Rens en Jeroen vervangen door Andrew en Camiel. Met 2 verse krachten in het veld probeert ONR nog meer druk uit te oefenen op De Weide. Door geen goeie actie van Camiel komt Andrew in bal bezit. Zijn pass op Mitchell is goed maar Mitchell staat helaas buitenspel….. In de 77e minuut past Martin de laatste wissel toe door Frank naar de kant te halen en Nick komt op zijn plaats te spelen. De zelfde Nick voorkomt met een goeie verdedigende actie even later dat De Weide nog gevaarlijk kan worden. Het spel van ONR en De Weide wordt slordiger. Mede door veel overtredingen van De Weide en onzorgvuldigheid van ONR wordt het spel op het veld er niet beter op. In de 79e minuut krijgt Andrew, na een pass van Danel, nog de kans om de 5-2 te scoren maar zijn schot is te slap om voor enig gevaar te zorgen. Klaas red in de 82e nog prima, maar ONR komt niet meer tot scoren zodat de 4-2 stand op het scorebord blijft staan.

Op dinsdagavond 16 april om 18:45 speelt ONR weer thuis. De tegenstander is dan de nummer 2 in de stand: Drenthina. Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd tegen de nummer 1 op de ranglijst te weten Omlandia. We willen graag het publiek bedanken voor de steun en we hopen onze fans op dinsdag 16 om 18:45 weer langs de lijn te mogen zien staan!! Het zelfde geldt ook voor aanstaande zaterdag in Ten Boer als we tegen Omlandia spelen!

De spelers waren: Klaas Kleiker, Rens, vd Knaap (67. Camiel Gerlach ), Hein Luinstra, Frank Bokdam ( 78. Nick Pathuis), Danel Strijker, Harmjan Poel, Jeroen Westra ( 67. Andrew vd Looi ), Bram Gootjes, Leon”Siepel”Schievels en the one and only: Mitchell “Churandy” is weer blij Schievels. Bank: Marten Blommers ( reserve keeper )